Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 3:56 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Да си поговорим малко за политика... 

Ако изборите бяха скоро, за кой бихте гласували?
Коалиция за България /бившите комунисти/ 5%  5%  [ 2 ]
Национално движение Симеон Втори 10%  10%  [ 4 ]
Движение за права и свободи 0%  0%  [ 0 ]
Коалиция Атака 15%  15%  [ 6 ]
ОДС - СДС, ДП, Движение Гергьовден, БЗНС, НС-БЗНС, ДРОМ 12%  12%  [ 5 ]
Демократи за Силна България /Иван Костов/ 20%  20%  [ 8 ]
Български Народен съюз 2%  2%  [ 1 ]
Друга НЕ парламентарно представена партия 24%  24%  [ 10 ]
Няма да гласувам. Кво ми пука на мен това... 12%  12%  [ 5 ]
Общо гласове : 41

Да си поговорим малко за политика... 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST Да си поговорим малко за политика...
Скоро бях в парламента. Картинката е плачевна. В пленарната зала се гласувт закони а там няма и половината от депутатите. Тези които бяха там, четяха вестници, говориха по мобилни телефони, влизаха, излизаха, за гласуването с други карти... то е ясно. Пълен позор. 80 % от депутатите са възрастни хора, със стари разбирания, сраснали се с властта и народното събрание и живеещи и "работещи" по инерция. Тези хора ползват много облаги, вземат големи заплати и даже на работа не ходят. Супер нагли и безотговорни са и за мен те са вредни на обществото.
Аз съм едноличен собственик на фирма, плащам всеки месец авансов данък и осигуровки колкото една и половина депутатска заплата. За ДДСто ми се плаче пък. Това си е чист рекет на фона на скапаните закони които имаме и отношението на държавата към мен като физическо и юридическо лице. Държавата с нищо не ме подкрепя и насърчава, а само иска /такси и данъци навсякъде и за всичко/. Плащам данъци и винетки на коли. Карам по отвратителни пътища. Скачам в дупки, чупя си колата, идва КАТ и ми пише акт за нарушение!!! Не констативен протокол, а акт за нарушение чиято глоба аз трябва да платя! Такъв бил закона! Не на общината или ИАП а на мен. Аз съм виновния, че съм си счупил колата в кратерите по държавните пътища. Кой написа този закон - онези пенсии в парламента! Това е един пример само.
За да се променят нещата, мисля че тези които са в парламента трябва да го напуснат. ЗАВИНАГИ! Да дойдат други, по млади и интелигентни хора, със съвременно мислене, а не закоравял комунистически манталитет. Не ми казвайте че който и да дойде пак ще е същото - не е така. Тези депутати са в парламента още от 10.09.1989г. Дали са на власт или не, те също дават предложения и си гласуват закони. Мога да се махна от тук, но не искам. Харесвам и си обичам страната но не и управата й.
Срамно е за страна която догодина ще е в евросъюза да се управлява от президент комунист, дупутати комунисти и турци. Ако наистина ни примат в евросъюза... да ти таковам и европейците аз...
Разкажете как Вас ви прецаква държавата, какво не харесвате, какво мислите и какви идеи имате?
Вие сте млади хора, интересно ми е Вие как гласувате на избори и съзнавате ли наистина, колко е важно да се гласува?

Ако изборите бяха скоро, за кой бихте гласували?

Вто Апр 18, 2006 3:04 am
Профил
UNREAD_POST 
Отбелязах, че няма да гласувам не защото не ми пука, а защото досега за който и да съм гласувал не е защитил интересите ми. Всички стават еднакви като сграбчат кокала.

Вто Апр 18, 2006 7:08 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Митко,абсолютно не е прав.Този за когото си гласувал не трябва да защитават твоите интереси а интересите на държавата и обществото като цяло.А за това,че не гласуваш значи че не те интерисува нищо в даржавата в която живееш и направо се самопревръщаш в господин Никои.Изводите са твои....

Вто Апр 18, 2006 8:30 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Да ви кажа чесно тази година гласувах за пръв и най-вероятно последен път. Просто не виждам смисъл в това :(
От един приятел научих, трите най-мръсни думи на този свят са с буквата "П" става въпрос за: ПАРИ, ПОЛИТИКА, и П _ _ _ А (женски полов орган) :sex: Простете ме за вулгарността но като се замислиш си е точно така :(

Вто Апр 18, 2006 9:55 am
Профил
UNREAD_POST 
Без да обида някой искам да кажа, че да не гласуваш е най-тъпия,безотговорен и лесен начин. Живота е такъв че винаги ще си мачкан ,но винаги трябва да се бориш а не като помяр да кажеш - **** няма да гласувам, това е най лесното! Ония турчин на по горната снимка е резултат точно на негласуващите.Така че варянтите са два - лош и по-лош. Който не гласува избира по-лошия!

Вто Апр 18, 2006 10:44 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
Да ви кажа чесно тази година гласувах за пръв и най-вероятно последен път

Интересно :roll: , аз пък за първи път не гласувах :wink: :)

Вто Апр 18, 2006 1:22 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Значи... турците у нас са единни. В изборния ден те каквото и да правят, първо гласуват за Доган и после си карат работата. Наште пенсионери същото правят понеже те друга работа нямат и ходят да урните хем на приказка, хем да подкрепят комунистите. съзнанието им от едно време е такова че те друга партия не признават колкото и да се гаври с тях държавата. Точно за това в момента у нас са на власт коминистите и турците. Останалите българи, младите хора, интелигенцията, хората със сериозен бизнес... или нямат време или казват че не им се занимава с политика и да става каквото ще.
Затова е изключително много желателно всички ние да гласуваме, но не за тези депутати които са в парламента от 10 ноември 89-та. Ако искаме разбира се нещо да се промени

Вто Апр 18, 2006 1:34 pm
Профил
UNREAD_POST 
Според мен не е зле да се добави в анкетата "ГЕРБ" на бат' Бойко.

Не че мисля да гласувам за него, но според мен в момента е единствената реална алтернатива, способна да накара хората изобщо да излязат да гласуват.

Иначе всички изброени по-горе по един или друг начин са били част от властта по различни времена ( Дори и Сидеров беше в СДС по време на Ф.Димитров), имаха възможността да покажат какви управници са и съответно нищо не направиха ( с леки изключения, разбира се).

Вто Апр 18, 2006 1:34 pm
UNREAD_POST 
Определено картинка е плачевна и сега, ако имаше избори наистина не знам за, кого бих гласувал... :| А да не гласувам въобще-това е липса на мнение, не е за мен тази работа! :)

Вто Апр 18, 2006 2:33 pm
UNREAD_POST 
На една стена в София, не си спомням точно къде пишеше: "Изборите не променят нищо, иначе щяха да са забранени."
За съжаление, тази максима е много вярна. Аз не я поддържам и редовно ходя да си пускам бюлетината, но това е заблуда. Доводът, че ако не гласуваш, значи не ти пука е до голяма степен несъстоятелен.
По цял свят държавите, независимо дали са демократични или не, се управляват от онези, които съсредоточават в ръцете си националния капитал. Мислете ли, че те ще позволят властта да им бъде отнета от някакви хартийки в урната. Независимо коя партия печели поредните избори, икономическите лостове се задействат и партията започва да управлява според волята на хората, които са диктували политиката и през предишния мандат. Реално погледнато, в България политиката не се е променяла след паметната 1997г. От тогава се смениха три управления, но политиката е една и съща - изводът е прост: Изборите нищо не променят.
Сега някой веднага ще скочи и ще каже: "Каква им е далаверата на притежателите на националния капитал от това разградено лозе?"
Ами, огромна. Не плащат данъци и осигуровки, поддържат заплатите на ръба на оцеляването, а често и под него, корумпират политици, държат бизнеса си в т.нар. "сив" сектор.
Един от предишните ми работодатели успя за една година да отчете такава печалба, че плати 13 лв. корпоративен данък. Тази мизерна печалба беше формирана върху приблизително 2 милиона лв. оборот. ДДС му възстановиха, т.е. излезе на печалба от данъчната система. Очевидно е, че никой предприемач не би поддържал фирма, чиято годишна печалба е около 50 лв., но никой не му задава този въпрос, а просто му прибират 12-те лева данък и държавата работи.
Докато хората с пари имат интерес да няма ясни правила в държавата, нищо няма да зависи от нашите бюлетини, а ние можем да гласуваме само за успокоение на собствената си съвест.
Жалко, но факт.

Вто Апр 18, 2006 2:51 pm
UNREAD_POST 
ivjordan написа:
От тогава се смениха три управления, но политиката е една и съща - изводът е прост: Изборите нищо не променят.

Напротив- преди ДПС бяха мишки, сега не! Едно е да те краде българин, друго е турчин.А и всички почитат великия Левски, но той се е борил против тях а днес ние ги оставаме да ни оправляват ей така.И това е жалко, но факт.

Вто Апр 18, 2006 3:08 pm
UNREAD_POST 
:offtopic:
Sven написа:
Напротив- преди ДПС бяха мишки, сега не! Едно е да те краде българин, друго е турчин.А и всички почитат великия Левски, но той се е борил против тях а днес ние ги оставаме да ни оправляват ей така.И това е жалко, но факт.

Не турците, а циганите, мангалите, ромите, или както искате ги наричайте са проблема! За разлика от тях голяма част от турците са трудолюбиви и честни хора! А и не се множат, като котило.

Вто Апр 18, 2006 3:31 pm
UNREAD_POST 
Според правилата на форума не бива да допускаме етнически обиди и расистски постове. Иначе доста бих написал.

Вто Апр 18, 2006 3:39 pm
UNREAD_POST 
Sven написа:

ДПС - то са си мишки и ченгета и преди и сега. Който и да те краде резултатът е един и същ - все си беден.
Левски не се е борил против турцити, нито против който и да било етнос, той се е борил против системата
на управление. "За една чиста и свята република, в която всички ще живеят в мир! И българи и турци и арменци
и цигани"; "Че защо ни е Цар, като ние и сега си имаме Султан" - тези два цитата в подкрепа на последното изречение.
А че ги оставяме (ченгетата от ДПС) да управляват - това е защото хората не ходят да гласуват.

Вто Апр 18, 2006 4:27 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
До сега не съм пропуснал гласуване, откакто мога, т.е. 7 години и не съм съгласен с мнението "Няма да гласувам, щото..." Истината е, че правилата в момента са такива и ако не си изиграваме добре картите, то ние сме си виновни! Във Франция като решат, че ги ебават, излизат на улицата и стоят със седмици! Системата на избори отдавна трябваше да не е тази, но нали е по-удобна (не за електролита:wink: )

Проблемът "Кой за кво гласувал - ДПС е в правителството!", не е на ДПС, а на тези които не гласуват, щото ако ударим 80% избирателна активност, само Мемед и още двама-трима ще влязат, но и тогава си мисля, че ще ги набутат, където не трябва! И нека приемат еничари в редиците си, за да не приличат уж на етническа партия!!!

Ако трябва да отговоря конкретно за кого ще гласувам, ако изборите са утре... малко трудно! Със сигурност няма да е за БСП, Десните сини комунисти (които са именно такива), Царо ... Вероятно за ВМРО (които доста си окъкаха пътеките), ако не са в смешни, безпринципни коалиции! Или за АТАКА, които скоро смятам че ще ритнат бакърчето на боклука в организацията!

Последно гласувах за АТАКА и не съжалявам, защото не съм гласувал за (непри)личността Волен Сидеров и семейството му, а за идеята!

Айде със здраве!

ПП- "Костов - президент!!!" ХАХАХАХАХАХАХАХА Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Вто Апр 18, 2006 5:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща