Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 5:49 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Мнение от някой алармаджия? 
Автор Съобщение
Мнение 
Esper написа:
Аз бих те посъветвал да си подмениш PIR датчиците.
Контролния панел не е толкова важен, от датчиците обаче ти зависи най-вече доколко ще имаш фалшиви аларми.
Аз позлвам PARADOX, продават ги Сектрон и фаворит ми е 525D.
Дори се учудвам че сотаджиите изобщо са се навили да вземат под охрана обект с датчици различни от PARADOX или DSC
Първите според мен са по-добри и като технология, и като качество на изработка. И датчиците и панелите на DSC са малко по-евтини в сравнение със съответните им еквиваленти на Paradox. Аз не съм имал проблем и с двете фирми. Въпреки това предпочитам да работя с PARADOX - пуста снобия, какво да се прави :mrgreen:

Е то е ясно че ще искат PARADOX, особено като се имаше предвид че те ги и внасят. Но ми обявиха такава цена че щях да падна.

А за Телетек бях чувал само худави неща, например че цялата им продукция е за износ. И до момента с две от зонит нмам никакви ядове, но утре захващам всички датчици да ги проверя и ще пиша какво е станало.

Вто Апр 18, 2006 1:40 pm
Мнение 
Всички няма смисъл, само този дето ти дава ядове!

Вто Апр 18, 2006 2:31 pm
Мнение 
zgabrovski написа:
Е то е ясно че ще искат PARADOX, особено като се имаше предвид че те ги и внасят. Но ми обявиха такава цена че щях да падна.

Ами забележи че аз намах представа кои сотаджии те пазят като писах това мнение. :)

А по темата, прегледай кабелажа, клеми, тампери - идеята е да разбереш дали причината е от задействане на самия датчик (релето) или от прекъсване на кабела/гаф с тампера.
Нямам идея дали телетек-а прави разлика задействане/прекъсване. Ако имаш 2 съпротивления монтирани на клемата на датчика, значи може и трябва да разбереш от упътването как се преглежда памета на събитията. Това би ти помогнало да разбереш. Не че казвам нещо, но ако е Paradox / DSC със сигурност може :mrgreen:
Последното нещо и ти предполагам го знаеш - един нов датчик не е толкова скъп, сменяш и чакаш.

Вто Апр 18, 2006 3:07 pm
Мнение 
Съпротивленията ги монтирахме на кабелите в централата (по спомен). А паметта показва само взлом във зоната, по което не можем да хванем точно датчика който мизерства. А тамперната зона си е напълно отделна - тя е 24-часова и се задейства винаги при отваряне на датчика.

Явно ще отварям и гледам датчик по датчик, няма спасение.

Вто Апр 18, 2006 4:18 pm
Мнение 
zgabrovski написа:
Съпротивленията ги монтирахме на кабелите в централата (по спомен). А паметта показва само взлом във зоната, по което не можем да хванем точно датчика който мизерства. А тамперната зона си е напълно отделна - тя е 24-часова и се задейства винаги при отваряне на датчика.

Явно ще отварям и гледам датчик по датчик, няма спасение.

Аха... Доколкото разбирам, имаш една зона и няколко датчика на нея? Ако е така, няма друг начин, отаряш един по един, проверяваш и се надяваш да намериш видима причина в някой от тях.

По принцип не се прави така. На една зона слагаш колкото може по-малко датчици.Тоест идеята е повече зони с по-малко датчици във всяка.Нама да казвам защо - вече знаеш :wink: Вероятно обаче централата е от нисък клас и няма много зони, както и не може да детектва 2 състояние по една линия (прекъсване/задействане). Затова и тамперите са ти в отделна зона.
Дори има технология позволяваща по една линия да се детектват 2 зони + прекъсване.

Вто Апр 18, 2006 4:52 pm
Мнение 
Имам 4 зони, една входна и още 3. От тях една ми прави проблема и тя е с 5 датчика.

Ще хващам да ги гледам един по един - това е спасението.

Вто Апр 18, 2006 5:05 pm
Мнение 
zgabrovski написа:
Имам 4 зони, една входна и още 3. От тях една ми прави проблема и тя е с 5 датчика.

Ще хващам да ги гледам един по един - това е спасението.

Гадост... аз пък реших, че знаеш точно кой е. :|

Вто Апр 18, 2006 5:24 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2