|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 3:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Мнение от някой алармаджия?
Автор |
Съобщение |
zgabrovski
|
 Мнение от някой алармаджия?
Колеги моля ако някой от вас има опит с поставянето на домашни аларми да помогне по следния проблем:
В къщи имам монтирана аларма на Телетек с български обемни датчици (тяхно производство). Обикновено когато излизаме активираме само една от двете зони, но в петък пътувахме и се наложи да активираме и двете.
Алармата започа да се включва от вечерта, като се активира в 20:36 часа. После се активира в 6:10, от там от 7:30 до 8:10 (сутринта) се активираше нон стоп (през минута). Наложи се да се върна по спешност и се оказа че датчик от въпросната зона дава проблем.
Подобен проблем ми се случи и миналата година.
Според вас какво може да предзвиква това? Може ли да е някаква гадина?
Активирането ставаше само привечер и на зазоряване.
???
|
Пон Апр 17, 2006 4:46 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: Мнение от някой алармаджия?
zgabrovski написа: Колеги моля ако някой от вас има опит с поставянето на домашни аларми да помогне по следния проблем:
В къщи имам монтирана аларма на Телетек с български обемни датчици (тяхно производство). Обикновено когато излизаме активираме само една от двете зони, но в петък пътувахме и се наложи да активираме и двете.
Алармата започа да се включва от вечерта, като се активира в 20:36 часа. После се активира в 6:10, от там от 7:30 до 8:10 (сутринта) се активираше нон стоп (през минута). Наложи се да се върна по спешност и се оказа че датчик от въпросната зона дава проблем.
Подобен проблем ми се случи и миналата година.
Според вас какво може да предзвиква това? Може ли да е някаква гадина?
Активирането ставаше само привечер и на зазоряване.
???
Да не би да си имаш мишок
|
Пон Апр 17, 2006 4:47 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
ей митко взе ми думата от клавиетурата :mrgreen:
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Апр 17, 2006 4:49 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Тоя мишок ще да е нощна птица! :mrgreen:
|
Пон Апр 17, 2006 4:54 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Тц не е.
Тия датчици имат някаква опция за незадействане от животни (Котки и кучета).
Аз по скоро си мисля за някакво насекомо (паяк или нещо подобно).
|
Пон Апр 17, 2006 4:59 pm |
|
 |
gdd55
|
zgabrovski написа: Тц не е.
Тия датчици имат някаква опция за незадействане от животни (Котки и кучета).
Аз по скоро си мисля за някакво насекомо (паяк или нещо подобно).
Не съм запознат много ама каква е тая опция за кучета,сигурно обемният датчик ще има и защита при температура под 36С/човешката/ да не се задейства аз така си го обяснявам.Правилно ли разсъждавам ?
|
Пон Апр 17, 2006 6:09 pm |
|
 |
Ferrari
|
А аз винаги съм си мислил, че това не са обемни датчици а такива за движение. Има варианти на такива датчици които позволяват и да се спи в стая с активен датчик, но не съм специалист и повече подробности не мога да кажа.
|
Пон Апр 17, 2006 6:12 pm |
|
 |
Vladim
|
Здравко, самите датчици имат регилиране на чувстителността, както и времето на пулсация на лъча. Трябва някой, който ти я е монтирал, или който разбира да отвори датчика и да го направи по-нечувствителен! Както казват колегиме може и от мишок да се активира, или от силен светлинен лъч с определена дължина на вълната. Опитай с регулирането и ще си покаже. Най-вероятно с това само ще се разминеш, а не с нов датчик!  Не опитвай сам да отваряш датчика, защото ще опищиш орталъка!  Датчиците са закачени към така наречрена тампер зона-демек алармата писва, ако някой реши да ги отваря, или реже кабела. Бих споделил, че имам определен опит с домашни аларми. Монтирал съм на няколко колеги в домовете, както и вкъщи един доста приличен модел на Crown. Ако искаш помощ-свиркай!
А... забравих да кажа,че и при мен инфрачервен датчик се базикаше при положение, че нямам мишки у дома! :roll: След, като му намалих чувстителността всичко стана ОК. Иначе само изстрелвах един приятел да проверява дали е здрава вратата :mrgreen:
|
Пон Апр 17, 2006 6:45 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
И моята хипотеза е за паяци или летящи насекоми-нещо като водни кончета,но по-малки ,лично съм ги виждал,като задейства алармата,въртят се около датчиците...-имаме такива системи на автоматизираните обекти-без прозорци са ,влизат през филтрите на климатиците/прозоречен тип/.Нещата се пооправиха,когато техниците от СОТ загрубиха до край чувствителноста на датчиците... При такова нарушение,пръскаме с отрова гадините съвместно с полицаите, пристигнали за случая...
Пон Апр 17, 2006 7:48 pm |
|
 |
galinchooo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Мар 22, 2006 1:22 am Мнения: 76 Местоположение: Бургас
|
мдаааааааааа.така така.само така.
_________________ fiat brava 1.6 16 w
|
Пон Апр 17, 2006 9:34 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Vladim написа: Здравко, самите датчици имат регилиране на чувстителността, както и времето на пулсация на лъча. Трябва някой, който ти я е монтирал, или който разбира да отвори датчика и да го направи по-нечувствителен! Както казват колегиме може и от мишок да се активира, или от силен светлинен лъч с определена дължина на вълната. Опитай с регулирането и ще си покаже. Най-вероятно с това само ще се разминеш, а не с нов датчик!  Не опитвай сам да отваряш датчика, защото ще опищиш орталъка!  Датчиците са закачени към така наречрена тампер зона-демек алармата писва, ако някой реши да ги отваря, или реже кабела. Бих споделил, че имам определен опит с домашни аларми. Монтирал съм на няколко колеги в домовете, както и вкъщи един доста приличен модел на Crown. Ако искаш помощ-свиркай!  А... забравих да кажа,че и при мен инфрачервен датчик се базикаше при положение, че нямам мишки у дома! :roll: След, като му намалих чувстителността всичко стана ОК. Иначе само изстрелвах един приятел да проверява дали е здрава вратата :mrgreen:
Е тоя някой който я е монтирал съм аз заедно с един приятел... А цялата система е на Телетек - българска фирма и до този момент нямаше оплаквания, изключая тая зона.
Как точно се регулира тази чувстителност - с някакъв потенциометър ли?
А иначе това за тамперите ми е добре известно, аз винаги преди да бъзикам звъня на сотаджиите и първата ми работа е да извадя пищялката на външната сирена, че иначе не е истина.
Приятелят ми който ми помогна за монтажа ми каза че имало вероятност да е от паяк, който е свил гнезденце вътре в датчика, странното беше точно тая активност привечер (20:36 - на замръкване) и сутрин 6:10 - на зазоряване, което ме и насочва към гадинка която се активизира по това време.
А това за котките и кучетата - пак приятелят ми ми обясни че имало "пътека" от около метър височина, в която датчика не задействал от животни.
|
Пон Апр 17, 2006 10:50 pm |
|
 |
vesko.t
Член на клуба
Регистриран на: Сря Ное 03, 2004 1:23 pm Мнения: 1120 Местоположение: Бургас
|
zgabrovski написа: Как точно се регулира тази чувстителност - с някакъв потенциометър ли? Приятелят ми който ми помогна за монтажа ми каза че имало вероятност да е от паяк, който е свил гнезденце вътре в датчика, странното беше точно тая активност привечер (20:36 - на замръкване) и сутрин 6:10 - на зазоряване, което ме и насочва към гадинка която се активизира по това време..
Нашите системи за които говоря са също български,не помня фирмата,въпросните потенциометри са вътре челно, в долната страна на платката на датчика,като махнеш предния капак...
Пон Апр 17, 2006 11:58 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
давам пример от личен опит : сутрин рано ,се налагаше да излизаме за работа .и алармата се включваше по едно и също време !!! 3 дена подред ,сотаджиите полудяха ....виновника МУХА и то по моя преценка не много голяма  ...е представям си мишка ако е .Датчиците засичат всяко движение .
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Вто Апр 18, 2006 12:03 am |
|
 |
Esper
|
Аз бих те посъветвал да си подмениш PIR датчиците.
Контролния панел не е толкова важен, от датчиците обаче ти зависи най-вече доколко ще имаш фалшиви аларми.
Аз позлвам PARADOX, продават ги Сектрон и фаворит ми е 525D.
Дори се учудвам че сотаджиите изобщо са се навили да вземат под охрана обект с датчици различни от PARADOX или DSC
Първите според мен са по-добри и като технология, и като качество на изработка. И датчиците и панелите на DSC са малко по-евтини в сравнение със съответните им еквиваленти на Paradox. Аз не съм имал проблем и с двете фирми. Въпреки това предпочитам да работя с PARADOX - пуста снобия, какво да се прави :mrgreen:
|
Вто Апр 18, 2006 12:49 am |
|
 |
Vladim
|
Регулирането става с потенциометър вътре в датчика и с джъмпери за честотата на пулсации. Някои модели са с джъмпери и на мястото на потенциометъра, но са по-редки модели. Провери все пак дали е стабилно закрепен датчика и дали нямаш прещипан кабел.
|
Вто Апр 18, 2006 9:43 am |
|
|