Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:48 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
мулти волан на Мареа 
Автор Съобщение

UNREAD_POST мулти волан на Мареа
наскоро се сдобих с Мареа Уйкенд. Волана и е Мулти функционален. Може ли ако си купя СД да се управлява от бутоните на волана. Всъщност не ми се маха стереото но от форума чета ,че е много трудно да се намери СД чеинджър. Благодаря ви :!: :!: :!:

Мисля, че темата ще седи по-добре в "Автоелектроника"
Митко

Сря Апр 12, 2006 9:56 am
Профил
UNREAD_POST Re: мулти волан на Мареа
gigi-negrov написа:
наскоро се здобих с Мареа Уйкенд. Волана и е Мулти функционален. Може ли ако си купя СД да се оправлява от бутоните на волана. Всъщност не ми се маха стереото но от форума чета ,че е много трудно да се намери СД чеинджър. Благодаря ви :!: :!: :!:

Преди време разглеждах сайта на Kenwood. Направи ми впечатление, че на моделите които подържат дистанционно пише към кои автомобили имат съвместимост. Сигурен съм, че може да се намери нещо и за твоя FIAT.

Сря Апр 12, 2006 10:04 am
UNREAD_POST 
някой цд-та имат отзад букса за тези волани,както и имат и букса за оригинален дисплей,за модел ще те излъжа но блаупункт имат 100%

Сря Апр 12, 2006 10:05 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST Re: мулти волан на Мареа
gigi-negrov написа:
наскоро се здобих с Мареа Уйкенд. Волана и е Мулти функционален. Може ли ако си купя СД да се оправлява от бутоните на волана. Всъщност не ми се маха стереото но от форума чета ,че е много трудно да се намери СД чеинджър. Благодаря ви :!: :!: :!:

Мога да ти кажа, че това което си го замислил няма да го бъде :twisted:
Проблемът е в това, че управлението с тези бутончета на волана (+/- Volume/Mute, +/- Channel/Mode) e направено точно за моделите касетофони/CD на FIAT и без преобразувател няма да стане! Т.е. не съм виждал нито един плеър който да се произвежда и директно да можеш да ползваш тези бутони. А най-евтиното таково устройство (за ограничен брой видове плеъри) което да преобразува правилно сигналите за Мареа беше около 50-60 английски лири.. в БГ дори незнам дали някой предлага такова нещо (силно се съмнявам).

До колкото съм чел при натискане на въпросните бутони съпротивлението на изхода е различно в зависимост от натиснатия бутон и в най-лекия случай ще трябва мап-ване на съпротивленията, което без допълнителна електроника няма как да стане.
Аз лично съм поставил в TODO листата си да направя схема с микропроцесор който да генерира IR импулси (симулира дистанционното на плеъра). Хубавото е, че за моя плеър имам с най-големи подробности описанието на IR стандарта по който "комуникират" плеъра и дистанционното. Теоретично ако сменя плеъра с друг е възможно в най-добрия случай да се наложи да сменя само софтуъра на микропроцесора :wink: за това се и замислям да го направя.. всъщност имам почти всички необходими части :mrgreen: но ме мързи да попрочета малко повече :roll:

Сря Апр 12, 2006 4:11 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]