|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 6:06 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
 Застрахователи
Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?
_________________ Alles in Ordnung
|
Нед Апр 09, 2006 9:13 am |
|
 |
soulkeeper
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:12 pm Мнения: 624 Местоположение: Стара Загора
|
 ПО-добрия вариант
Предполагам че няма да има проблем да направиш така.По- принцип застрахователите правят така- оценяват ти щетата и ти дават толкова пари за колкото са я оценили и от там се нататък оправяш сам.Този вариант е -по-добър, защото като се порастърсиш може и да ти излезе по-евтино.
_________________ FIAT - TIPO 2.0i
|
Нед Апр 09, 2006 12:01 pm |
|
 |
Mescalin
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 12:38 pm Мнения: 195 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
по принцип има два начина на застраховане - по експертна оценка или по фактура.В повечето случаи е по оценка ... става няква мизерия (не дай си Боже) , оценяват ти щетата и ти дават паричките ,а ти ходиш да се оправяш( случва се паричките да не са достатъчно ).Другия вариант е по фактура - оправяш си щетата ( буташ някъв рушвет на сервиза да ти фактурират двойно на стойността  ) отиваш с фактурката в ръчичка при застрахователите и те плащат. Начина на застраховане е определен при самото застраховане , не по време на оправяне.
|
Нед Апр 09, 2006 6:22 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Re: Застрахователи
Zaphod написа: Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?
Щом си в БулИнс се съгласи да ти я оправят те... оправят колата в един сервиз който е най-големия сервиз на Балканския полуостров...
Но има 2 варианта и другия е в един сервиз на Сточна Гара... там по-не е хубаво... (в смисъл не е онзи сервиз  ). Тъй че ако ти предлагат за този големия направо я карай там!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Нед Апр 09, 2006 6:46 pm |
|
 |
Vasko_ELX
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:50 pm Мнения: 11 Местоположение: Елин Пелин
|
ако колата ти е застрахована до 7000 лв ти дават пари да сия правиш в които сервиз а над 7000 те ти поемат всичко
не сам обеден но нещо такова беше
|
Нед Апр 09, 2006 11:27 pm |
|
 |
Anaboliy
|
странно аз пък друго съм чувал и вижда, човекат слага всичко оригинално и ново кара фактура която е истинска не е завишена и ония казват ОК но това са цени за чисто нови части а вашата кола е на хх години ... и сещате се какво става дават ти некви смешни суми пък ти си трохи главата похарчил цяло състояние
А има и друго, ако си я оставиш да ти я правят, ще го направят но ще се наложи да почакаш, а ако нямаш друг превоз е мн кофти , може да се чака със седмици
|
Пон Апр 10, 2006 1:30 am |
|
 |
mentor
|
 з
При изготвяне оценка на щета е включен процент овехтяване, така че паричките нестигат за нови части.
|
Пон Апр 10, 2006 9:03 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
прецени си колко ти е щетата горе долу ,в смисъл дали е голяма ,и дали по колата трябва да се извършва "пипкава" работа .Иначе ако нямаш познат в сервиз който да ти я направи ,и преди това да ти е изготвил една проф.фактура за частите и т.н. Те после в бул инс преценяват ,каква сума от тази стойност (на фактурата ) ще ти изплатят .но имай предвид ,че се чака около 2-3 месеца за парите !!!!!! не че ако я вкараш в сервиза ,ще ти я направят веднага ама ...
моят съвет е ако са козметични работи и има тук таме нешо счупено ,да си я правиш ти ,моеж да излезнеш на печалба .
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Апр 10, 2006 10:38 am |
|
 |
yan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2005 11:19 am Мнения: 67 Местоположение: Бургас
|
Колеги, най-добрия и удобен за вас вариант е да попитате застрахователя, кой сервиз работи.
Аз направих така, след което единственото което направих е да попълня документите за покриване на щетата по каското.
След това сервиза и застрахователя свършиха останалото.
Застраховката ми покри на 100 % за нови части и труд.
Единственото което платих сам беше 40 кинта за пътна помощ, защото забравих да си поискам фактура.
Застраховката покрива и нея.
Не съм се занимавал с граждаски отговорности. Направо от каското си оправих колата.
Застрахователите доколкото знам си прихващат част от парите от гражданската, но компаниите се разбират помежду си.
|
Пон Апр 10, 2006 11:28 am |
|
 |
me_to_u
|
Zaphod написа: Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?
Малко късно да ти отговоря, но ако вече си обявил, че ще я правиш при доверения им сервиз, могат спокойно да ти откажат пари. Както е отбелязано по-долу в експертната оценка слагат и остаряване и ще ти платят сигурно 80% от цената, която сметне вещото лице. Но дали е така при всички застраователи не знам. 
|
Пон Апр 10, 2006 6:11 pm |
|
 |
Pa4kata
Кара Симсонка
Регистриран на: Вто Мар 07, 2006 8:54 pm Мнения: 56 Местоположение: София 01 Средец
|
me_to_u написа: Zaphod написа: Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно? Малко късно да ти отговоря, но ако вече си обявил, че ще я правиш при доверения им сервиз, могат спокойно да ти откажат пари. Както е отбелязано по-долу в експертната оценка слагат и остаряване и ще ти платят сигурно 80% от цената, която сметне вещото лице. Но дали е така при всички застраователи не знам. 
Случай по гражданска
Отивам аз и те пишат да си ебе майката тука нова част тука нова и тука труд и боя
викам си е добре поне като те ударят няма да се налага да ли вадя пари от джоба
Отивам аз да си взема парите и КВО да видя ам имате 70% увехтяване и ето ви 200лв(само калника ми който беше писан нов е 600лв) като без да си купувам части
само да ми я изчукат и изправят са 300лв
Ходих по псувах ги и сега си чакам писмото да видя дали помага
П.С Армеец е НАЙ-ГАДНАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ПО РЕД ПРИЧИНИ КУХИ ЗАСТРАХОВКИ НЯМА ДОЗАСТРАХОВАНЕ И ПРОЦЕНТА НА ОВЕХТЯВАНЕ Е МНОГО ВИСОК(всички компаний го пишат но не на всички е еднакъв)
Да не ви се случва!
_________________ По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
Дедра Турбо Интеграле
|
Вто Апр 11, 2006 10:44 pm |
|
 |
mentor
|
 ре
Ами точно така е.Моя случай е същия ,само че компанията е Булинс.Колкото е по-стара колата кинтите са по-малко и понякога е по-добре да ти пишат ремонт( р1, р2 или р3), отколкото нова част.
|
Сря Апр 12, 2006 9:29 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Pa4kata написа: Случай по гражданска
Отивам аз и те пишат да си ебе майката тука нова част тука нова и тука труд и боя викам си е добре поне като те ударят няма да се налага да ли вадя пари от джоба
Отивам аз да си взема парите и КВО да видя ам имате 70% увехтяване и ето ви 200лв(само калника ми който беше писан нов е 600лв) като без да си купувам части само да ми я изчукат и изправят са 300лв
Ходих по псувах ги и сега си чакам писмото да видя дали помага
П.С Армеец е НАЙ-ГАДНАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ПО РЕД ПРИЧИНИ КУХИ ЗАСТРАХОВКИ НЯМА ДОЗАСТРАХОВАНЕ И ПРОЦЕНТА НА ОВЕХТЯВАНЕ Е МНОГО ВИСОК(всички компаний го пишат но не на всички е еднакъв)
Да не ви се случва!
баща ми имаше за изправяне и боядисване преден калник
и счупено ел. огледало с подгряване
на Астра
излезе му 180 лева
Армеец дадоха 260
Чет Апр 13, 2006 4:24 pm |
|
 |
me_to_u
|
Армеец и Булинс,а.к.а. ТИМ и ВИС...
|
Чет Апр 13, 2006 5:27 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Благодаря на всички за отговорите, вече прехвърлих застраховката от 'в техен сервиз' на 'плащане по експертна оценка'. Ще ви кажа, като получа резултатите:)
_________________ Alles in Ordnung
|
Чет Апр 13, 2006 6:13 pm |
|
|