|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 1:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
 смяна на ECU
Днес бях на стенд (Бош 520) за диагностика понеже ми просветва лампичка на инжекциона при продължителна работа на двигателя в диапозона 2000-3000 оборота. Стендът отчете "непозната грешка 2330" - вероятни причини неизправност в компютъра. Следвайки описаната процедура по изчистване на грешките, изваждане на захранващия куплунг на ЕКУ за определено време, в крайна сметка грешката се появява отново след пробег от няколко километра. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да го е решил без да сменя ЕКУ-то?
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Пет Мар 31, 2006 5:03 pm |
|
 |
Ferrari
|
 Re: смяна на ECU
bright написа: Днес бях на стенд (Бош 520) за диагностика понеже ми просветва лампичка на инжекциона при продължителна работа на двигателя в диапозона 2000-3000 оборота. Стендът отчете "непозната грешка 2330" - вероятни причини неизправност в компютъра. Следвайки описаната процедура по изчистване на грешките, изваждане на захранващия куплунг на ЕКУ за определено време, в крайна сметка грешката се появява отново след пробег от няколко километра. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да го е решил без да сменя ЕКУ-то?
Колата която пише отдолу ли е?
|
Пет Мар 31, 2006 5:26 pm |
|
 |
bright
Кара кола
|
Колата е Брава 1.6 16V ELX - 1996г
|
Нед Апр 02, 2006 9:15 am |
|
 |
Ferrari
|
Инжекционната система е на Марели, а не на Бош и конкретно при нея не може да се изчисти грешката с прекъсване на захранването. Съмнява ме да има повреда в ЕКУ.
|
Нед Апр 02, 2006 9:58 am |
|
 |
bright
Кара кола
|
Да, така е, аз просто не обясних, че след изключването на ЕКУ-то за около 20мин, и след това при включване грешката си стоеше. Тогава механика я изтри и направих "пробно пътуване" от няколко колометра. За съжаление грешката се появи отново. Аз също имам усещането, че едва ли компютъра е за смяна, защо съм писал софтуер на асемблер и също ми се е налагало при обработка на грешки да извеждам някакво съобщение от подобен род, което е вярно за част от случаите. За всеки случай съм решил да замеря налягането на бензиновата помпа! Бях писал на форума, че колата сутрин пали след 5-6 сек. въртене на стартера.
|
Нед Апр 02, 2006 6:47 pm |
|
 |
bright
Кара кола
|
Споделих за проблема с грешката касаеща смяна на компютъра в един сервиз и според тях тестерите на Бош не са много обективни на италианските автомобили с ЕКУ-та на Hitachi и Magneti-Marelli (каквото е на моята Брава). Според тях най-вероятно колата е с "коригиран" километраж е възможно да я има подобна грешка и в този случай лечението е намиране на кола от същия вид с аналогично ECU и копиране на EPROM. Аз лично съм на друго мнение, но ако някой иам желанието да коментира случая е по-добре да не го подвеждам!
|
Пон Апр 03, 2006 5:25 pm |
|
 |
bright
Кара кола
|
 вече пали без проблем
Случайно дадох на контакт и изключих алармата, на не стартирах двигателя веднага след угасването на лампичката на инжектора, а 5-6 сек след това. Запали като "пушка". Пробвах няколко пъти за да се убедя, че не е станало случайно и всеки път колата палеше без проблем. Сега умувам дали не е от алармата, която блокира управлението на инжекторите.
|
Чет Апр 13, 2006 10:55 am |
|
 |
Ferrari
|
bright написа: Споделих за проблема с грешката касаеща смяна на компютъра в един сервиз и според тях тестерите на Бош не са много обективни на италианските автомобили с ЕКУ-та на Hitachi и Magneti-Marelli (каквото е на моята Брава). Според тях най-вероятно колата е с "коригиран" километраж е възможно да я има подобна грешка и в този случай лечението е намиране на кола от същия вид с аналогично ECU и копиране на EPROM. Аз лично съм на друго мнение, но ако някой иам желанието да коментира случая е по-добре да не го подвеждам!
На Bravo/Brava километража в таблото може да се манипулира, но реалните километри се пазят и в моторното ECU. Там вече не вярвам да е пипано.
|
Чет Апр 13, 2006 10:58 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|