Дата и час: Пон Юли 14, 2025 8:16 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Слоган на КФБ 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
blondy_driver написа:
Да така е Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Спряхме избора си на него, защото доста голяма част (да не кажа почти всички) международно регистрирани Фиат клубове са избрали именно United by the same passion. Идеята е този слоган да се отвърди като единно мото за всички :!:

Значи не посмяхме да се "отцепим" от колектива! :36_2_33:

Пет Мар 24, 2006 11:54 am
UNREAD_POST 
Ако колектива си заслужава и всички сме равностойни няма да се отцепим :wink:Защо да не се обединим от обща страст след като в тази общност всеки е официален клуб на Фиат за определена страна :) и Киро, знаеш ли кое е най- хубавото :?: , че там не се действа на българския принцип "Аз не сакам да ми е добре, сакам Вуте да му е зле" :P

Пет Мар 24, 2006 12:29 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Слогана е супер!!!

Вто Мар 28, 2006 1:51 pm
Профил
UNREAD_POST 
Все пак си мисля, имайки в предвид че и по-добре ще звучи, а и ще се избегне повотрението (обединени - обща), дали да не го сменим (-те) на:
Обединени от една страст.

Чет Мар 30, 2006 12:15 am
UNREAD_POST 
Immortal написа:
Все пак си мисля, имайки в предвид че и по-добре ще звучи, а и ще се избегне повотрението (обединени - обща), дали да не го сменим (-те) на:
Обединени от една страст.

И на мен ми се струва, че в сегашният буквален превод има тафталогия.
Няма ли колега преводач, лингвист или езиковед, който да се произнесе компетентно?

Чет Мар 30, 2006 9:32 am
UNREAD_POST 
На английски е United By The Same Passion

Чет Мар 30, 2006 9:45 am
UNREAD_POST 
Аз бях предложила като превод Обединени от общата страст, но няма нали съм тийн,който не може да мисли.......без коментар просто...та беше казано,че не било така то с пълния член неможело.....ок неможе

Чет Мар 30, 2006 9:56 am
UNREAD_POST 
Ми то буквално е "Обединени от една и съща страст" или още по-точно "Обединени от същата страст" или "Обединени от еднаква страст". (ей, трудно се превежда the same...". А всъщност оригинала не е ли на италиански?

Чет Мар 30, 2006 9:49 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Няма ли колега преводач, лингвист или езиковед, който да се произнесе компетентно?

Ами аз съм и преводът е най-доброто, което може да звучи на български според мен. Затова настоявах да е такъв, какъвто е сега:)

Чет Мар 30, 2006 9:55 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2