Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:28 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
кабели за колони на вратите 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST кабели за колони на вратите
Здравейте.

Тъй като оригиналната стерео оредба на бравата не ми хареса та си сложих нова но не съм махал оригиналния касетофон за да не развалям интериора на таблото. ТАка сигнала от МР3 ката стига до багажника и влиза в две стъпала едното храни две 12 а другото две 8 и към останалите 2 канала на слабото стъпало искам да включа оригиналните колони на вратите. Разгледах как може да стане това и видях че между вратата и купето има една букса през която минават кабелите за ел. стъклата , огледалата и говорителите. Как да разбера кой кабели са за говорителите така че да ги прекъсна и да вкл. към тях сигнала от стъпалото. Когато не съм на контакт единственото което работи в колата е клаксона и радиото може ли с мултицет да хвана сигнала когато колата не е на контакт и съм пуснал радиото да свири ??? Ако някой знае по добър начин за прекарам кабели до вратите моля да каже.

Пон Мар 27, 2006 12:26 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
никой ли не си е сменял колоните на вратите и да е забелязал на кой крачета на буксата са кабелите на говорителя.

Пон Мар 27, 2006 4:19 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST здравеи
през тампона на вратите не можеш да прекараш кабели,такаче ги хвани от исо(евро)буксата на касетофона оригиналния.Незнам как си варзал стапалото но по принцип се зима 12 волта от акумулатора и касетофона се взима дистанционен. а иначе в купето има 12 волта постоянни на евробуксата на касетофона (червен кабел) и долу в ляво като се отвори капака за бушоните(пак червен кабел)за да работи постоянно касетофона червения се пуска на още един пин на евробуксата.Ако ме разбираш ще се оправиш.Надявам се че са, ти помогнал :D

Пон Мар 27, 2006 7:37 pm
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
Speaker Cabling Block Position
Colour
Use

1
Light Blue / Yellow
RH Rear Speak +

2
Light Blue / White
RH Rear Speaker -

3
Pink / Black
RH Front Tweeter & Door Speaker +

4
Black / Violet
RH Front Tweeter & Door Speaker -

5
Red / Yellow
LH Front Tweeter & Door Speaker -

6
White / Black
LH Front Tweeter & Door Speaker +

7
Light Blue / Red
LH Rear Speaker +

8
White / Red
LH Rear Speaker -

Батка е ти схемите при бравото, предполагам и при бравата е същото
Розово4ерния кабел и виолетово черния са ти съответно +/- в дясната врата, а чернобелия и червеножълтия са ти +/-
отляво. Надявам се да съм ти бил полезен. Към тея кабелчета трябва да пуснеш сигнала от стъпалото....

Пон Мар 27, 2006 10:20 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Благодаря довечера почвам да разкоствам колата и да опъвам кабели. За сега съм вързал само голямото стъпало и в колата се чува само бас и малко среди. много е гадно така но имам още 6 говорителя който трябва да се вържат към още 2 стъпала като два от говорителите ще са във вратите. Само да питам трябват ли ми специални щипки за вадене на оригиналния касетофон или става и с нож???

Вто Мар 28, 2006 8:40 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
а забравих значи в колата не свири МР3 СД а МР3 персонално от тия с батериите но моето е с литиевойонна батерия и седи постоянно на заряд. Много съм доволен как свири единствено може би ще ми трябва един пред усилвател за да дигна нивото на сигнала малко но и така не е зле. Мислех да срежа кабелите на говорителите във вратине непосредствено преди танпона от вътрешната част на копето и към кабела който остава вързан към танпона съответно говорителя да наставя кабела от стъпалото дали това не е по добър вариант или ми препоръчвате да махна касетофона и от там да си дръпна кабели???

Вто Мар 28, 2006 8:53 am
Профил
UNREAD_POST 
delpx написа:
а забравих значи в колата не свири МР3 СД а МР3 персонално от тия с батериите но моето е с литиевойонна батерия и седи постоянно на заряд. Много съм доволен как свири единствено може би ще ми трябва един пред усилвател за да дигна нивото на сигнала малко но и така не е зле. Мислех да срежа кабелите на говорителите във вратине непосредствено преди танпона от вътрешната част на копето и към кабела който остава вързан към танпона съответно говорителя да наставя кабела от стъпалото дали това не е по добър вариант или ми препоръчвате да махна касетофона и от там да си дръпна кабели???

Най-добре виж кои са цветовете на жиците за колоните, които отиват към вратите и ги прекъсни под таблото непосредствено преди да влезнат в големият куплунг! Колегата по-горе ти е описал цвета на кабелите, ако не си сигурен свали касетофона, погледни кабелите, запиши си ги на листче и залягай да ги търсиш отдолу. Това за мен е най-чистият вариант!

Вто Мар 28, 2006 9:30 am
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
и според мене е най-добрия вариант но трябват ли ми специални инструменти за да смъкна касетофона или и с ножче става ???

Вто Мар 28, 2006 10:50 am
Профил
UNREAD_POST 
http://www.fiat-bg.com/forum/viewtopic.php?t=592

И с ножче става, но внимавай да не пострадаш с него!

Вто Мар 28, 2006 1:11 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST хо
колега ако още не си окипазил колата си драпни кабелите до касетофона.Много се ядосвам кат доиде некои клиент и каже даи да сложим касетофон и колони и допълни че то сичко си има.Какво се оказва обаче всъщност:
Кабелите са одрязани некаде по трасето или изобщо са изтрагнати.Инсталацията по захранване е одрязана таи като некои е решил да пусне нови(по дебели кабели , сякаш ще заваря) и куп други еи такива циганиики :D Не си окипазяваи колата. Тва е запазена марка само на италианците.Те си правят така с колите.ХА :roll:

Вто Мар 28, 2006 7:37 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Пускането на нови кабели до касетофона изисква технически умения и смея да твърдя не малки! Не става въпрос за това, колко и какви кабели да се пуснат и къде да се закачат, а основният проблем е таблото! За съжаление нашите брави и бравовци не са така удобни за работа под таблото, като едновремешните коли на, които под таблото можеше да се скрие 6 месечно санбернарче и да не разбереш :)

:offtopic: Колега galinchooo само не ми казвай, че при монтаж на аларма не се налага да се прекъсне само един кабел в оригиналната ел. система на колата! :wink:

Сря Мар 29, 2006 1:05 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Здравеи колега
колега Владимчо :D Аз се занимавам с аларми и автоузвучаване от 7 год.Проблема при новите коли е че се избягва да се (кастрират)кабели.Евентуално питам клиента ако иска блокировка на двигателя ми слагам и режа (забележи)1 кабел.Това вече всеки опитен ел техник знае каде да го намери.Новите коли са вече с чип и почти не се налага да слагам блокировки таи като тази задача носи застраховката .Има една приказка(аларма кола не пази).Та прекарването на кабели на Брава си е наистина приключение особено ако требва да ги закараш до касетофона но за тая работа си има маистори.Не че не можеш и сам,но нали виждаш какво се получава(рязане на кабели под таблото)Както и да е надявам се да не ми се случва да попадам често на такива коли макар че знам че ще има и за напред,а това значи че ще има хляб и за нас :D .И се пак това е мое мнение а и вярвам мнение на много като мене техници.Има една приказка: "ако имаш 1 кило брашно,занеси я на хлебаря да ти направи хляб.Прав ли сам? :D

Сря Мар 29, 2006 3:22 am
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: Здравеи колега
galinchooo написа:
колега Владимчо :D Аз се занимавам с аларми и автоузвучаване от 7 год.Проблема при новите коли е че се избягва да се (кастрират)кабели.Евентуално питам клиента ако иска блокировка на двигателя ми слагам и режа (забележи)1 кабел.Това вече всеки опитен ел техник знае каде да го намери.Новите коли са вече с чип и почти не се налага да слагам блокировки таи като тази задача носи застраховката .Има една приказка(аларма кола не пази).Та прекарването на кабели на Брава си е наистина приключение особено ако требва да ги закараш до касетофона но за тая работа си има маистори.Не че не можеш и сам,но нали виждаш какво се получава(рязане на кабели под таблото)Както и да е надявам се да не ми се случва да попадам често на такива коли макар че знам че ще има и за напред,а това значи че ще има хляб и за нас :D .И се пак това е мое мнение а и вярвам мнение на много като мене техници.Има една приказка: "ако имаш 1 кило брашно,занеси я на хлебаря да ти направи хляб.Прав ли сам? :D

Прав си! :wink: И аз съм се занимавал с монтаж на аларми и централни заключвания (макар и не 7 години) и знам, какво и да видиш кола с "направи си сам" ел. инсталация. Но все пак идеше реч в домашни условия, какво може да се направи от не хипер технически образовани лица! :) Според мен да се пуснат кабели, които ще направят плетеница зад таблото и освен това да се демонтират сумати кори и пластмаси по праговете (които има не малка вероятност да се изпочупят) е доста по-неприемливо от рязането...

Сря Мар 29, 2006 9:37 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST mmmm
Да ,Да ,Да.Лошото е че ако всички започнат да си правят колите сами,ке умрем от ГЛАД. :D :roll:

Сря Мар 29, 2006 8:31 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Много скоро и на мен ще ми се наложи да прекарвам кабел за говорители към вратата на моето Пунто, ще видим как ще се преборя с щепсела на оргиналния кабелен сноп към вратата

Сря Мар 29, 2006 10:24 pm
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща