zgabrovski написа:
Колега с риск да се повторя, ако искаш читаво вървене на газ с малък раход и безпроблемна работа трябва да сложиш инжекцион. Всичко останало много зависи от това какъв майстор ще ти я сложи, какви емулатори ще ти наслага и ред други неща. Да не говорим и за потенциални проблеми с гърмене, а и това че харча е по-висок, а и това че превръщаш колата в обикновенна карбураторна.
По добре е дори да вземеш дори 2-ра употреба руски инжекцион GIG отколкото нова обикновенна. Тука pinko е с руски инжекцион и е доста доволен...
Сигурно това мое мнение ще породи безброй коментари от колеги които са с обикновенни уредби, но това си е факт.
Преди карах Дедра 1,6л. 90 к.с. с обикновенна газова уредба и ми гореше около ~12 градско газ (което се отчиташе от разбирачите като доста добро постижение)
Сега Капата, дето е близо 150 к.с. и тежи 1600 кг, при спокойно градско каране гори 12, при яко натискане и доста ръчки в града (1-ва и 2-ра до 7000 оборота) ми гори 13-14, максимум 15 литра газ/100 км.
Точно толкова гори и бензин, това е един известен с лакомията си двигател.
Преди, когато не бях карал газов инжекцион, смятах, че обикновената газова уредба е приемлив (за парите си) вариант.
Вече никога не бих сложил друга газова уредба освен газов инжекцион, обикновената газова уредба НИЩО ОБЩО НЯМА като вървеж, усещане на колата и икономичност, даже когато е монтирана както трябва.
Максималната скорост и на бензин и на газ е 230 (по километраж), ускорението и еластичността са същите.
Ако ще е газова уредба, нека е газов инжекцион, бързо ще се изплати, аз на ден навъртам минимум 100 км
При среден разход 13/100 в момента на газ това означава 12 лева/100 км(газ- 0,90 лв), на бензин =22 лв/100 км(1,72 лв 95), разликата е 10 лева на ден.
За около 120 дни се изплаща уредбата по груби сметки, ако караш повече - даже по-бързо.
Забравих да кажа, инжекциона е руски, ГИГ 3 DLS