|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 8:05 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Има ли такова чудо - мп3 - УСБ - в запалката?
Автор |
Съобщение |
kikoto
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Фев 09, 2006 3:26 pm Мнения: 32 Местоположение: София 17 Витоша
|
Значи точно от risk и аз взех моя и аз първо се чудих за разликата и ги питах тия в магазина разликата между Modulator и Channel е в настроикита на какви вълни да предава на FM едното е с чинчове това по евтиното а другото с копче лично според мен 10 лв от горе за копче не си струват  а докато и това по евтиното има даже по готин дизаин
|
Сря Мар 15, 2006 1:54 pm |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 04, 2004 9:07 pm Мнения: 64 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
 RE
Приятелю, понеже си много учтив ще нахалствам отново  а как ще вкарвам мой МР-3-ки.Има навярно малък USB порт в който се включва памет, която аз си купувам отделно и която си пълня от компютъра? така ли е?
И второ-знаеш ли конкретен магазин в София да отида още днес или утре?
Д-р Бари
|
Сря Мар 15, 2006 2:13 pm |
|
 |
kikoto
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Фев 09, 2006 3:26 pm Мнения: 32 Местоположение: София 17 Витоша
|
бул. Цариградско шосе №125, блок 26 Б
На края на бул. Гоце Делчев, срещу Южния парк
A това за паметта е точно както мислиш.
|
Сря Мар 15, 2006 2:28 pm |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 04, 2004 9:07 pm Мнения: 64 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
 модулатор
Приятели, купих си от РИСК електроникс-за 60 лева тази джажа, която пъхам в запалката. На нея,пъхам флаш памет с мр-3-ки и слушам. На уредчето са дадени 7 честоти 87,7,88,1,88,3 и прочее. Колата ми е Фиат Браво с фабричен касетофон ,обикновенния. Въпросът ми е защо едва ,на една -две честоти хванах моята джаджа да свири и то като от далечна станция с кофти сигнал, пръщене и пр.. А на тези честоти няма мощна станция в момента, като Дарик, Хоризонт или Вива например. Като махна джаджата на тези честоти се чува нещо, далечно от ефира, което не би трябвало да пречи,напротив моята джаджа би трябвало да дава силен сигнал. Мислех, че тази джаджа предава силен сигнал,пише, че до 30 метра може да се улови и от други коли.Питам: какво да правя, да не би нещо радиото да е виновно.Дайте съвет.
Д-р Бари
п.п. един колега ,ме посъветва да махна антената на колата ,та да не приемам станции от вън, но е несериозно
Б.
|
Пет Мар 17, 2006 11:09 am |
|
 |
Vladim
|
 Re: модулатор
borimir написа: Приятели, купих си от РИСК електроникс-за 60 лева тази джажа, която пъхам в запалката. На нея,пъхам флаш памет с мр-3-ки и слушам. На уредчето са дадени 7 честоти 87,7,88,1,88,3 и прочее. Колата ми е Фиат Браво с фабричен касетофон ,обикновенния. Въпросът ми е защо едва ,на една -две честоти хванах моята джаджа да свири и то като от далечна станция с кофти сигнал, пръщене и пр.. А на тези честоти няма мощна станция в момента, като Дарик, Хоризонт или Вива например. Като махна джаджата на тези честоти се чува нещо, далечно от ефира, което не би трябвало да пречи,напротив моята джаджа би трябвало да дава силен сигнал. Мислех, че тази джаджа предава силен сигнал,пише, че до 30 метра може да се улови и от други коли.Питам: какво да правя, да не би нещо радиото да е виновно.Дайте съвет. Д-р Бари п.п. един колега ,ме посъветва да махна антената на колата ,та да не приемам станции от вън, но е несериозно Б.
A на самата машинка сложи ли антенка? Защото нашите машинки имат една допълнителна джаджа в комплекта, която действа, като антена и сигнала чувствително се усилва, когато се постави. Повечето от нашите устройства бачкат без проблеми и без антената, но понеже все пак са правени в Китай, няма две еднакви по сила на излъчване. Ако и след, като сложиш антената (твоят модел може да няма допълнителна) отново имаш проблеми с приемането, иди в магазина да ти го сменят!
|
Пет Мар 17, 2006 11:30 am |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
|
 Re.
На моята джаджа, няма място за антенка, има жак /дупка/ и кабел за включване на диск мен и USB порт за флаш паметта. Отгоре седем копчета за честотите и още три за старт,напред ,назад и цялата джаджа се пъха в запалката :evil:
|
Пет Мар 17, 2006 1:38 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
извади касетофона и откачи антената... но се съмнявам нещо да се промени...!
Иначе пробвай да намалиш самата mp3-ка... защото стават изкривявания ако е много силна...!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Мар 17, 2006 1:53 pm |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
|
 Ре
Приятели, това за антената го разбрах, може и от горе от покрива да я сваля, но МР-3 ги свалям от компютъра и не мога да ги намалявам, те са във флаш паметта.дайте още акъл.
Д-р Бари 
|
Пет Мар 17, 2006 2:05 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Re: Ре
borimir написа: Приятели, това за антената го разбрах, може и от горе от покрива да я сваля, но МР-3 ги свалям от компютъра и не мога да ги намалявам, те са във флаш паметта.дайте още акъл. Д-р Бари 
можеш можеш... има програми за тази цел... предварително се намалят mp3-ките...
нека Vladim каже с кой продукт го прави...
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пет Мар 17, 2006 2:28 pm |
|
 |
irsme6ko
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Окт 18, 2005 6:01 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
 Има ли такова чудо - мп3 - УСБ - в запалката?
имаш ли копче на самото устроиство с което да си намалиш силата на излъчвания сигнал
|
Пет Мар 17, 2006 2:29 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: Има ли такова чудо - мп3 - УСБ - в запалката?
irsme6ko написа: имаш ли копче на самото устроиство с което да си намалиш силата на излъчвания сигнал
Такова животно нема! Правете разлика между нивото на звука и нивото на излъчвания сигнал. Втория е фиксиран и при някои изделия е много слаб... С бутона за връщане назад при задържане от 2-3 секунди нивото звука може да се намали. Това при нашите машинки задължително се преви при всяко вкарване в запалката, защото иначе звука излиза премодулиран! Друг вариант е да записвате МР3-ките с по-ниско ниво. За целта аз използвам тази програма: http://mp3gain.sourceforge.net/download.php Изтеглете си някоя версия, задайте ниво 83 децебила и ги преобразувайте с по-ниско ниво. Разбира се това правете с копирани МР3-ки, оргиналите си пазете.
|
Пет Мар 17, 2006 2:44 pm |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
|
 <
Момчета ,вие ме шашнахте-благодаря.Първо нямам копче за намаляване на звука. Второ сигнала е слаб, та усилвам копчето на радиото повече от половината. На същото ниво,касетата или Ретро радио свирят силно, че веднага ги намалявам. Просто е слаб сигнала и не качествен.Като извадя джаджата на същата честота-87,9-например ,няма станция а далечен пукот. Мисля, че просто моя излъчвател -т.е. джаджата, трябва да е по силна,като я включа дето се вика да гърми. дайте акъл :evil:
|
Пет Мар 17, 2006 2:56 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Докторе, на подобни устройства доста често ролята на антената се поема от кабела. Доколкото разбирам в твоя случай кабел няма. Значи намираш едни слушалки и ги тикваш в жака за сигнал от МР3 плейър. Това е само предположение ама нищо друго не ми хрумва. Освен това кажи ми: това дали ще излъчва от УСБ паметта или от цд/мр3 плеър - джаджата автоматично ли го решава (според това дали е включен кабел в жака) или е с бутон. Ако е автоматично - идеята ми отпада.
|
Пет Мар 17, 2006 3:23 pm |
|
 |
Vladim
|
 Re: <
borimir написа: Момчета ,вие ме шашнахте-благодаря.Първо нямам копче за намаляване на звука. Второ сигнала е слаб, та усилвам копчето на радиото повече от половината. На същото ниво,касетата или Ретро радио свирят силно, че веднага ги намалявам. Просто е слаб сигнала и не качествен.Като извадя джаджата на същата честота-87,9-например ,няма станция а далечен пукот. Мисля, че просто моя излъчвател -т.е. джаджата, трябва да е по силна,като я включа дето се вика да гърми. дайте акъл :evil:
Аз писах, че същото копче за назад, като се задържи намалява звука! Щом толкова слабо ти свири явно сигнала на излъчване е много слаб. Ходи и я сменяй! Моята машинка с антенка праща на такова разстояние, че спокойно колата пред мен, или зад мен може да приема сигнала!
|
Пет Мар 17, 2006 3:26 pm |
|
 |
borimir
Кара Фиатче 126
|
 Б.
Мама му....хич не ми се иска да се разправям с връщане. Кутията се скъса и прочее.Иначе няма копче за превключване,само дупка за кабел-тип жак.Иначе и кабел дадоха. Що ли взех по скъпата за 60 лева а не за 48???. Подлъга ме продавача, че тази, моята по лесно се управлява а другата с химикалка от долу трябва да се сменят честотите. Тази-моята от горе има едно централно копче и с него се сменят честотите а по долу в полукръг има три копчета ,напред ,назас и плей. Да му е.... :evil:
|
Пет Мар 17, 2006 3:35 pm |
|
|