Дата и час: Сря Юли 09, 2025 4:35 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Спиране не бензиновата помпа 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Спиране не бензиновата помпа
Как да постапиа,да си спра ли помпата или да си остане да варти бензина,дали 6те има ниакакъв проблем?

Съб Мар 11, 2006 6:07 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
ами ми един приятел си остави помпата да работи,че да не му се запушат инжекторите,та след две години на газ му изгоря помпата и заедно с това му се запушиха инжекторите,и като слагаше следващата помпа изрично каза на майсторите да му я изключат като кара на газ

Нед Мар 12, 2006 9:05 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Много е писано по въпроса, но аз вече трета кола карам на газ и помпата я спирам, но всяко палене ми е на бензин (имам предвид при по-дълъг престой) и засега не съм имал проблеми с помпа или инжектори.

Пон Мар 13, 2006 8:53 am
Профил
UNREAD_POST 
georgiarg написа:
Много е писано по въпроса, но аз вече трета кола карам на газ и помпата я спирам, но всяко палене ми е на бензин (имам предвид при по-дълъг престой) и засега не съм имал проблеми с помпа или инжектори.

Абсолютно по същия начин съм и аз и нямам никакви пронлеми - обаче всяко палене на бензин!

Пон Мар 13, 2006 10:58 am
UNREAD_POST 
"...ами ми един приятел си остави помпата да работи,че да не му се запушат инжекторите,та след две години на газ му изгоря помпата и заедно с това му се запушиха инжекторите,и като слагаше следващата помпа изрично каза на майсторите да му я изключат като кара на газ..."

Това звучи като оня циганин, дето брат му бил гледал как един яде сирене и било много вкусно...
Ми като караш само на бензин не ти ли се върти помпата?!?! Просто на тази помпа й е дощло времето... А инжекторите се запушват от мръсотиите в бензина, не от това че работи помпата :) Тя помпата си осигурява циркулация, а като няма консумация - горивото се връща обратно в резервоара. На нея й е все едно дали караш на бензин или газ.

При мен помпата не се спира, а колата винаги пали на бензин - така е направена. Прехвърля си автоматично като достигне определени обороти... Така се гарантира лесно стартиране и през зимата (без проблем паля при -15, колата стои пред блока), както и "продухване" на инжекторите от време на време, всъщност при всяко палене. Ако трябва да се изключва помпата, то трябва да е когато колата превключи на газ и единствената полза от тази работа би била да се удължи живота й. Но пък ако караш на банзин животът й ще е пак толкова, така че като й дойде времето...
Колата я имам от 1 1/2 година, карам я само на газ, минал съм вече 27 хил км, предния собственик също я е карал само на газ и то 3-4 години, и досега няма проблем с помпата (то пази Боже, щото ...като взема нещо да хвалям, и после.... похвалих си едно време климатика на един колега, идва, гледа го ... на другия ден му изгоря компресора :( ).

Вто Мар 14, 2006 10:52 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ]