Дата и час: Нед Юли 13, 2025 5:13 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Кажете нещо за Фиат Мареа? 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
snake написа:
Mitko написа:
snake написа:
Нищо не мога да кажа за Фиат Мареа :) Виждал съм няколко такива в Пазарджик и нищо повече. Но мога да кажа доста добри неща за колата на снимката - Fiat Palio Weekend 75. Ако забелязвате те доста си приличат с Мареа Комби. Не знам обаче защо толкова рядко се среща тя в България, дори и в този форум не съм чул за друг собственик на фиат от този модел. А колата си я бива.

Palio трябва да е по-малко от Marea. Все пак е базирано на Punto.

Ами колега, Палио е това, което виждаш на снимката :) И трябва да ти кажа, че хич не е малко, създава впечатление за миниван. Има си разбира се и недостатъци, но тук няма с кой да ги обсъдим, като че ли няма други собственици на такава кола. Не знам каква е причината - не си ги продават ли още хората или по принцип е някаква серия с малко произведени коли :?:

Хей колега пак се връщам към старата тема, зещото както Ви казах ще изчакам с покупката на кола и смятам да хвана намалението след 1 януари 2007 година както пише в последния брой на вестник Авто труд намалението ще бъде 10 % за коли с цена до 5000 лева намалението се пада да е 500 лева и т.н. При това положение смятам да заложа на по - нов автомобил тъй като все пак по хубава кола от по - новата няма! Така, че от варианта за Японски автомобил и Хонда Сивик се отказах и смятам пак да си взимам Фиат Мареа Уикенд, но по възможност да е бензин. Но тази тема тука за Фиат Палио досто ме позамисли, защото ако наистина Палиото не е никак малко, а само така изглежда на външен вид то тогава бих се замислил по - сериозно между Мареата и него, кое да избера. При положение, че Палиото е само малко по - малко от вътре то тогава наистина си заслужава. У нас в България определено държи по - малка цена от Мареата даже сега в момента лично проверих за цена между 4000 - 8000 лева в мобилето ми излизат 8 коли Палио и има една от 2000 г. чисто новичка беличка под 7000 лева е чудесна изглежда като чисто нова само трябва да се види дали всичко друго и е наред, но за тази цена смятам, че би било нормално да няма проблеми по нея! Така, че честно казано бих избрал този вариант в сравнение с Мареа ако е по - стара или пък дори и по - нова да е, но ако Палиото е в по - добро състояние наглед взимам си едно Палио и си решавам проблемите! Обаче дали всичко това е достатъчно това вече искам да ми кажеш ти колега, който казваш "Има си разбира се и недостатъци, но тук няма с кой да ги обсъдим, като че ли няма други собственици на такава кола. Не знам каква е причината - не си ги продават ли още хората или по принцип е някаква серия с малко произведени коли ?" Така искам с теб да поговорим малко по този въпрос какви са тези недостатъци на Палиото и т.н. А колкото до това, че Палиото не е от най - често срещаните модели на Фиат, които се продават във България мога само да кажа, че не знам дали хората си ги пазят още и не си ги продават или, че е някаква малка т.е. ограничена сериа на Фиат, но аз лично смятам, че Палио е един от малко неизвестните модели на Фиат у нас във България към, който клиентите у нас проявяват малък интерес и съответно логично е търговците на автомобили във България да вкарват малко и рядко коли от този модел на ФИАТ! Или иначе смятам, че за всеки собственик на този модел няма да има никакъв проблем откъмто сервизно обслужване във всеки един номиниран и официален сервиз на ФИАТ във България, в който и наш град да е.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Съб Мар 04, 2006 11:13 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Сега ще ти кажа няколко плюса и минуси, които аз съм установил от вече 6-месечния ми опит като водач на фиат палио:
Да започнем с плюсовете :D :
- Огромен багажник. Има много модели комбита, багажника на които е скосен и така част от пространството се губи. При Палио не е така.
- Размери ? Хм, ако размерите на палиото не те устройват, трябва сериозно да се замислиш дали искаш да си купуваш лека кола или камион например :) Дължина: 4.13 м, Ширина: 1.63 м, Височина: 1.52 м.
- Колата стои много стабилно на пътя. Карал съм 5 години опел-кадет седан и разликата е очевидна в полза на палиото.
- Държи се много добре по нагорнище - въпреки малкия двигател (1242 см3) колата е 75 к.с. и дърпа много яко.
- Никакви проблеми не ми създаде по време на големите студове - как я барнеш и веднага пали.
- Палиото е пъргава, икономична и спретната кола - няма вибрации, шумове, хлопания и скърцания с неизвестен произход.
- За 6 месеца като изключим първоначалната смяна на масла, филтри и ремъци, нищо друго не съм пипал по колата.
- За мен лично Палиото е много по-красива кола в сравнение с мареа, а и с повечето модели фиат, произведени по същото време. Но както съм казвал и друг път: "Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ... :) "

Недостатъци:
- Малко познат за сервизите и автомагазините модел. Части има, но първоначалната им реакция е - какъв е този модел ?? Като се консултираш с някой познавач (например HIT-KO от форума), разбираш че в действителност частите не са проблем.
- Пространството под капака на двигателя е малко за сметка на по-дългия салон. Трудно се пипа - дори да премериш маслото е малко трудно, да не говорим да смениш свещ. Сипваш течност за чистачки в съд, който не се вижда и не знаеш колко течност има, а не ми е известно да има и датчик.
- Много се замърсява задното стъкло - карал съм и лада комби, но при нея не беше така. Явно причината е във формата на колата.
- Педалът на съединителя нещо лично на мен в началото не ми беше удобен, май е доста близко до спирачката. Разположението му е такова, че докато му свикна, на няколко пъти натисках съединителя и закачах с левия крак и педала на спирачката.

Горе-долу това е. Дано съм ти бил полезен.

А накрая един виц от carexpert.ru, който много ми хареса: "БРАВО, за нас ще има много работа, викаха възторжено монтьорите, след като се запознаха с качествата на едноименния модел на фиат" :mrgreen:

Нед Мар 05, 2006 12:05 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
SNAKE : хех човече при недостатъците си се поулял ... ама много ... съединителя бил много близо до спирачката ... ако носиш 50-ти номер обувки може
маслото се проверява много лесно , същото важи и за смяната на свещите ...
и повярвай ми на моделите 1,4/1,6/1,8/1,9 място под капака дал господ

Вто Мар 07, 2006 7:03 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
DiStefano написа:
SNAKE : хех човече при недостатъците си се поулял ... ама много ... съединителя бил много близо до спирачката ... ако носиш 50-ти номер обувки може
маслото се проверява много лесно , същото важи и за смяната на свещите ...
и повярвай ми на моделите 1,4/1,6/1,8/1,9 място под капака дал господ

Ако не си забелязал, писал съм за Palio Weekend, а не за Marea Weekend, така че не знам защо си сложил тия снимки. Сравнявам пространството под капака с това на опел кадет седан, про който беше удоволствие да направиш каквото си искаш. Естествено, че мога да премеря маслото, но щеката е сбутана на неудобно място, така си е. А за свещите щом в елкона не посмяха да я свалят в началото докато се запознавам с дереджето на колата, кво да говорим повече.
Конкретно за педала съединителя не знам, може нещо да е ремонтиран моя, но това е факт, неудобен е. Даже да ти кажа опира в дъното на колата и е продрал кичето.
И накрая - защо ти е толкова заядлив тона, градски :?:

Вто Мар 07, 2006 7:37 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
опааа ..извинявам се ...
ама темата е за Мареа бре ... :wink:
а твоето Палио де му е слагана алармата ?
щото ми е мноо познато ... хехе

Вто Мар 07, 2006 8:33 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Щом се извиняваш, вече съм спокоен :) Брей викам си двама пазарджиклии в тоя форум и да се скараме 8) А алармата съм я слагал при Коцето. Между другото до мене е малкия син (9 г.), който е голям спец по колите (без майтап). Смята, че снимката на купето (дето се вижда бордовия комп. и т.н.) е на Lancia, а не на Fiat Marea - прав ли е или греши :?:

Вто Мар 07, 2006 10:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Точно в момента като зам. главен редактор на АутоБилд провеждам проучване относно промените в автомобилния пазар на БГ след приемането ни в ЕС и тоя мит за намаляването на цените на колите на старо след 01.01. 2007 г., в следващите 3 броя на Аутобилд очаквайте нашето проучване от три части - мнението 1. на вносителите на стари коли, 2. на вносителите на нови коли и 3. на Законодателя

Това, което пише в АвтоТруд е мнението на един човек, А. Тодоров (собственика на автокъща Онтарио)

Истината е съвсем друга и далеч не е толкова приятна за купувачите.

ДДС-то в сегашния му вид наистина ще отпадне, но за колите над 6 години се готвят зверски екотакси(още не е ясно как ще се наричат), така че колите на старо над 6 години ще поскъпнат с около 20-30%, а колите до 4 години с около 10% спрямо сегашните нива.

За колите от 8 години нагоре(най-масовите на пазара) се готвят такива тояги, че реално ще станат непродаваеми.

Целта е да се пресече вноса на коли над 6 години.

Колите на старо до 2 години няма да поскъпнат.

Подобно нещо се е случило и в другите страни-членки на ЕС - Чехия, Полша и т.н., целта е пазара да не се наводни с баракуди след приемането в ЕС.

Не съм голословен, такова е становището на Министерството на транспорта и на Евроинтеграцията.

Вто Мар 07, 2006 10:11 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Съгласен съм с pinko168. Нещо повече: по принцип след евентуалното ни приемане в ЕС ни готвят такива хубави нещица, че ще ни трябват 20 г. , за да се освестим :). И аз това не съм си го измислил. Смята се, че 20 г. е реалния срок за новоприетите членки на ЕС за достигане на равнището на останалите страни от блока. Тъжно е, но е факт.

Вто Мар 07, 2006 10:21 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Snake :
не греши синът ти ... хех ... и двете бижута ги имам ...
че даже семейството се сдоби с още една Марея
същата като на снимката само че обикновено 1,9TD

Сря Мар 08, 2006 9:04 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Аз от оклоло месец имам фиат мареа 1.8 бензин, седан и сам много дожолна от нея. Чудесна кола, хар4и 5-6 / 100 извънградско и около 7,5 градско. А за конфорта да не говорим, че нямам думи / досега бях карала опел астра /

Сря Мар 08, 2006 10:15 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
rozana написа:
хар4и 5-6 / 100 извънградско и около 7,5 градско.
:shock: :shock: :shock: малко трудно 7,5 градско

Сря Мар 08, 2006 11:24 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
не знам де ама и на мен 7,5 градско ми се виждат малко
а иначе по мои наблюдения 1,6 е малко по-лаком от 1,8

Чет Мар 09, 2006 8:17 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Искам да се обърна към pinko168. Това което казва той сигурно наистина е така,но едва ли всичко ще протече по план който го е замислил Министерски-ят Съвет.Ако ние не можем да купуваме,нали на Тях ще им застанат коли "на склад"?! Мисля си,че все пак закона за търсенето и предлагането ще си каже думата.

Вто Мар 14, 2006 2:04 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
marea turbo 2,0

Пет Мар 17, 2006 1:48 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
nyama kvo dase kazje turbo 2,0

Пет Мар 17, 2006 1:51 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 43 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща