Дата и час: Пет Юли 11, 2025 1:24 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Релета за мигачите 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Сега рискуваш да си забравяш включен мигача не случайно се правят по-шумни релетата ще трябва да му добавиш зумерче нещо което беше хит в лади и москвичи преди 20 - 25 години ;)

Вто Фев 21, 2006 7:29 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
stenli написа:
Сега рискуваш да си забравяш включен мигача не случайно се правят по-шумни релетата ще трябва да му добавиш зумерче нещо което беше хит в лади и москвичи преди 20 - 25 години ;)

Вече става малко офтопик, но забравянето не е приом при мене. Научих се по принуда да си го връщам, защото често ми се налага да карам колата на сестра ми Рено Меган Коуч и дали фабрично, дали не ... не и се връщат автоматично :wink:

Сря Фев 22, 2006 11:39 am
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
killertoon написа:
hit-ko написа:
Леле, с тази схема ме вьрнахте 20г. назад! С тия германиеви транзистори... страхотни емоции имаше!

Германий почти не ми се намира в нас. Мултивибратора си го бях направил още при първите опити преди jmi да даде схемата и беше с NPN транзистори. Само не зацепвам защо С1 влияе на честотата, но както и да е оправих я :wink: Малко е неприятно, че товара е преди тиристора, но и това ще го оправя някак си.

По принцип, в симетричните мултивибратори времезадаването е от С2/С3 и R2/R3, и за мен е малко странно С1!?

Сря Фев 22, 2006 9:42 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2