Дата и час: Нед Май 25, 2025 12:05 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Темпрата е в историята; впечатления FIAT... VS NISSAN SUNNY 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST Re: РЕ!
turbobanana написа:
4. Ниссан-а ми е правен в АНГЛИЯ, не в Испания!

все тая
не е от най-японските нали?

освен това тази тема дето си я пуснал
е все едно да метнеш мишка в змиярник
но все пак аз уважавам мнението ти от което личи че не си голям фен на ФИАТ

Вто Фев 14, 2006 9:49 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Нещата са ясни всеки има собствено мнение друг е въпроса как точно се изразява то.
Мене изобщо не ми се нрави че колегата turbobanana''плюе'' върху марката автомобили която събира
в този прекрасен форум всички ни :!:

пп.друг е въпроса че аз на толкова безхарактерна кола никога няма да се кача :38_2_20:

Вто Фев 14, 2006 10:07 am
Профил
UNREAD_POST 
Отново за да не сме голословни слагам снимки и ТТ данни на Bravo 1.6 16V:

Manufacturer: Fiat
Type: S-4
DOHC
16 valves total
4 valves per cylinder
Bore x stroke: 86.40mm × 67.46mm
Bore / stroke ratio: 1.28
Displacement: 1581 cc 96.47 cu in
Compression: 10.50:1
Fuel system: MPFi
Aspiration: Normal
Catalytic Converter: Y
Max. output: 104.4 PS (103.0 bhp) (76.8 kW)@5750 rpm
Max. torque: 144.0 Nm (106 lbft) (14.7 kgm)@4000 rpm
Coolant: Water
Specific output: 65.1 bhp/litre
Specific torque: 91.08 Nm/litre

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Фев 14, 2006 10:25 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Нисана не е лош,ама е карбуратор и е моралоно остарял :roll:

Вто Фев 14, 2006 11:02 am
Профил ICQ WWW
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
1. Хе хе возия да се търси от 2430мм колесна база :mrgreen: :mrgreen: да не би да е с торсион 8) 8) - а ама май ти не си с френска кола - извинявай забравих
2. Ланчата ми е 2.0 литра ама като застана един до друг май слънце няма да я освети твоята колица, за това предположих че ще бъде чесна дръпката, ама ако толкова настояваш ще се пусна и с 1.6 8клапана типо и то моноинжекция (едновалов) да видим дали ще бегаш много здраво напред
3. За разхода - не виждам колко е по-нисък от типото ми 1.6
4. Дизайна на таблото по-добро от на Бравото :mrgreen: - без коментар
5. Какво в повече има като показание върху таблото от на бравото?
6. И аз се надявам д нямам правописни грешки
7. На Темата съм сменил един термостат - на коя кола термостата е вечен? - а да и свещи съм сменил - поне за 34000км толкова (колата я карам лично 16000 км а за другите аз съм я поддържал)
8. От 1.6 16кл мотор при 6000 оборота и степен на сгъстяване 9,8 за този двигател мисля че малко коне са изкарали - а да забравих да ти кажа че този двигател е разработван 70-те години :o (както и на фиата де :wink: )
9. Ако имаш питане ще бъда доволен да ти помогна с нещо
10. Другите неща по точките ги забравих.... :?

п.п.
1.Това не е заяждане а самно леки "въпросчета"
2. Мисля че малко ни заблуди като пусна темата в "Хайде да си премерим конете" - по добре щеше да е в "Общи приказки" мисля - поне за това ни засегна с "дръпките"

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Вто Фев 14, 2006 12:10 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
и аз се включвам в гонката ! ще извадя една свещ даже :mrgreen:

колеги обърнахте го като на спора за летните гуменки .

Вто Фев 14, 2006 12:44 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
:offtopic: Колкото мога, аз винаги държа на точните цифри и факти а не по "преценката" на някой, а най-често тази преценка я дават така нашумелите "майстори" за някой автомобил, просто за автомобил който не харесва.

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Вто Фев 14, 2006 12:59 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST ре!
момчета, не забравяйте и Ценовия ФакТОР:) ниссан-а е под 4000, и то има и по 3.300-3.600 не лоши екземпляри, а това хич не е диапазона на бравото, според мен не толкова трябва да приемате това като пряко сравнение м/у ниссанката и бравото, колкото какво ви дава едната кола, и какво носи със себе си, и какво другата! Това беше замисъла ми!
Както и да се гледа, ако сравняваме като мотори най-вече ниссан-а и бравото, по удачно е да гледате ниссан АЛМЕРА, което съвпада и като цени и като години фиатката! Сънито по скоро бих го приравнил /като години/ към типо, ама като кола го слагам на светлинни години отпред! /тука не ми се спори, щото до преди 1 седмица имах темпраи просто нямам кометар каква е разликата, даже темпрата ми я имаше в купувам продавам тука във този уреден форум;)/
Значи, не зная дали ще има някой несъгласен, но например за разход, според мене колата е супер!
Има някои неща, които не са точно по вкуса ми, ама за толкова пари..нали знаете: птребност--възможност---покупка:)
например не ми харесва това че скоростите са доста къси, което гарантира ускорение, но и по-голям разход извъм града, /на 5та предавка на 2000 оборота е със 67-8км по скоростомер/ , което значи че със скорост от 150-160 по магистрала хич няма да е икономична! Икономична може да е до 130 например!
Обаче, ще се дръпнем против нямам...
Другото за колегата с ланчата.. ХИЧ не знам каква ти е ланчата, ама като правиш такива изцепки, поне кажи каква е!!!! а ако е голяма редно ли е да го сравняваш? и какво като няма да се види слънце? Лотуса като е до С-класата вижда ли слънце,, а С-класата му гледа стоповете май..? /сравнението ми не е точно, но друго нещо целя с него/
Според мене колата си е добра, и като се вземе в предвид че се прави от 1991 когато разработчиците на бравото още не са работили във фиат /това не е обида или заяждане/ сънито е по готино от всяко Типо! /с еквивалентен мотор разбира се/
А за колегата с ланчата, какво ще кажеш ако бях с примера 2.0 ГТ 150кс? А? Така как ти харесва?
Инак, на който иска ще покажа /на живо/ как изглежда под капака ниссан-а и само като си спомня темпрата какво *Сране* беше, направо изпитвам умиление, а колата има същите екстри!
Който иска да гледа ама тея неща правят впечатление...
Начина по който се затварят вратите, по който се движат Ел. стъклата, по който се развиват болтовете, по това каква е тапицерията и каква е пластмасата, мога да кажа, че това пикливо съни е класи над темпрата дори, като се има в предвид, че тя е голяма кола!
Поздрави и ако имате мерак, другата седмица може да направим и дръпките:)

Вто Фев 14, 2006 5:37 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST инфо!
tomazo написа:
и аз се включвам в гонката ! ще извадя една свещ даже :mrgreen:

колеги обърнахте го като на спора за летните гуменки .

за тебе без да вадиш свещ, с мене ще дойде един приятел с голф 1.8 КР, да се пускаш с него, аз не съм ваща категория...
Ама недейте да ме ПсУвате сега за голфа, аз не ги обичам тез коли, само дето са здрави и бегат, инак е грозно да се е Е*ало цялата рода, добре че има сума ти брони, решетки и какво ли не, само и само да изглеждат сносно!

Вто Фев 14, 2006 5:40 pm
Профил ICQ
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST Re: РЕ!
DiStefano написа:
turbobanana написа:
4. Ниссан-а ми е правен в АНГЛИЯ, не в Испания!

все тая
не е от най-японските нали?

освен това тази тема дето си я пуснал
е все едно да метнеш мишка в змиярник
но все пак аз уважавам мнението ти от което личи че не си голям фен на ФИАТ

не съм противник на марката фиат, изказва мнение, по-скоро! не казвам, че няма да карам фиат никога повече, просто за момента не съм впечатлен, че след като продадох един да търся друг ;)
Ама какво лошо има в това да е в англия? Мислиш ли че качеството там е лошо? Хайде да не казвам, че е по-добре от Италия /не че нямам мнение по въпроса/ ама можеш ли да твърдиш че е по лошо?
А като се асемблират ДОДЖ ВАЙПЪР-и във АВСТРИЯ към днешна дата, колата вече не си е чист американски ВАЙПЪР така ли? ЪпсУрт...

Вто Фев 14, 2006 5:44 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Какво ли ще им се случи на нисана 2.0 и смешния голф кр ,ако попаднат на типо Sedicivalvole?

Вто Фев 14, 2006 6:19 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
на мене най -култовите победи са ми с една лада 1500 .аз обичам да правя състезанията така: от НД-като на културата до кооп.пазар на Люлин или друга точка . :mrgreen: ,който стигне пръв е победител ,кви са тия глупости караш на 400 метра направо и газ колко може ,направо и баба ми може да кара и да натиска педала .

Вто Фев 14, 2006 6:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мен пък ме кефи метлата на баба Яга!

Вто Фев 14, 2006 6:30 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
1.Страшна реклама направи на темпрата, която си продал на членка на форума. Защо не и направи таква реклама преди да я продадеш .
2. Можеш ли да постнеш една снимка на таблото на сънито да видим какво толко повече има от на браво. Аз пускам снимка на моето табло, което е най-най простото възможно на браво. Чисто серийно. Даже няма ел.фарове, климатик, нищо.
3. Как можеш да сравняваш като цена кола модел 91г. и кола модел 96г. Тя твоята е просто морално остаряла.Последните модификации на твоята са 5г., докато бравото се произвежда от 11.95
4. За външния дизайн няма и да говоря...
5. За една година, от както я имам, съм сменил само маслото, филтрите и една букса

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Фев 14, 2006 6:39 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST инфо
divaka написа:
1.Страшна реклама направи на темпрата, която си продал на членка на форума. Защо не и направи таква реклама преди да я продадеш .
2. Можеш ли да постнеш една снимка на таблото на сънито да видим какво толко повече има от на браво. Аз пускам снимка на моето табло, което е най-най простото възможно на браво. Чисто серийно. Даже няма ел.фарове, климатик, нищо.
3. Как можеш да сравняваш като цена кола модел 91г. и кола модел 96г. Тя твоята е просто морално остаряла.Последните модификации на твоята са 5г., докато бравото се произвежда от 11.95
4. За външния дизайн няма и да говоря...
5. За една година, от както я имам, съм сменил само маслото, филтрите и една букса

на 1вата страница има снимка на таблото на сънито, мойто е 1:1 100% същото!
както сам казах, колата е по-стара, и като комфорт не отстъпва според мене!
ти изглежда не си виждал бравота освен твоето за да казваш, че твойто табло е най-обиковеното!
има едно табло да браво което е е*аси дървеното, даже в темата един колега го беше постнал като снимка!
Не казвам че ниссан-а е по готин от бравото, а казвам, че като за годините си е по-готин от фиат, и че не се троши!
Темпрата ми хич не беше лоша, и това че съм искал друга кола си е моя работа! Не правя антиреклама на темпрата, а говоря за фиат като цяло!
Не и направих реклама, защото за парите които взех, мислех че ще купя някоя кочина, която само да ме вози от т.А до т.Б и това е! Обаче случих на кола, и това ме радва, мислех че новата ми кола ще е по лоша от старата, честно да си кажа...

Вто Фев 14, 2006 7:46 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща