Дата и час: Вто Сеп 23, 2025 10:12 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Да се похваля 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Честито и от мен! Много безаварийни километри!
За замръзването си има измислени добавки... хич да не се притесняваш - много е сполучливо това 1.9 турбо дизел, 90 коня ако не се лъжа, обаче харчи 6/100 градско, пак ако не се лъжа :). За дизела си има добавки от които да не замръзва, може да се смесва и с бензин за същата цел, така че - СПОКОЙНО!!! ;)

Пет Фев 10, 2006 5:59 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
много е лаченка Темпричката
пък и е от "нашите" си тука
истинска хубавица от "Ботуша"
много приятни моменти ти пожелавам с нея

Пет Фев 10, 2006 6:03 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Ужас!!! Появи се проблем още първия път щом излязохме да я покараме :cry: :cry: :cry: Тръгнагме от Слатина за Надежда и още преди да стигнеме датчика където показва температурата на водата се покачи до червеното!!! На връщане достигна максимума, проверихме водата за двигателя, беше малко, досипахме и вода и антифриз, но това не помогна, минахме през майстора дето ни препоръча да я купиме, и той като видя май му стана и на него зле. Каза да се прибираме лека-полека и да не я караме повече а утре да му я закараме! Аз като го гледам какъв е разбирач вече никога няма да стъпя при него :evil: Та сега СПЕШНО си търся читав майстор. То бива лош късмет, ама при първото излизане да се появи такъв проблем не бях очаквала. Сега естествено аз съм виновна, защото аз настоявах да вземеме точно тази Темпра :cry:

Пет Фев 10, 2006 8:16 pm
Профил
Мнение 
jadi написа:
Ужас!!! Появи се проблем още първия път щом излязохме да я покараме :cry: :cry: :cry: Тръгнагме от Слатина за Надежда и още преди да стигнеме датчика където показва температурата на водата се покачи до червеното!!! На връщане достигна максимума, проверихме водата за двигателя, беше малко, досипахме и вода и антифриз, но това не помогна, минахме през майстора дето ни препоръча да я купиме, и той като видя май му стана и на него зле. Каза да се прибираме лека-полека и да не я караме повече а утре да му я закараме! Аз като го гледам какъв е разбирач вече никога няма да стъпя при него :evil: Та сега СПЕШНО си търся читав майстор. То бива лош късмет, ама при първото излизане да се появи такъв проблем не бях очаквала. Сега естествено аз съм виновна, защото аз настоявах да вземеме точно тази Темпра :cry:

Колежке на лично ще ти изпратя GSM-a си. Обади ми се за да погледна ситуацията. Ако колата е прегряла наистина е лошо. Но понякога тези модели FIAT правят едно мнимо прегряване и това не е болка за умиране. Подменя се само един датчик или кабела му.

Пет Фев 10, 2006 8:25 pm
Мнение 
Mazgarev написа:
Честито и от мен! Много безаварийни километри!
За замръзването си има измислени добавки... хич да не се притесняваш - много е сполучливо това 1.9 турбо дизел, 90 коня ако не се лъжа, обаче харчи 6/100 градско, пак ако не се лъжа :). За дизела си има добавки от които да не замръзва, може да се смесва и с бензин за същата цел, така че - СПОКОЙНО!!! ;)

С бензин не е хубаво да се смесва нафтата :!:

Пет Фев 10, 2006 8:36 pm
Мнение 
Колежке, ако датчика е показвал вярно, то като сте доливали вода или антифриз, както споменаваш, би следвало като отвориш капачката от там да изригне като вулкан вода и пара. Ако това не се е случило, май отиваш на пролема с датчика, което не е кой знае каква болка за умиране... Дано да е това!

Пет Фев 10, 2006 8:57 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
jadi написа:

а когато доливахте водата беше ли завряла защото някой път датчика се бъзика и стряска положението

Пет Фев 10, 2006 9:00 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Отваряхме два пъти капачката на водата, веднъж да досипваме, и веднъж да провериме какво става, вода и пара не са излизали, нито съм забелязала да ври водата.

Пет Фев 10, 2006 9:19 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Лесно си ми беше с Пандата, на нея датчика за температура на таблото въобще не и работи, та прегрява ли или не въобще не се разбира, но поне не ми е изкарвала акъла така.

Пет Фев 10, 2006 9:22 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

Мнение 
Щом няма пара значи проблема ти е в датчика!
Не се притеснявай всичко ще бъде наред!
Ако имаш проблеми веднага идваме на помощ само кажи!

Х 834B2.000 - 150hp - "лошият" Капоне - Х Тема '90
Х 159A3.046 - 78hp - елегантната АЯ - Типо '92
Х 146А.000 - 45hp - Панда '85

Пет Фев 10, 2006 9:25 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Това значи ли че мога да си я покарам малко преди да отида на майстор? Или по-добре да не рискувам?

Пет Фев 10, 2006 9:31 pm
Профил
Мнение 
Абе по добре не рискувай, нека все пак я погледне майстор за всеки случай.

По добре почакай малко, за да и се радваш после дълго и безаварийно!

Пет Фев 10, 2006 9:37 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

Мнение 
Утре е събота и ако не сте на работа то и вдигни капака виж има антифриз в казанчето и спокойно я запали. Докато работи двигателя наблюдавай стрелката за температурата и като се покачи да наближи към червеното виж дали ще ти се включи перката на вентилатора . Ако действително имаш проблем било с водната помпа да не помпи антифриза и да го праща към радиатора било с пробила гарнитура на главата то ще усещаш една миризма на изгоряло и ще се чува едно пукане в тръбите на генерацията на аспуха.Тогава я гаси и викай майстор. Ако пък всичко си е нормално то датчика ти наверно прави беля . А ако пък и Митко дойде той най добре би ти казал имаш ли по особенен проблем.Само не се ядосвай било каквото било. :D

Пет Фев 10, 2006 10:57 pm
Профил ICQ
Мнение 
с дигиталното табло ли е???
ако е пробвай нещо
колата да не е загряла
палиш я и гледаш температурата
вкючи фаровете,парното и .... реотана на задния прозорец
виж дали се покачва температурата,ако се покачи изключи консуматорите и пак я виж как е

Съб Фев 11, 2006 12:15 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

Мнение 
Утре ще я караме на майстор. Мъжа ми се уговори се уговори с един негов сънародник, който преди ни правеше Пандата. Ще докладвам от какво е открил веднага щом се върнеме. Стискайте палци да не е нещо сериозно :|

Съб Фев 11, 2006 2:14 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 55 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща