|
|
Дата и час: Чет Май 22, 2025 9:42 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
 АТАКА НА ФИАТ!
След близо 2 години загуба Fiat отчете печалба 31 януари 2006 / Speed PressFiat SpA отчете чиста печалба за четвъртото тримесечие 38 млн. евро, 17 поредни тримесечия със загуба. Чистата печалба за изминалото четвърто тримесечие е 38 млн. евро. Продажбите на компанията са се повишили със 7,5% до 13,1 млрд. евро спрямо сравнимото тримесечие на миналата година. През август от компанията разкриха плановете си за инвестиции в размер на 10 млрд. евро през следващите три години и представянето на близо 20 нови модела на пазара. От ръководството на компанията потвърдиха плановете си за реализиране на печалба за настоящата година в размер на 700 млн. евро и достигане на печалба до 2 млрд. евро за 2007 година. През септември от компанията представиха новия модел Grande Punto, който е най-добре продаваният модел на компанията и до момента от него са продадени 100 000 броя.
_________________ FIAT-SPORT
|
Сря Фев 01, 2006 1:48 pm |
|
 |
Sven
|
Лично мое мнение си е, че през последните години моделите на Fiat с изключение на СТИЛО-то и наякои др. въобще немогат да се конкурират по дизаин (за др. незнам) с др. автомобили от техния клас.Да дам пример: Пежо - най-продаваната марка в България през последните години, някои ще каже този фиат е по хубав от това пежо!? ДА ,но повечето хора не мислят така.
Иначе това ми е любимата марка, но някои неща просто са си факти.
|
Сря Фев 01, 2006 11:53 pm |
|
 |
Ferrari
|
Sven написа: Лично мое мнение си е, че през последните години моделите на Fiat с изключение на СТИЛО-то и наякои др. въобще немогат да се конкурират по дизаин (за др. незнам) с др. автомобили от техния клас.Да дам пример: Пежо - най-продаваната марка в България през последните години, някои ще каже този фиат е по хубав от това пежо!? ДА ,но повечето хора не мислят така.
Иначе това ми е любимата марка, но някои неща просто са си факти.
България не е критерии за това коя кола е по-добра. Особено ако критерия са продажби. Тук всичко е маркетингова политика. Пежо държат най-висока цифра не заради леките си коли, а заради моделите Boxer и Partner.
|
Чет Фев 02, 2006 12:07 am |
|
 |
Stilo
|
Стоян Желев от 5-6 години постоянно печели конкурси за обзавеждане на автомобилните паркове на държавни агенции и организации. Това неминуемо се отразява на обемите продажби. Но съвсем не е фактор за предпочитанията на гражданите. При леките коли миналата година Toyota води класацията.
|
Чет Фев 02, 2006 12:44 pm |
|
 |
Ferrari
|
Stilo написа: Стоян Желев от 5-6 години постоянно печели конкурси за обзавеждане на автомобилните паркове на държавни агенции и организации. Това неминуемо се отразява на обемите продажби. Но съвсем не е фактор за предпочитанията на гражданите. При леките коли миналата година Toyota води класацията.
Добре, че са Tuborg. Преди седмица пак купиха 24 нови Yaris 
|
Чет Фев 02, 2006 12:46 pm |
|
 |
Stilo
|
дребна покупка на фона на 42 WV Caddy за М-тел 
|
Чет Фев 02, 2006 12:50 pm |
|
 |
Sven
|
Добре може и това да е причината, но относно дизайна несте ли съгласни - вижте Аlbea,Palio,Siena.... :| Сеедно са произведен по дизаин на някои турчин.Има модели на др. коли от 90-те които изглеждат по добре. :x
|
Чет Фев 02, 2006 2:44 pm |
|
 |
Ferrari
|
Sven написа: Добре може и това да е причината, но относно дизайна несте ли съгласни - вижте Аlbea,Palio,Siena.... :| Сеедно са произведен по дизаин на някои турчин.Има модели на др. коли от 90-те които изглеждат по добре. :x
Palio - искам толкова грозна кола.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Чет Фев 02, 2006 2:52 pm |
|
 |
Sven
|
Mitko написа: Sven написа: Добре може и това да е причината, но относно дизайна несте ли съгласни - вижте Аlbea,Palio,Siena.... :| Сеедно са произведен по дизаин на някои турчин.Има модели на др. коли от 90-те които изглеждат по добре. :x Palio - искам толкова грозна кола.
Е това ако е красиво ,разбирам защо продажбите на фиат са толко високи:
Спирам с тая тема щот се превевърща в караница Pease 
|
Чет Фев 02, 2006 5:16 pm |
|
 |
Ferrari
|
Дай боже всекиму по един такъв грозен автомобил.
|
Чет Фев 02, 2006 7:11 pm |
|
 |
wwweb
|
На мен лично ми харесват новите Grande Punto и Croma, но другите нещо не ме радват ...
|
Чет Фев 02, 2006 7:19 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
незнам за вас, но това което е написал по-горе колегата го разбирам не като грозен автомобил попринцип а грозен в сравнение с другите конкурентни модели... с което съм напълно съгласен!
Помислете си по времето когато ФИАТ правеха за пример Браво/а и Купе - Пежо, Ситроен и Тойота примерно какво правеха... - по отношение на дизайна бяха на светлинни години зад ФИАТ. А сега нещата не стоят така... вижте същите тези марки какви модели правят - с какъв дизайн. За това си говорим - за това че тези автомобили са по-хубави от по-стари техни предшественици, но не и от техните връстници...
Не е ли така???
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Фев 02, 2006 7:21 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
От сегашните модели на Фиат за Стилото и Гранде Пунто нямам думи,докато от другите има доста какво да се желае според мен откъм дизайна специално!
|
Чет Фев 02, 2006 7:45 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
tzetzo_slavista написа: От сегашните модели на Фиат за Стилото и Гранде Пунто нямам думи,докато от другите има доста какво да се желае според мен откъм дизайна специално!
за Пунто, Стило и Крома не можем да говорим нищо - те са бижута...
аз говоря за тези Албеа, Палио и т.н.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Фев 02, 2006 7:49 pm |
|
 |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Mazgarev написа: за Пунто, Стило и Крома не можем да говорим нищо - те са бижута... аз говоря за тези Албеа, Палио и т.н. За моделите на Фиат като цяло не можем да съдим по Албеа и Палио- това не са представителни модификации, а евтини разработки за развиващите се страни. Все едно да съдим за Рено по Клио Символ.
|
Чет Фев 02, 2006 7:55 pm |
|
|