|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 2:46 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Anaboliy
|
то и моя усилвател сам сам го правил от тези китчетата дето се продават 2х22
Бушон съм сложил споко. А масата на усилватела е директно за "-" на акумулатора. Интересно че като не са свързани с касетофона а примерно взимам сигнал от мп3 плеарче няма никави проблеми свири си екстра без шум без нищо
|
Вто Яну 31, 2006 5:34 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
По идея, всички маси в апаратура, която се състои от няколко самостоятелни блока трябва да са свързани в една точка и да се гарантира минимално съпротивление. Най-добре е, въпросната точка да е непосредствено до най-мощният консуматор - в случая усилвателя. Въобще, масите са си проблем. При включване на източник който е изолиран от маса - като мп3-плеер с батерии е съвсем нормално да няма никакви шумове.
|
Вто Яну 31, 2006 6:04 pm |
|
 |
tonov
|
Свържи масата на усилвателя към тази на касетофона.
А щом имаш желание да си правиш сам усилватели виж това
|
Сря Фев 01, 2006 10:39 am |
|
 |
Anaboliy
|
дам идеята ми допада но пъево да видя че този ще стане, бъди сигурен че веднага след това сае захващам с този за бас
а я кажи как да вклуча масата на касетофона кам мазаса на усилватела? Те тези на входния сигна л са свързани така или иначе, или имаш предвид тези на захранването? Ако е така това вече ще е проблем щото си нямам и на идея как да го направя :(
|
Сря Фев 01, 2006 6:34 pm |
|
 |
tonov
|
Съжалявам че малко късно ти отговарям :(
Сега за масите. Трябва да елиминираш една от двете - ти в момента си с две, едната ти е по кабела на сигнала, а другата по захранването. Ако има даже и минимална разлика в потенциалите - резултата го виждаш сам.
Имам предвид да откачиш масата на сигналния кабел (предполагам че е ширмован) откъм касетофона и да оставиш ширмовката свързана само откъм усилвателя. Ако това не помогне, свързваш кабела за маса на усилвателя на същото място на което е и масата на касетофона (ако е на шасито някъде - точно там, ако е кабел - на същия кабел) а не директно на акумулатора.
Проблемът може да е от хиляда места, дори и при недобра маса на акумулатора, затова пробвай така и ако не се оправи пиши да умуваме.
|
Пет Фев 03, 2006 11:42 am |
|
 |
Anaboliy
|
ок такмо се бях отчаял че не ми отговаряш  утре ще пробвам и ще ти отговоря какво е станало Дано някои от начините проработи
|
Съб Фев 04, 2006 9:49 pm |
|
|