|
 |
 |
|
Дата и час: Пет Юни 20, 2025 11:33 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
прекъсване на звука на радиото
Автор |
Съобщение |
bright
Кара кола
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 12:59 pm Мнения: 230 Местоположение: Варна
|
 прекъсване на звука на радиото
Радиото на Бравата прекъсва дразнещо често. Ту е нормално, ту е тихо и като разместя компчето за усилване се оправя за момент, до следващата дупка! Та въпросът ми е дали някой е имал подобен проблем и как го е решил? Не знам дали усилването се регулира с потенциометър или е с многополюсен превключвател с резисторна матрица (което е по-лошия вариант). модела на радиото е АД182Л.
_________________ Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
|
Сря Яну 04, 2006 7:34 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
потенциометър - логаритмичен
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Яну 04, 2006 8:47 pm |
|
 |
bright
Кара кола
|
Благодаря, събота и неделя ще го мятам!
|
Чет Яну 05, 2006 5:49 pm |
|
 |
luchobg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Дек 07, 2005 12:57 am Мнения: 9 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Аз също имам такъв проблем и мисля че е от потенциометъра. Днес си купих един контактен спрей и мисля с него да пробвам да го изчистя и да го оправя. Кажи ти твойто оправи ли го и как?
|
Чет Яну 19, 2006 6:32 pm |
|
 |
bright
Кара кола
|
Времето застудя, а нямам гараж и затова още не съм си решил проблема. Със спрей работата няма да стане - износен а съпротивителния слой в началото на потенциометъра. Едно време ги разглобявахме и премествахме подвижната пластинка 1-2 мм там, където слоя е здрав. Това обаче беше в епохата на "реалния социализъм", щото нямаше с какво да сменим повредения компонент. Не те съветвам да го правиш - много по-лесно е да го смениш! Ще ти кажа като съм готов.
|
Пет Яну 20, 2006 6:50 pm |
|
 |
luchobg
Кара детска количка
Регистриран на: Сря Дек 07, 2005 12:57 am Мнения: 9 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Значи с голям зор миналата събота и неделя успях да извадя фабричния касетофон от моето браво въпреки многото указания във форума и напръсках потенциометъра с този контактен спрей. Засега нямам проблеми и непрекъсва звука (като изключим само зверските дупки тук таме....но досега само една такава нацелих). Също така отзад монтирах два 9х16" и то на местото на серииите говорители за които имах кабели. Вързах ги паралелно на предните въпреки че тази схема е неблагоприятна за работата на крайното стъпало на касетофона но мисля че няма проблеми.....все пак по-запознатите знаят че тези интегрални крайни стъпала имат голям брой защити така че няма място за притеснение. Понаправил съм и някои снимки с телефона но мога да дам и пояснения на някои който иска.
А във връзка с дупките прикрепям една снимка отговаряща 100% на реалността!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Яну 30, 2006 11:13 am |
|
 |
venco67
Кара Симсонка
Регистриран на: Пет Сеп 09, 2005 4:36 pm Мнения: 54 Местоположение: Ямбол
|
Имах абсолютно същия проблем. Понеже не разбирам много от електроника, оставих касетофона на сервиз, като обясних на техника, че сигнала прекъсва при влизане в дупка, а при помръдване на потенциометъра се възстановява. Подведах го, като изразих мнение, че проблема е в потенциометъра. След смяната му дефектът остана. В крайна сметка се оказа някяква студена спойка.
|
Вто Яну 31, 2006 3:47 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|