Автор |
Съобщение |
Anaboliy
|
запален е меко казано брато направо съм се побъркал :twisted: другата седмица един колега ще ми донесе пръчк и ще пробвам анхелските очи .А секга мисля каде другаде по колицата (вътре в копето) да си сложа малко синьо осветление  Дори сам решил сега да сменя на всички врътки да ги направя от зелени на сини. Само ме е яд че май ще се наложи да сменям радиото :( никаде немога да намеря с ЦД. правих какви ли не ъпгрейди на тва но накрая нестана тва което исках :( направих го мн финно да плейва мп3 от външен плеар изведох си сигнал за усилвател преди крайното стъпало за да няма допълнително кривене и накрая кво , като запаля и на здните колони си чувам ШИБАНИЯ алтернатор :((((((((((((( чуствам се мн преебан колко мъки беше да го направя , всичко сам съм си правил дори и усилвателя (можеби това е прблема) , но и познати с копувани уж хубави имат подобни проблеми
Засега само вътрешното осветление не ми е изневерило  сега чакам заплата и ще слага Бели светини (фарове), но както си трябва и габарити и къси и дълги , но искам от тия най-белите дето даже леко на циньо бият (мале кав съм се побъркал с тва синьо ) 
|
Съб Яну 28, 2006 1:21 am |
|
 |
tonov
|
Anaboliy написа: ...направих го мн финно да плейва мп3 от външен плеар изведох си сигнал за усилвател преди крайното стъпало за да няма допълнително кривене и накрая кво , като запаля и на здните колони си чувам ШИБАНИЯ алтернатор :((((((((((((( чуствам се мн преебан колко мъки беше да го направя , всичко сам съм си правил дори и усилвателя (можеби това е прблема) , но и познати с копувани уж хубави имат подобни проблеми...
Anaboliy, пробвал ли си да разбереш откъде влиза шума? Ако е в усилвателя, мисля че един филтър на захранването му ще ти реши проблема. Иначе трябва да си смениш кабелите м/у плеъра и усилвателя.
|
Съб Яну 28, 2006 1:51 pm |
|
 |
Anaboliy
|
ами мисля че е от усилвателя.Значи попринцип ако слушам на него само с мп3ка няма проблем но сжарйа ли му кабела с изхода дето си пуснах от касетофона и се чува виенето. Нещо масата ли се ебава незнам. Първо мислях да не ми се ебава лбела за сигнала смених го сложих с екраниеовка същата работа. и Сега мисля за филтър но незнам какъв и откаде
|
Съб Яну 28, 2006 4:24 pm |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Дек 30, 2005 1:04 am Мнения: 131 Местоположение: Видин
|
Anaboliy написа: ами мисля че е от усилвателя.Значи попринцип ако слушам на него само с мп3ка няма проблем но сжарйа ли му кабела с изхода дето си пуснах от касетофона и се чува виенето. Нещо масата ли се ебава незнам. Първо мислях да не ми се ебава лбела за сигнала смених го сложих с екраниеовка същата работа. и Сега мисля за филтър но незнам какъв и откаде
на касетофона ако нямаш филтер ще ти вие и усилвателя се пак тоя усилвател усилва това което е на входа а ти ако му подаваш виещт вход значи усилвателя усилва виещт вход така че си вземи филтерче а самия усилвател си има вътре в него защото е с трансфертер на напрежението .........
_________________ ®Iv4o_M® Fiat Uno Turbo I.E.
|
Съб Яну 28, 2006 11:11 pm |
|
 |
Anaboliy
|
самия касетофон мисля че си има фабрично.Но интересното е че си вие дори и когато е спрян касетофона само отфакта че са свързани двете. А откаде да взема филтър???
|
Нед Яну 29, 2006 12:14 am |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
|
Anaboliy написа: самия касетофон мисля че си има фабрично.Но интересното е че си вие дори и когато е спрян касетофона само отфакта че са свързани двете. А откаде да взема филтър???
ако бях от сф да ти кажа точно каде но съм от вд иначе на всеки магазин за говорители и усилватели има филтер за напрежението за MC и CD PLayer за кола така че потарси там около теб неможе да няма и ако те питат какав точно кажи на по голям ампераж че да не изгори иначе мисля че и neomontana.dir.bg или dobrikit.dir.bg предлагаха това устроиство немога да ти кажа точно не си спомням.......
иначе за да разбереш каде и защо вие опитаи само касетофона на колоните и ако не вие значи е от усилвателя ако е така опитаи с филтер на усилвателя .... ама там поне 10 ампера не ти мърдат  )))))
|
Нед Яну 29, 2006 2:14 am |
|
 |
Anaboliy
|
ок 10х а иначе касетофона не вие само задните колони които са вързани към усилвателя и то само когато взимам сигнал от касетофона иначе с cd player няма проблем . Но номера е да слушам на всички колони едно ;)
|
Нед Яну 29, 2006 10:43 am |
|
 |
me_to_u
|
Хора направихте леко лирично отклонение от темата, ако е необходимо да се пусне нова тема...

|
Нед Яну 29, 2006 11:28 am |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
|
me_to_u написа: Хора направихте леко лирично отклонение от темата, ако е необходимо да се пусне нова тема... 
ами той пита и аз му казах  ))) ако искаш премести мненията;)
|
Нед Яну 29, 2006 2:07 pm |
|
 |
tonov
|
Anaboliy написа: ок 10х а иначе касетофона не вие само задните колони които са вързани към усилвателя и то само когато взимам сигнал от касетофона иначе с cd player няма проблем . Но номера е да слушам на всички колони едно ;)
Значи ако правилно съм разбрал, усилвателя не вие ако му подаваш сигнал от нещо друго, а в момента в който включиш кабела към касетофона и почва? В талъв случай ме интересива откъде точно си извел сигнала от касетофона. Прилича на проблем с масите :roll:
|
Пон Яну 30, 2006 10:36 am |
|
 |
Anaboliy
|
Определено е проблем с масите.Правилно си разбрал. Но идея си нямам как да го отстраня.Ми отзад на самия касетофон си има изходи за усилвател предполагам оригиналното радио на бравото. там взех два канала и маса (буксата дето е най-отгоре има изводи на силовите сигнали/+овете за говорителите/ и има една обща маса)
А тока го взимам дирекно от акомулатора за усилвателя.
|
Пон Яну 30, 2006 5:56 pm |
|
 |
Travel_Mate
Кара детска количка
Регистриран на: Чет Юли 21, 2005 10:22 pm Мнения: 14 Местоположение: Русе
|
Подобно нещо ми се е случвало и тогава проблема беше че непонятно как (абе май като съм свързвал чинчовете плеъра е работил и случаино съм дал чинчовете на късо) бях изгорил масите на двата изхода (чинчовете ) на плеъра .
Кофти го обясних ама ме мързи сега утре от работа ако не сте разбрали ще се опитам по подробно обяснение
|
Пон Яну 30, 2006 11:11 pm |
|
 |
tonov
|
Не разбрах само изхода за усилвател на касетофона на чинчове ли е, но както и да е. Първото което може да направиш е да провериш масата на усилвателя. Трябва да е с дебел кабел, поне толкова колкото и +12. Ако масата е директно на шасито виж дали контактува добре, зачисти мн хубаво в точките на контакт. Също така, опитай да откачиш масата на сигналния кабел откъм касетофона, или откъм усилвателя. За филтър - един голям кондензатор (22000 или 47000uF) върши работа. Слагаш го възможно най-близко до усилвателя. Освен филтриране на захранването, ще подобри и качеството на звучене. Anaboliy написа: А тока го взимам дирекно от акомулатора за усилвателя.
Не е лошо да сложиш едно бушонче, ако не си го направил вече.
|
Вто Яну 31, 2006 12:22 pm |
|
 |
Iv4o_M
Кара Фиатче 126
|
да определено не е лошо 1 бушон да не окъси и да букнеш някаде по пътищата:)
|
Вто Яну 31, 2006 3:13 pm |
|
 |
gdd55
|
преди около 7 години когато бях мишок имах такав проблем.Праих си усилвател от тия направи си сам 2х20 и така ми виешекато е запалена колата.Това се казва шум на Брум.Ораих го като си направих импедансно/съгласуващо/ стъпало праих го 2 месеца много сметки има за него ако не разбираш нищо се откажи да го правиш.А сега само Сони зимам вичко от до.ти оригиналния касетофон ли ползваш ако си с него го махай и сложи една пластмаса струва 20 лева и си сложи един нормален плеър.Препорачвам ти сони,то си е твоя работа де,ако искаш пусни лс да ти обясня защо аз смених сички марки докато разбера че за мене сони ми трябва
|
Вто Яну 31, 2006 5:20 pm |
|
|