Дата и час: Сря Юли 09, 2025 5:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Датчик за температура.... 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Датчик за температура....
......някой знае ли къде се намира датчика за външната температура на Мареа, или Браво, мисля че ще да е на едно и също място......А ако някой знае и къде се намира релето или прекъсвача контролиращ чистачките, цена няма да има......още не мога да схвана откъде ми се появява проблема с самовключването им.....

Сря Яну 11, 2006 1:07 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
мога да ти кажа на темпра къде е датчика - в лявото /външното/ огледало отдолу има дупка , като погледнеш представлява една пъпчица/като барута на пиратка/ черна

Сря Яну 11, 2006 1:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
А при Браво, Брава и Мареа е в дясното огледало - пъпчица отдолу.
За релето - все още нямам идея, но ще се опитам да се поразровя из интернет.

Чет Яну 12, 2006 7:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ха така тия дни го хващам че дава малко фалшиви показания - с 3-4 градуса отгоре, сигурно е за смяна...
За релето на чистачките - ако намериш нещо, давай че аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...

Чет Яну 12, 2006 8:03 pm
UNREAD_POST 
И аз моят го открих днес под дясното огледало! :) Но съм доста доволен от показанията му, +/-1 градус разлика има, дори не съм сигурен в това отклонение. Днес една Алфа не спряла до мен на крястовище и забелязах, че и не нея и стърчи същото нещо под дясното огледало :)

Чет Яну 12, 2006 8:18 pm
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
Ха така тия дни го хващам че дава малко фалшиви показания - с 3-4 градуса отгоре, сигурно е за смяна...
За релето на чистачките - ако намериш нещо, давай че аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...

Ако грешката е само 3-4 градуса и е константна а датчика линеен :roll: , то можеш да вържеш допълнително съпротивление последователно или паралелно на датчика (в зависимост на къде искаш да мръднеш показанията). Преди малко го замерих (имам в нас едно дясно огледало) и сочеше около 12.8 килоома при стайна температура :roll:

Чет Яну 12, 2006 11:02 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
... аз съм решил да модифицирам леко задната - да я направя да върти нон-стоп докато пръска вода...

Защо трябва да модифицираш? При тебе не е ли така? На Типото докато пръскам задното стъкло, чистачката се върти непрекъснато! :roll:

Пет Яну 13, 2006 12:17 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Не е - на Браво/Брава при пръскане врътва един път и после чака... за мен е супер дразнещо, водата изтича през това време докато му дойде времето за следващото завъртане...
На пунтото си въртее нон стоп и съм свикнал така.

Пет Яну 13, 2006 2:07 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
И аз моят го открих днес под дясното огледало! :) Но съм доста доволен от показанията му, +/-1 градус разлика има, дори не съм сигурен в това отклонение. Днес една Алфа не спряла до мен на крястовище и забелязах, че и не нея и стърчи същото нещо под дясното огледало :)

Колеги, а някой може ли да ми каже защо при мен този датчик показва луди температури когато е загрял двигателя като патувах на 24.12 в задръстване в София показваше 30о представяте ли си :shock: , а когато е студен двигателя показва нормално външната температура :roll:

Пет Яну 13, 2006 4:06 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Ако датчика си е на мястото, то няма причина да се променя. При мен както и при колегите се намира под дясното огледало, а от там до двигателя е бая разстояние :wink:

Пет Яну 13, 2006 9:00 pm
Профил
UNREAD_POST 
perlsite написа:
Ако датчика си е на мястото, то няма причина да се променя. При мен както и при колегите се намира под дясното огледало, а от там до двигателя е бая разстояние :wink:

Съгласен! Много близко до датчика е подгряването на огледалата и ако не е изведен отвън, а по някаква причина е хлътнал вътре при нагревателя е нормално да показва щуротии :) Нямам си идея дали самият датчик е монолитен, т.е. тази пъпчица под огледалото, или е малка джаджа, която влиза в стерчащата пъпка... :roll:

Съб Яну 14, 2006 12:36 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Не, не е монолитен и сравнително лесно се вади, ако го натиснеш с малко повече усилие. Не е дори закрепен към тялото на огледалото а се държи благодарение на това че влиза в отвора плътно с известно напрежение.

Съб Яну 14, 2006 1:05 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Питал съм се къде ми е сензора за външна температура. Като чета това, което пишете се сещам, че и при мен май има нещо подобно. утре ще проверя. Отивам да питам ланчистите къде следва да бъде. Мери точно засега. А къде е сензора за температурата в купето.

Пет Яну 20, 2006 12:32 am
Профил
UNREAD_POST 
duw2 написа:
Питал съм се къде ми е сензора за външна температура. Като чета това, което пишете се сещам, че и при мен май има нещо подобно. утре ще проверя. Отивам да питам ланчистите къде следва да бъде. Мери точно засега. А къде е сензора за температурата в купето.

При бравите е между копчетата за пускане на клитроника и циркулацията на въздуха-в купето, или отвън. На пластмаската има няколко нареза и зад нея е датчика. Огледай и при теб за дупчици по пласмасите :)

Пет Яну 20, 2006 12:59 am
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Аз карам темпра 1.8 с климатроник тя има ли датчик за температура в купето защото ми показва само външна температура?

Чет Фев 02, 2006 7:03 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща