Дата и час: Пет Юни 20, 2025 8:27 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Съвет против кражба на касетофон 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Съвет против кражба на касетофон
привет фенове....наскоро си купих касетофонче с падащ панел....както и да е...панела го свалям...ама ме притеснява касетофончето....има ли някои от вас който да е приспособил касетофончето така, че да не привлича погледите...преди време един от членовете на клуба.. изказа мнение, че отгоре слага капаче...колкото да не се вижда касетофона...то вярно...гаранция няма....но все пак...какво мислите по въпроса

Вто Дек 20, 2005 7:56 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
най добре му направи застраховка - струва 10 лв, и после им представяш панела и ти плащат

Вто Дек 20, 2005 7:59 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
zgabrovski написа:
най добре му направи застраховка - струва 10 лв, и после им представяш панела и ти плащат

Е да ама се ядосваш!
Аз му слагам капаче, освен това тоя дето ми го монтира му сложи двойнолепяща лента за тежки рледмети - облепи го отвън. Каза че единствения начин да се извади е чрез рязане с канцеларско ножче. Каза че е пробвано като метод щото вече е предотвратило цели три кражби! Просто двойнолепящата лепенка - една дебела, бяла, при дърпане настрани държи много здраво. Отделно, касетофона отзад има един винт - завинтваш го за купето и....това е. После иди го режи!
Капачето е просто да не привлича блуждаещи погледи. Засега работи.

Вто Дек 20, 2005 10:33 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Колега geshabeli... знаеш ли как реагират крадците, когато срещнат така добре захванат касетофон? Хакват една отверка по няколко пъти в касетофона, правят го на парчета пък си го ползвай после със здраве! :evil: Затова наистина според мен спасението е застраховка. Доста хитри са крадците за да се връзват на номера с капаци на мястото на касетофона, но и това в някаква степен е решение.

Сря Дек 21, 2005 12:38 am
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:
Колега geshabeli... знаеш ли как реагират крадците, когато срещнат така добре захванат касетофон? Хакват една отверка по няколко пъти в касетофона, правят го на парчета пък си го ползвай после със здраве! :evil: Затова наистина според мен спасението е застраховка. Доста хитри са крадците за да се връзват на номера с капаци на мястото на касетофона, но и това в някаква степен е решение.

Напълно съм съгласен, нагледал съм се на такива изпълнения, колкото по-лесно го извадят толкова по-малко щети ще ти нанесат. Решението е застраховка, просто задължително носиш в теб панела. Плащат 100%.

www.locksmith-bg.com

Сря Дек 21, 2005 1:02 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Виждал съм направо поломени средни конзоли от кражба на радиото. Не знам това покрива ли се от застраховка.

Сря Дек 21, 2005 1:46 am
UNREAD_POST 
Така и като отидеш с фактура за 250лв. в "ДЗИ" и им представиш полицата за каското на колата и викат тя е застрахована за 1500 лв. щото е на 15 години, а всяка една екстра е максимум 5% от застрахователната стойност на колата.... какво правим ?
И ми е много интересно къде ше купят Темпра 1.9 Т.дс (гледана като част от сем.) за 1500 лв? (но тва е др. въпрос)

Сря Дек 21, 2005 3:33 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Mitko написа:
Виждал съм направо поломени средни конзоли от кражба на радиото. Не знам това покрива ли се от застраховка.

Покриват се, поне така пише. Покриват се щети нанесени по време на кражбата (прозорци, конзола...), но не се покриват липсващи елементи (напр. гуми) по обясними причини. Колкото до касетофона: затова искат панела - за да не плащат един и същ касетофон по няколко пъти. Уточнение - това е при пълно каско, нямам представа дали може да се застрахова само касетофон...
Колкото до разните капачета - предпочитам да се вижда, че там има касетофон БЕЗ панел, отколкото някой да провери какво има зад капака. Пък и познавам хора с такива капаци (май стана малко двусмислено ;-)), които си мислят, че като не се вижда - все едно го няма и не си и правят труда да свалят панела...

Сря Дек 21, 2005 11:38 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Аз пък си мисля за друга идея.. но ще е доста сложно за изпълнение...
Значи обикновенно се слага от вън "представка" на мястото на оригиналния касетофон, а вътре по-надълбоко се намира плеъра.. (заради формата на Брава/Мареа). Взимате едно старо радио и го демонтирате, като оставате само пластмасите от вън.. но за да се монтира в "представката" на новия плеър, ще се наложи и изрязване и шлайфане на оригиналните пластмаси, така, че да не си личи въпросната операция... и когато махнете панела.. слагате изрязания "панел" от оригналното радио.. и се предполага, че никой няма да тръгне да краде радио с касетки :mrgreen:
Незнам дали има хляб в тази идея.. но ако звучи убедително.. може да пробвам да си го измайсторя :mrgreen:

Сря Дек 21, 2005 7:24 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
perlsite написа:
Значи обикновенно се слага от вън "представка" на мястото на оригиналния касетофон, а вътре по-надълбоко се намира плеъра.. (заради формата на Брава/Мареа). Взимате едно старо радио и го демонтирате, като оставате само пластмасите от вън.. но за да се монтира в "представката" на новия плеър, ще се наложи и изрязване и шлайфане на оригиналните пластмаси, така, че да не си личи въпросната операция... и когато махнете панела.. слагате изрязания "панел" от оригналното радио.. и се предполага, че никой няма да тръгне да краде радио с касетки :mrgreen:
Незнам дали има хляб в тази идея.. но ако звучи убедително.. може да пробвам да си го измайсторя :mrgreen:

нещо подобно и аз имам предвид....обикновено слушам само радио и преди много се колебаех какъв касетофон да си взема...вадещ се или с падащ панел...е.....взех с падащ панел....и в момента съм си изработил едно капаче....от картон....но ще го покрия със фолио...и като махна панела ще слагам капачето, колкото да не привлича вниманието....не знам какво мислите за тази идея :? .... ле леее....от тия крадци можеш само да луднеш да измисляш какви ли не хватки..... :shock:
а иначе за застраховката съм ЗА....тя си е застрахована....проблеми няма....ама да не дава господ....ако стане...нямам нито време нито нерви да ходя насам натам да се разправям със застрахователи...

Сря Дек 21, 2005 11:33 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Vladim написа:

Според мен не си схванал идеята. Идеята е че касетофоните без панели ги свалят едни хора с замъглени умове дето ги дават после по 10лв парчето! Като не видят самия касетофон, как ще разберат заслужава ли си да го свалят? Ако ми го сръчкат, ще си взема нов. Обаче го предпочитам потрошен пред изрязан! Другите дето ги свалят за продажба знаят на кой касетофона е скъп и свалят ТОЧНО неговия. Е моя не е скъп.

Чет Дек 22, 2005 12:23 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
blue_g написа:
perlsite написа:

нещо подобно и аз имам предвид....обикновено слушам само радио и преди много се колебаех какъв касетофон да си взема...вадещ се или с падащ панел...е.....взех с падащ панел....и в момента съм си изработил едно капаче....от картон....но ще го покрия със фолио...и като махна панела ще слагам капачето, колкото да не привлича вниманието....не знам какво мислите за тази идея :? .... ле леее....от тия крадци можеш само да луднеш да измисляш какви ли не хватки..... :shock:
а иначе за застраховката съм ЗА....тя си е застрахована....проблеми няма....ама да не дава господ....ако стане...нямам нито време нито нерви да ходя насам натам да се разправям със застрахователи...

Моето капаче е от стара кутия за панел на касетофон...открих че е с цвета на таблото и ако погледнеш от стъклото -не се забелязва касетофона. Смятах обаче да монтирам касетофона по-назад и да слагам оригиналния капак на мястото, само че не открих такъв до сега.

Чет Дек 22, 2005 12:26 am
Профил ICQ
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
Много сложни комбинации правите :roll:
Както беше написал колега в едно от мненията, най-добре е застраховка и по-улеснен монтаж, за да може като счупят стъклото да се присегнат и да го извадят. После застрахователя плаща касетофона и стъклото, а Вие си взимате по-новият модел, защото вече цената е паднала :mrgreen: :mrgreen:
В противен случай освен, че могат да поломят конзолата, може да счупят касетофона, да срежат тапицерия, да счупят и другите стъкла и др. "благинки" породени от факта, че някой си е "бетонирал" имуществото.
Гепачите на касетофони са наркомани, които не мислят :!: По-точно мислят изкривено :!:
Затова ако ги хванете ги биете до последно :!: Един път ми се случи да хвана с едни приятелчета едно такова к****е и накрая не знаеше какво е - мъж или жена :twisted: :twisted: :mrgreen:
Но много гадно беше успял да изкърти конзолата с касетофона и това стана за 5 сек. :!: :!:
Моят съвет е КАСКО и по-евтини модели (около 200лв.) за да не бият на очи много :wink:

Нед Яну 01, 2006 12:55 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Dodo 155 написа:
Много сложни комбинации правите :roll:
Както беше написал колега в едно от мненията, най-добре е застраховка и по-улеснен монтаж, за да може като счупят стъклото да се присегнат и да го извадят. После застрахователя плаща касетофона и стъклото, а Вие си взимате по-новият модел, защото вече цената е паднала :mrgreen: :mrgreen:
В противен случай освен, че могат да поломят конзолата, може да счупят касетофона, да срежат тапицерия, да счупят и другите стъкла и др. "благинки" породени от факта, че някой си е "бетонирал" имуществото.
Гепачите на касетофони са наркомани, които не мислят :!: По-точно мислят изкривено :!:
Затова ако ги хванете ги биете до последно :!: Един път ми се случи да хвана с едни приятелчета едно такова к****е и накрая не знаеше какво е - мъж или жена :twisted: :twisted: :mrgreen:
Но много гадно беше успял да изкърти конзолата с касетофона и това стана за 5 сек. :!: :!:
Моят съвет е КАСКО и по-евтини модели (около 200лв.) за да не бият на очи много :wink:

Ние един такъв голям бой му дръпнахме и после в багажника. Газ, спирачка, газ ... и така до районното. Там обаче полицая каза, че нищо не можело да се направи защото целия багажник бил само в негови отпечатъци :). Даде си ни го. Ние му дръпнахме още малко бой и го пуснахме. Ама после разправии със застрахователя и т.н.
Абе не си е работа.

Вто Яну 03, 2006 1:41 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST застраховка
Petrov, на мойта темпра и направих пълно каско което покрива 3200лв, за толкова я взех. (темпра 1.6, седан, 1991г.)

а новия CD player утре сутрин отивам да го застраховам самостоятелно. Нося фактурата, плащтам 10% от стойността по фактура, снимат го в колата и панелчето и ако стане нещо възстановяват 100%, отделно каското на колата покрива другите щети.

За съжаление никого не мога да спра да ми разбие джам-а и неприятностите са неизбежни, поне да не плащам излишно за глупостите на някой малоумник.

Вто Яну 03, 2006 4:20 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща