Дата и час: Сря Юли 09, 2025 6:45 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Разход на газ .... 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
На Алфата за 255 км 23 литра газ /в 25 литрова бутилка/, но със доста натискане /на места със 150 км/ч./, заредено в OMV. А за мошениците на газстанциите сте прави. Скоро с мой приятел /поставя газови уредби/ отиваме да заредим нова празна бутилка/току що сложена/на местна газстанция, и представете си учудването ми когато тия ПЕДАЛИ събраха 30.830 литра газ :shock: в бутилка която е 30 литра и не би трябвало да е възможно да се сипят дори 30 литра, а най много 27-28. Да кажа че лъжат като цигани ще е срамно, щото дори циганите не са се опитвали да ме лъжат толкова безсрамно в очите. Та по въпроса съм се наканил да драсна една жалбичка в сайта на комисията за защита на потребителите /като намеря сайта ще оставя линк/, пък да видим кво ще се случи :!:

P.S. Най - съм доволен от газта на OMV - минавам с около 30 км. повече от колкото на другите газстанции!

Вто Дек 06, 2005 11:13 pm
Профил
UNREAD_POST 
Crusader написа:

P.S. Най - съм доволен от газта на OMV - минавам с около 30 км. повече от колкото на другите газстанции!

На същото мнение съм. Само от ОМВ ми дава разхот 8/100 извънградско, с другите - 9-10/100

Сря Дек 07, 2005 10:20 am
UNREAD_POST 
Аз карам само с газ от Шел и ми дава разход извънградско 7.2 до 7.5, като не карам пенсионерската.
Градско не карам много, но пък карам на бензин (особено зимата), защото в Кюстендил
разстоянията са малки и не се стига до превключване на газ.
Забелязал съм обаче разлика в качеството (или може би количеството) на газта дори и между различните
газостанции на Шел.
Карал съм и с ОМВ и не виждам разлика в качеството.

Сря Дек 07, 2005 11:01 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Малко offtopic: сайта на Комисията по търговия и защита на потребителя е http://ktzp.bg

Сря Дек 07, 2005 3:21 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
dr_wolfy написа:
Колега ..... Настройката си я правих аз на ухо! ....

Колега, ако случайно ти остане повечко време би ли дал едно обяснение .... как става настройката и ско е възможно и малко снимки на уредбата - какво и къде се пипа .... :wink:

Мисля, че няма да е от полза само на мен ... :wink:

Сря Дек 07, 2005 7:09 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ivo написа:
dr_wolfy написа:

Колега, ако случайно ти остане повечко време би ли дал едно обяснение .... как става настройката и ско е възможно и малко снимки на уредбата - какво и къде се пипа .... :wink:

Дай ми малко време ,че сега имам много работа!Ще ти пратя и снимки и обяснение,къде и какво точно правя!

Пон Дек 12, 2005 10:05 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
dr_wolfy написа:
Дай ми малко време ,че сега имам много работа!Ще ти пратя и снимки и обяснение,къде и какво точно правя!

Да ... не бързам .. а и все пак - работата си е това с което си изкарваме паричките .... :wink:

Пон Дек 12, 2005 10:10 am
Профил ICQ WWW
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Иво, ти като фен ШЕЛ що не заредиш газ от там. От един месец насам все се каня да ти кажа, че и там има вече газ :wink:

Пон Дек 12, 2005 7:46 pm
Профил ICQ
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
brat_John написа:
Иво, ти като фен ШЕЛ що не заредиш газ от там. От един месец насам все се каня да ти кажа, че и там има вече газ :wink:

Дааа .. закъсня със съвета .... вече карам със шел-газ .... но съм сложил пробно ... за 10 лв. /поради това че нямах за повече :wink: :( :wink: / ... ще видим как ще е разхода ... за динамиката струва ми се е макооо по добре ... 8)

Вто Дек 13, 2005 9:05 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
ivo написа:
brat_John написа:

Дааа .. закъсня със съвета .... вече карам със шел-газ .... но съм сложил пробно ... за 10 лв. /поради това че нямах за повече :wink: :( :wink: / ... ще видим как ще е разхода ... за динамиката струва ми се е макооо по добре ... 8)

Повече от 2 години съм карал с ШЕЛ газ - същите л..йна.
А пък за бензина и за газта хората си имат нагреватели - затоплят ги и така топлички ти ги наливат - после що ми гори много колата, мамка му, давай сега да сменям и да барникам....
А то на 30 литра като се свие - останат 25 и разхода до тавана..
Вече на никого не вярвам.

Вто Дек 13, 2005 11:49 am
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
Относно лажливите колонки когато имахме Типото(149С2.046 двувалка моно)на газ даваше различни разходи от порядака на 10-13 литра градско зависимус каде се спва направо фрапиращи случаи.Подобно на колегата по горе 40 литрова бутилка се пълнеше с 42 литра газ как ставаше тва не ми е ясно и после ходи засичай и тва ви говоря за периода 98-2000г. представете си сега за кво става вапрос.

Вто Дек 13, 2005 1:31 pm
Профил ICQ
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
А относно извънградското майками като го караше Типото даваше е....ти разхода :shock: гледал сам по 5 минути в колонката като изтребител женицата на 5-та с 60 и познайте някво невероятно явление от типото 6.4/100.но норомалния разход беше 8/100 100-120 км/h такаче всичко е до каране сменил ли си си ваздушен филтар и при изряден изпарител.А като си помисли човек че тая газова беше слагана без секви там плочки и тем подобни направо дупки в кутията на ваздушния филтар и "Ще стреля бе"

Вто Дек 13, 2005 1:41 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST Re: И при мен е така
ivo098 написа:
Ricardo написа:
Аз съм с БРАВА 1.8 16 V
Разхода ми с газ е 14.8 л/100 км градско с газ и 8.5л/100км извънградско.
Казаха ми да си сменя свещите и после да си махна катализатора и на негово място да сложа резонаторно гърне-80 лв. е в бургас.Иначе минавам на бензин :)

:shock: бах тоя разход, а аз исках газ да слагам по едно време....

14.8х1.06=15.68 лв на 100 км

мойта кола на бензин :arrow: 11х1.50=16.50 лв ма 100 км, и за колко време да избия газовата уредба :?

Сря Дек 14, 2005 7:53 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
ivo написа:
dr_wolfy написа:

Нямам много време и затова набързо снимах мястото от където със стъпка 1/4 навиваш или развърташ!Аз лично завъртах до момента при който при форсиране двигателя не глъхне!След това пробваш дали има динамика на някоя права отсечка!И повтаряш ако има нужда-този път стъпката може и да е по-малка за по фино донастройване!При мен има възможност за още навиване,но колата става по-мудна,а разхода може и да падне малко!Това е накратко!Ако след това има проблем с оборотите на празен ход има една черна врътка(по-надолу на изпарителя) от която си ги настройваш!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пет Дек 23, 2005 10:37 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Мерси ....
dr_wolfy написа:
... една черна врътка(по-надолу на изпарителя) ...

Само още едно въпросче - какъв ти е изпарителя - марка и модел?

Съб Дек 24, 2005 12:12 am
Профил ICQ WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща