|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 5:26 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
plamen_gr
|
 проблем с рс на brava
проблем с рс то на бража.Имам голиам проблен даните от ламбда сондата не се от4итат от рс на колата, разхода ми е 15-16 градско, жапросат ми е каде да ремонтирам рс.
|
Съб Ное 19, 2005 3:28 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
 Re: проблем с рс на brava
plamen_gr написа: Имам голиам проблен даните от ламбда сондата не се от4итат от рс на колата
А кой каза че не ги отчита? А ламда сондата работи ли?
А не е ли възможно кабела м/у сондата и ЕКУ-то да е прекъснат?
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Съб Ное 19, 2005 4:00 pm |
|
 |
plamen_gr
|
просто го откарах на диагностика и там ми казаха така.сжалих рс то и же4е 2 седмитци е на ремонт,уж триабжало да се смени ниакакаж 4ип от друго рс и за тази работа 4акам толкожа ааа сматката е около 400-500лв.
|
Съб Ное 19, 2005 6:50 pm |
|
 |
ivo
Фиат фанатик
Регистриран на: Чет Ное 18, 2004 7:09 pm Мнения: 961 Местоположение: Русе
|
plamen_gr написа: просто го откарах на диагностика и там ми казаха така. И ти им повярва още на пържите майстори???? Та то човек в днешно време на очите си не вярва .... а камоли на майстори  Защо не отидеш и на друго място на диагностика? plamen_gr написа: сжалих рс то и же4е 2 седмитци е на ремонт,уж триабжало да се смени ниакакаж 4ип от друго рс и за тази работа 4акам толкожа ааа сматката е около 400-500лв.
А я си го прибери, ако вече не е късно ... то за тези пари предполагам че ще ди донесат от морга в италия цяло .... не мислиш ли а?
Поздрави.
п.п. Извинявай ако съм те засегнал с нещо.
_________________ Tempra 1.6 i.e. Lybra 1.8 vvt Lybra 1.8 vvt Delta III 1.9 mjett 088 9 242 369
|
Нед Ное 20, 2005 12:16 am |
|
 |
Ferrari
|
ЕКУ е последното нещо което би се счупило в една кола. Ходи при майсторите и си прибери компютъра.
|
Нед Ное 20, 2005 3:40 am |
|
 |
plamen_gr
|
Забражих да спомена 4е маистора ми каза 4е за тази кола триабжа специално от зажода на фиат да се пора4а рс за6тота имало фиат код и 6тело да излезе кам 1000евро и аз какжо да пражиа с този разход и тази цена жзех ре6ението да се ремонтира и така колата е взета преди 1месец и 3 седмици е в гараж.
|
Нед Ное 20, 2005 3:20 pm |
|
 |
fcuk
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Окт 19, 2005 11:54 pm Мнения: 32 Местоположение: София 04 Оборище
|
Аз съм с Браво 1,6 и харчът ми е същия. Чувал съм, че нормалният харч е към 10 градско.
Водих я на майстор във Вантотрейд. Освен високия разход имам проблем и с треперене на колата на свободни обороти, когато загрее. Ужасно е просто, всеки път като спра на светофар. Все едно съм в ЗИЛ.
Както и да е- казаха ми, че ангренажния му ремък не бил зацепен добре, а го бях сменил преди няколко дни в Александър Ауто на ул. Росица. Казаха, че явно те са сложили новия като стария и проблемът бил още от стария.
Имали специален инструмент за смяна на ремъка, който очевидно в Александър Ауто нямали. Та се разделих с 120 лв за презацпване на ангрнаж. Подобрение на треперенето на колата няма.
Освен това ми смениха зареждащия ремък с ролката му, защото бил за смяна. Сега сутрин като паля на студено вие. Очевидно н им е мнг чиста и там в сервиза работата, не са баш майстори.
Казаха, че локализирали проблема за треперенето някъе по електрониката - нещо с ламбда сондата и начинън на приемането на данните от нея от компютъра на колата - точно като в твоя случай очевидно. Трябвало обаче да им я оставя за един ден за да видят точно къде е проблема. Според тях не бил механичен, а нещо по електрониката било.
Във вторник ще им я карам, щото вече аман от майстори, да видя поне какво ще измислят, ама едва ли ще я правя там.
Ти имаш ли проблем с подобно треперене на цялата кола на празен ход?
|
Нед Ное 20, 2005 7:50 pm |
|
 |
plamen_gramatikov
Кара детска количка
Регистриран на: Нед Ное 06, 2005 11:21 pm Мнения: 11 Местоположение: Сандански
|
моиа проблем е сомо високиа разход,ина4е колата е в
первектно састояние.
|
Вто Ное 22, 2005 7:46 pm |
|
 |
ffenn
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Авг 12, 2005 8:23 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
Аз съм с Мареа и имам абсолютно същия проблем като fcuk. И аз реших да сменя ангр.ремък( и ролките ),обаче нищо не се подобри,само колата стана по-шумна и има някакво чегъртане при ремъците.Изобщо купих я в идеално състояние и при всяко отиване на майстор нещо се влошаваше.Сега на празен ход вибрира.Дали е само от ремъците?
_________________ Marea 1,6 SX
|
Вто Ное 22, 2005 9:10 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
ffenn написа: Сега на празен ход вибрира.Дали е само от ремъците?
Според мене няма нищо общо с ремъците. Какво разбираш под вибрира? Двигателя физически подскача или просто работи с прекъсвания и неравномерни обороти?
|
Вто Ное 22, 2005 9:40 pm |
|
 |
fcuk
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Окт 19, 2005 11:54 pm Мнения: 32 Местоположение: София 04 Оборище
|
При мен има т.нар. в теорията "резонанс". Цялото купе вибрира все едно работи на мнг ниски обороти.
А оборотомерът в това време показва 800, че и малко отгоре. Като настъпиш газта докъм 1000 оборота,
вибрирането изчезва.
Кабелите, свещите и вакуумните маркучи като чести причинители на подобни проблеми са изключени като проблем.
Наред са.
Но също така оборотите са непостоянни - стелката играе леко, което не е нормално.
Диагностиците казват, че откривали някаква грешка в ЕКУ-то. Но не знаели откъде идва - само че била свързана нещо с показанията, които пристигат от ламбда сондата. С тази разлика, че тя е наред също.
Утре цял ден ще я ровят да видят дали ще открият откъде идва проблемът.
Използвам малко странен метод за изчисляване на разхода - меря го от светване на лампата за резервата до последващо светване. Не е мнг точно, но дава представа. Не искам да изхарчвам бензина докрай.
При последното зареждане онзи ден даде разход 12 градско без особено настъпване или ръчки. А казват, че с двигател 1,8 трябвало да харчи 10, пък какво остава за моя 1,6.
Последна промяна fcuk на Пет Ное 25, 2005 1:11 pm, променена общо 1 път
|
Вто Ное 22, 2005 10:09 pm |
|
 |
ffenn
Кара детска количка
Регистриран на: Пет Авг 12, 2005 8:23 pm Мнения: 6 Местоположение: София
|
И аз така измервам разхода, обаче трябва да се има предвид ,че светването на лампата зависи и от наклона на колата. А иначе и при мен са абсолютно същите признаци като на fcuk за " резонанса ". Така че ,ако майсторите открият причината, осветли ме и мен,че вече не смея да ходя на сервиз
А разхода ми лятото беше градско 7-8 без климатик и над 9 с климатик.
_________________ Marea 1,6 SX
|
Сря Ное 23, 2005 1:08 am |
|
 |
charlie
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 08, 2005 1:25 pm Мнения: 679 Местоположение: Кюстендил
|
fcuk написа: Използвам малко странен метод за изчисляване на разхода - меря го от светване на лампата за резервата до последващо светване. Не е мнг точно, но дава представа. Не искам да изхарчвам бензина докрай. При последното зареждане онзи ден даде разход 12 градско без особено настъпване или ръчки. А казват, че с двигател 1,8 трябвало да харчи 10, пък какво остава за моя 1,6.
ако искаш по-точно засичане на разхода използвай метода -при пълен резервоар караш ххх км, после пак зареждаш до горе.
относно разхода по данни на производителя градския разход на 1.6 е 11.0л/100лм, така че 12л/100 е напълно нормален, особено ако градското ти е предимно в софия и като се има в предвид възрастта на колите ни.
относно проблема и при мен се наблюдава тресене на празен ход, което за сега не съм успял да диагностицирам. разхода и динамиката са ми нормални. така че ако някой има идеи - да помага.
_________________ Безизходица е ситуацията, очевидният и логичен изход от която просто не ти харесва.
(Bravo 1.6 16V, 76 kW)
|
Сря Ное 23, 2005 10:49 am |
|
 |
маисторчето
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Окт 31, 2005 8:27 pm Мнения: 39 Местоположение: Добрич-Град
|
 за разхода
Моята е БРАВА 1,8-двигателят работи добре,разхода ми е 6,5-извън градско и 10,5 градско
_________________ браваааааааааа 1.8i
|
Сря Ное 23, 2005 7:13 pm |
|
 |
fcuk
Кара ролкови кънки
|
Значи във ВантоТрейд са свалили катализатора и в този момент компютъра престанал да дава грешки.
Всичко идвало от него. Обаче там не сменяли катализатори, трябвало да я карат някъде другаде да го сменят,
така че трябвало да я оставя за повече време, така че си я взех.
Ще търся някъде на добро място да сменя катализатора с резонансно гърне. Всичко би трябвало да е ОК след това.
Но ще ви пиша как е.
Не знам защо, но имам чувството, че хората с Брава редовно съобщават из форума по-малък разход от тези с Браво.
Пък ужким двигателите са едни и същи....
А що се касае до засичането на разхода, пълният резервоар ще ми дойда малко в повече - 60 л не се сипват току така изведнъж. В край на краищата ти така или иначе си ги сипваш, ама изваждането накуп идва в повече - най-малкото психологически. Та затва ще се придържам към другия метод. Наклонът на колата наистина има значение,
но аз обръщам внимание и на този фактор.
|
Пет Ное 25, 2005 1:07 pm |
|
|