Fiat Punto MK1 1.1 - няколко проблема и решения
Привет на всички. Тъй като от няколко месеца имам Пунто 1.1 бензин и срещам различни проблеми реших да пусна тази тема. На няколко от проблемите намерих решение, на други предстои. В началото смених всички накладки, даже и на барабаните отзад+едно цилиндърче+2 жила на ръчната, масло, въздушен филтър, малсен и горивен филтри - всичко около 180лв с работата. След това установих, че има нещо нередно по работата на двигателя (светна лампата за дюзата) и пак я закарах - оказа се, че едната бобина не работи - смяна - 20лв на старо (бях пред заплата

). Дотък добре, но след 2 седмици ме остави на изхода от София при Джъмбото - пак светна лампата и угасна, и повече неможа да запали. След няколко тежки инструкции по телефона установих, че е датчика на коляновия вал (т.нар датчик на Хол), защото след размърдане на кабела му успях да я запаля, но временно след което пак угасна след 10-20мин и ме дърпаха. Резултат - нов датчик - 36лв. Остават ми тампон при скоростната кутия - 37лв., гарнитура (12 или 8лв), регулаж на клапаните, ангренажен ремък и ролка (19+44лв. а може и 26лв. по-евтина ролка).
Единствения все още нерешен проблем, който имам е следния - понякога не пали веднага като се чува само едно като биене на бендикса без да върти изобщо. Може да са и четки на стартера - нямам си на идея, ще трябва сигурно да я закарам на специалист. Ако имате идеи съм отворен към всичко. Поздрави