|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:25 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
zdrav8128
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 8:48 pm Мнения: 2 Местоположение: София
|
 Моля Ви помогнете!!!
Здравейте момчета, и момичета  , абе от две години карам едно Браво 1,4 12V, и съм мн доволен от тази количка, но сега възникна един малък проблем и имам нужда от съвет и помощ. Аз понже нищо не разбирам от двигатели и повечето неща свързани с ремонти на колата и по тази причина си имам едно "майсторче", което се занимава с колата ми , когато има проблеми, а това е за втори път за две години. Та сегашният проблем е запушена маслена магистрала и въпросното майсторчето ми казва, че струва 206лв.(комплект с гумичките и тръбичката) и с работата към 300лв. Питам други хора казват, че оправянето на този проблем възлиза на не повече от 30-50лв. Малко фрапираща разлика се получава и незнам вече какво да правя. Някой от вас може ли да ме светне по въпроса????
_________________ http://hytar-petar.hit.bg
|
Пон Фев 22, 2010 11:59 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Моля Ви помогнете!!!
Обикновено само се подменят уплътняващите гумички на маслената магистрала, а не самата магистрала. Гумичките са около 11-12лв. бройката. Ремонта се оскъпява ако се окаже че от лошото мазане е съсипан разпределителния вал. Тогава парите си отиват към 300-400лв.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Фев 23, 2010 10:10 am |
|
 |
zdrav8128
Регистриран на: Пон Фев 22, 2010 8:48 pm Мнения: 2 Местоположение: София
|
Ferrari, ами той казва, че като я отпушил(въпросната тръбичка) и се оказало, че е спукана и трябвало нова, която в комлект с гумичките стрували 206лв. Същото това го разказвам на едни момчета в Младост 4 и те казват, че за 30лв. ще я оправят. Разликата между двамата е огромна и аз незнам кой е прав в случая и на кой да дам да ми оправи колата. Те че 200 кинта ми се виждат много за една "тръбичка" о.к., но пък тези за 30лв. да не ми я съсипят още повече, какво би ме посъветвал ти??? А и много благодаря за отговора
_________________ http://hytar-petar.hit.bg
|
Сря Фев 24, 2010 12:12 am |
|
 |
инж.Никоов
Кара детска количка
|
По-добре сложи добавка за маслото 65-75 лв.
|
Сря Ное 23, 2011 3:14 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
инж.Никоов написа: По-добре сложи добавка за маслото 65-75 лв. Колега, разбирам "супер вълшебните качества" на добавката, която предлагате, но моля Ви поне четете темите. Този пост звучи като да лекувате всяка болест с компресче. Тук става дума за сериозно износване на разпределителен вал. Няколко мм метал няма да се възстановят ако ще и добавката да е правена с магия. @zdrav8128 Виж тази тема. Всичко зависи до каква степен са повредите. В повечето случаи със занимавка нещата се оправят.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Ное 23, 2011 9:16 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|