Автор |
Съобщение |
jsp
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Май 18, 2005 3:56 pm Мнения: 70 Местоположение: София
|
 Кошмарът "Александър Ауто"
Фактите:
Късам 2 пъти жило и трудно ми включват скоростите.
В сервиза ми сменят съеднителя. Вместо искания от мен "Валео" слагат по-евтин,за което ме уведомяват след ремонта. Къса жило на 3 км след смяната. Сменят ми жилото пак там. След няма и месец почват пак проблеми с включването на скорости. Оттогава насам между 6-8 пъти са я "ремонтирали", като последните два пъти бяха ТОАТАЛНИ ремонти...за 4 дни...оказа се че за толкова време само са ми натегнали жилото...и не можах и един километър така! Явно идеята с бавенето е била да се откажа най-накрая да искам да си оправят кашата!
Исках и смяна на дисковете на спирачките....забравили ...ама ги били почистили и "пипнали"...исках да ми оправят несветещите халогени....проблема бил по-серизоен...трябвало да я оставя за по-дълго.... :twisted:
НИКОГА ПОВЕЧЕ В ТОЗИ СЕРВИЗ!!!!
_________________ Fiat Brava 1,6 16v 103 к.с. 1997г.
|
Вто Сеп 04, 2007 4:18 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Вече почти няма сервиз на който да се довериш. Аз предпочитам сервиз в който мога да наблюдавам работата по колата си дори и сервиза да не е някой голям и реномиран. По-леките ремонти извършвам самостоятелно. За жилото предполагам също са монтирали менте. Другото задължително за новото жило е смазването му с грез преди монтажа и да не остане след мнонтажа много прегънато. Иначе ще си имаш малък ход и лошо отделяне, а твърдия педал ще скъса жилото отново. Не мога да повярвам, че в официален FIAT сервиз не знаят това.
За спирачките не ми се говори. Това с почистването стана нещо като стандартен лаф за несвършена работа. Трябва да се разбира "изобщо не сме бутвали там". Другото което не харесвам и при Ал. Ауто и при Италсервиз е понятието "оригинална италианска част". Питам каква е частта и това ми се отговаря, а аз искам да знам производителя.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Сеп 04, 2007 4:28 pm |
|
 |
hit-ko
Член на клуба
Регистриран на: Нед Мар 06, 2005 3:12 pm Мнения: 2046 Местоположение: Ямбол
|
Ferrari написа: Вече почти няма сервиз на който да се довериш. Аз предпочитам сервиз в който мога да наблюдавам работата по колата си дори и сервиза да не е някой голям и реномиран. По-леките ремонти извършвам самостоятелно. За жилото предполагам също са монтирали менте. Другото задължително за новото жило е смазването му с грез преди монтажа и да не остане след мнонтажа много прегънато. Иначе ще си имаш малък ход и лошо отделяне, а твърдия педал ще скъса жилото отново. Не мога да повярвам, че в официален FIAT сервиз не знаят това. За спирачките не ми се говори. Това с почистването стана нещо като стандартен лаф за несвършена работа. Трябва да се разбира "изобщо не сме бутвали там". Другото което не харесвам и при Ал. Ауто и при Италсервиз е понятието "оригинална италианска част". Питам каква е частта и това ми се отговаря, а аз искам да знам производителя.
А, понятието "италианско - оригинално-" чувал ли си? 
_________________ FIAT-SPORT
|
Вто Сеп 04, 2007 10:08 pm |
|
 |
LEVSKI
|
На мен отначало ми препоръчаха "Александър - Ауто"(до скоро имах лепенка на задния номер) един пич, дето има братовчед с Барчета и бил много доволен. Закарах колата за смяна на масло и ремък и да направят диагностика като за току що закупена кола - 370лв. и всичко е на шест, имал съм перфектната кола. След седмица закарах пак колата заради надекватно поведение на пътя. Смяна на каре плюс поредната диагностика - 170лв. След още няколко дни стана страшно, незакачени кабели и маркучи стърчащи отвсякъде, липсващи капаци на ремъка(има белези от скоро свалени болтове). Кабела за (ако не се лъжа) мап сензора попаднал в шайба за ремъка и колата гасне на 20 км от София. После пътна помощ, майстори нов датчик...още 300лв. А на първата диагностика трябваше да видят скъсания тампон на скоростната кутия, но уви защо да си правят труда като едвали би ми било проблем след 2-3 седмици да сменя скоростна кутия. Добре че леко врътнахме "италиянеца" та преживях цифрата.
Не ходете там!
|
Вто Сеп 04, 2007 10:36 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Аз да ви кажа имам един приятел който поддържа колите на баща ми от 23 години. Сега каквото и да стане с мойта Мара я карам при него. Поглежда я и ми я оправя след това. Плащам само за частите не и за труд. Човека има кариера от 45 години като монтьор и му имам пълното доверие.
|
Вто Сеп 04, 2007 11:52 pm |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
 ---
m1t3t0 написа: Аз да ви кажа имам един приятел който поддържа колите на баща ми от 23 години. Сега каквото и да стане с мойта Мара я карам при него. Поглежда я и ми я оправя след това. Плащам само за частите не и за труд. Човека има кариера от 45 години като монтьор и му имам пълното доверие. Колега, би ли ми казал негови координати или ако можеш на ЛС ще е най-добре.....Благодаря
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Нед Окт 07, 2007 6:35 pm |
|
 |
Paparac
|
 Re: ---
ZDRAVIO написа: m1t3t0 написа: Аз да ви кажа имам един приятел който поддържа колите на баща ми от 23 години. Сега каквото и да стане с мойта Мара я карам при него. Поглежда я и ми я оправя след това. Плащам само за частите не и за труд. Човека има кариера от 45 години като монтьор и му имам пълното доверие. Колега, би ли ми казал негови координати или ако можеш на ЛС ще е най-добре.....Благодаря
Може и да не е на ЛС, та повече колеги да се възползват. 
|
Пон Окт 15, 2007 11:49 pm |
|
 |
ZDRAVIO
Кара кола
Регистриран на: Чет Сеп 20, 2007 2:46 am Мнения: 256 Местоположение: София
|
 Re: ---
Paparac написа: ZDRAVIO написа: m1t3t0 написа: Аз да ви кажа имам един приятел който поддържа колите на баща ми от 23 години. Сега каквото и да стане с мойта Мара я карам при него. Поглежда я и ми я оправя след това. Плащам само за частите не и за труд. Човека има кариера от 45 години като монтьор и му имам пълното доверие. Колега, би ли ми казал негови координати или ако можеш на ЛС ще е най-добре.....Благодаря Може и да не е на ЛС, та повече колеги да се възползват.  "Право нафта", КОЛЕГИ!
_________________ REAl CARS - REAL LIFE>>> FIAT BRAVO 1.6/16V DOHC 182A4.000 103H.P.+ / 1997
|
Сря Окт 17, 2007 2:40 am |
|
 |
arsenov
|
И аз да се оплача от Ал. Ауто . Гола вода са отивам да си купя масло филтри, ремъци и ролки и ми искат талона на колата (да уточня не съм вещ с автомобилите и очаквам да ме обслужат като ми дадат нещата които трябва да са ) цъка пича по компа и ми ги дава след 10 мин. товаря ги в колата и на другия ден отивам при моя майстор отваря той книгата и гледа ангренажен ремък не е този маслен филтър не е този ролка(шайба ) не е и тя тази която трябва да е само маслото и въздушния филтър. Отидох върнах ги и поисках масло още 1 туба и ми върнаха останалото като кеш . А за сервиза не смея и да си помисля щом там в магазина са зле в сервиза сигурно хептем . За да си оставиш там колата трябва да си много смел без да се убиждат колегите . От магазина съдя за сервиза .
|
Пет Ное 16, 2007 12:51 am |
|
 |
Vladko
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 9:48 pm Мнения: 4 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Re: Кошмарът "Александър Ауто"
jsp написа: Фактите: Късам 2 пъти жило и трудно ми включват скоростите. В сервиза ми сменят съеднителя. Вместо искания от мен "Валео" слагат по-евтин,за което ме уведомяват след ремонта. Къса жило на 3 км след смяната. Сменят ми жилото пак там. След няма и месец почват пак проблеми с включването на скорости. Оттогава насам между 6-8 пъти са я "ремонтирали", като последните два пъти бяха ТОАТАЛНИ ремонти...за 4 дни...оказа се че за толкова време само са ми натегнали жилото...и не можах и един километър така! Явно идеята с бавенето е била да се откажа най-накрая да искам да си оправят кашата!
Исках и смяна на дисковете на спирачките....забравили ...ама ги били почистили и "пипнали"...исках да ми оправят несветещите халогени....проблема бил по-серизоен...трябвало да я оставя за по-дълго.... :twisted:
НИКОГА ПОВЕЧЕ В ТОЗИ СЕРВИЗ!!!!
Здравейте,
Виждам че темата е стара, но все пак..имам абсолютно същия проблем със жилото на съединителя. Къса жило 2 пъти, след като го смених за 3-ти път спря да превключва скорости, но жилото е все още здраво (всеки път слагам различни жила в различни сервизи). Като изгася двигателя скоростите влизат паля натискам съединител и не гасне ами отцепва някакси, но мога да я карам само на втора не мога да сменям скорости на запален двигател, което ме навежда на мисълтта че съдеинителя е за смяна, но със старото жило от преди три дни си превключваше чудесно. Когато я запаля на студен двигател превклчва но много трудно и то за около 5 мин. после отовно не ще. Милсля да отида до Александър Ауто да го прегледат?!
Моля да споделиш къде си решил проблема?
|
Пет Май 15, 2009 12:33 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Колега за каква кола става дума?
|
Пет Май 15, 2009 12:59 pm |
|
 |
Vladko
Регистриран на: Вто Мар 14, 2006 9:48 pm Мнения: 4 Местоположение: София 13 Надежда
|
Става въпрос за Фиат браво 1.6 , 103 конски сили 1997 година.
|
Пет Май 15, 2009 1:30 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
При монтажа жилото е добре да се гресира. Също така то прави една извивка и пътя през който да се прокара при монтаж е от значение.
|
Пет Май 15, 2009 1:55 pm |
|
 |
Vladko
|
Благодаря за отговора колега, но няма да се справя сам с тази процедура. Въпроса ми по скоро е къде да го карам да го правят, че вече сам се отчаял от тези сервизи. Засега съм се спрял на александър ауто, въпреки негативната тема..
|
Пет Май 15, 2009 4:50 pm |
|
 |
Vladko
|
След смняна на 3-то жило, проблема за сега е решен, скоросите влизат идеално, всичко е наред . Дано да изкара повече от 2-3 дена това, води се оригинално . Останах доволен от сервиза  . След няколко дни ще пиша отново дали още е здраво жилото .
|
Съб Май 16, 2009 9:00 pm |
|
|