|
|
Дата и час: Чет Май 01, 2025 1:21 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
Внезапно изключване на ГАЗ уредбата
Автор |
Съобщение |
local1970
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Окт 15, 2007 7:16 pm Мнения: 12 Местоположение: Шумен
|
Здравейте ,от скоро имам един странен проблем. Фиат Мареа 1.8 бензин с обикновена газозва уредба. Нормално си пали на бензин , след 2000 оборота преминава нормално на газ , но след 2 км. комутатора за прехвърляне от бензин на газ полудява и започва да мигат лампите - от бензин на газ. Тазта започва да се подава на тласъци. Мисля,че нещо с комутатора не е в ред. тогава се налага да мина на бензин там нямам проблеми. Но въпроса е защо се случва това и каво трябва да се смени ?.
В други случаи след известно движение на газ двигателя угасва и не може да се стартира докато не минат 5-10 мин.Някой може ли да даде съвет?
|
Пон Фев 02, 2009 12:25 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 8:12 pm Мнения: 294 Местоположение: Казанлък
|
аз имах подобен проблем с предишната ми кола, просто изпарителя замръзваше и ако ще да се скъсаш да въртиш не пали. Нивото на водата ми беше намаляло и от там идваше и замръзването, долях антифриз и се оправи, виж да не би и при теб да е нещо подобно...
_________________ Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Пон Фев 02, 2009 11:29 pm |
|
 |
local1970
Кара детска количка
|
 Невъзможно
В най-големия студ нямах тези проблеми...от както се стопли времето нещо стана...смехория ама си е факт 
|
Вто Фев 03, 2009 12:28 am |
|
 |
янко
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 1:24 pm Мнения: 15 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
Провери кабела от бобината за лоша връзка . Ако не е той ,просто смени ключа
|
Вто Фев 03, 2009 9:56 pm |
|
 |
local1970
Кара детска количка
|
Бобините са 4 броя  . Може би трябва първо да разбера схемата на свързване на най-тъпа система Ловато...такава имам. Някъде тука дали мога да намеря схемата на свързване на газова уредба?
А и днес забелязах нещо друго странно. След като започне да прекъсва комутатора и премина на бензин следва движение на бензин известно време .А след това като превключа на ГАЗ всичко си е нормално... Май наистина трябва да видя схема
|
Сря Фев 04, 2009 7:39 pm |
|
 |
янко
Кара детска количка
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 1:24 pm Мнения: 15 Местоположение: Варна 05 Аспарухово
|
ако е ловато 198 i кабелите са
кафяв - маса
червен - +
сив - термодатчик
син - газ
черен - сигнал от бобината или от кабелите
зелен - нивомер
ако няма термодатчик сивия се дава на маса , ако няма нивомер зеления се дава на +
|
Сря Фев 04, 2009 9:04 pm |
|
 |
bbw
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Апр 16, 2007 11:18 pm Мнения: 62 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
 Re: Внезапно изключване на ГАЗ уредбата
local1970 написа: Здравейте ,от скоро имам един странен проблем. Фиат Мареа 1.8 бензин с обикновена газозва уредба. Нормално си пали на бензин , след 2000 оборота преминава нормално на газ , но след 2 км. комутатора за прехвърляне от бензин на газ полудява и започва да мигат лампите - от бензин на газ. Тазта започва да се подава на тласъци. Мисля,че нещо с комутатора не е в ред. тогава се налага да мина на бензин там нямам проблеми. Но въпроса е защо се случва това и каво трябва да се смени ?. В други случаи след известно движение на газ двигателя угасва и не може да се стартира докато не минат 5-10 мин.Някой може ли да даде съвет?
Здравей колега, аз съм с марея 1.6 и обикновенна газова ланди ренцо. При мен го има същият проблем. Първоначално предположих че замръзва изпарителя, но течността е добре. После забелязах че понякога комутатова направо изключва за около 20-40 сек. (Понякога за кратко друг път за по дълго време).проверих за окислени връзки и напръсках с контактен спрей всички букси които видях.
Интересува ме успя ли да разрешиш проблема и как?
_________________ FIAT MAREA ELX 1.6 16v 97 г.
|
Пон Апр 13, 2009 1:40 pm |
|
 |
bbw
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Апр 16, 2007 11:18 pm Мнения: 62 Местоположение: Варна 04 Варненчик
|
bbw написа: local1970 написа: Здравейте ,от скоро имам един странен проблем. Фиат Мареа 1.8 бензин с обикновена газозва уредба. Нормално си пали на бензин , след 2000 оборота преминава нормално на газ , но след 2 км. комутатора за прехвърляне от бензин на газ полудява и започва да мигат лампите - от бензин на газ. Тазта започва да се подава на тласъци. Мисля,че нещо с комутатора не е в ред. тогава се налага да мина на бензин там нямам проблеми. Но въпроса е защо се случва това и каво трябва да се смени ?. В други случаи след известно движение на газ двигателя угасва и не може да се стартира докато не минат 5-10 мин.Някой може ли да даде съвет? Здравей колега, аз съм с марея 1.6 и обикновенна газова ланди ренцо. При мен го има същият проблем. Първоначално предположих че замръзва изпарителя, но течността е добре. После забелязах че понякога комутатова направо изключва за около 20-40 сек. (Понякога за кратко друг път за по дълго време).проверих за окислени връзки и напръсках с контактен спрей всички букси които видях. Интересува ме успя ли да разрешиш проблема и как? здр. колега, какво стана с твоя проблем разреши ли се. При мен нещата се оправиха. ако те интересува погледни този линк -непозволен линк-
_________________ FIAT MAREA ELX 1.6 16v 97 г.
|
Сря Юни 17, 2009 8:37 pm |
|
 |
PET3
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Ное 12, 2008 1:27 pm Мнения: 51 Местоположение: Варна 03 Младост
|
Аз също съм с изпарител Lovato на Tipo 1,4 карбуратор. Изпарителят ми не замръзва от понижено ниво на антифриза/водата, напротив има опастност да прегрее заедно с двигателя, тъй като тогава вентилатора на радиатора включва късно. Проблема ви много ми прилича на едновременно подаване на бензин и пропан-бутан към двигателя. Търсете проблем с електрониката, по-специално релето (15А) или свързващите проводници.
Вто Юни 01, 2010 2:54 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 8:12 pm Мнения: 294 Местоположение: Казанлък
|
Повредено реле или хлабава връзка на проводниците отиващи към него. Ако изпарителя и всичко останало е добре, няма какво друго да е.Покарай на бензин само а ако не можеш махни бушона на газовата уредба ( така ще я изключиш) и виж как ще е поведението на колата на бензин,ако е добре, то тогава се потвърждава предположението и на колегата от горния пост и моето. Успех!
_________________ Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Съб Юли 10, 2010 8:28 pm |
|
 |
riewsofia
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 16, 2011 3:14 pm Мнения: 123 Местоположение: София - Младост
|
Да ползвам темата. При мен гори единия от двата бушона на газовата при преминаване на газ(над 2500 оборота). Вчера реших да напръскам с контактен спрей буксите на газовия клапан и нещата се промениха  . Вече като се опитам да мина на газ, колата гасне  Дали проблема е в този клапан или да ходя до газаджия?
_________________ Кара Фиат Браво 1.6 16v, 103к.с., 1996г. , газ - бензин
|
Чет Мар 21, 2013 1:50 pm |
|
 |
riewsofia
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Юни 16, 2011 3:14 pm Мнения: 123 Местоположение: София - Младост
|
Проблема се оказа бушон на газовия клапан. Само не разбрах къде се намира, а трябва  15лв. за смяна на бушон си е доста. Някой да има идеи къде може да е ?
_________________ Кара Фиат Браво 1.6 16v, 103к.с., 1996г. , газ - бензин
|
Съб Мар 23, 2013 8:04 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|