Автор |
Съобщение |
Abadon
|
 Пак сменят номерата на колите.
Днес докато си четях новините и се натъкнах на тази статия "Пак сменяме номерата" Ха да ни е честита смяната. Няма такава обирджийска държава. Пак някоя фирма на чичов вуйчов ще направи маса пари от една принудена смяна на всички номера......
|
Вто Окт 14, 2008 10:35 am |
|
 |
CHILIEV
|
Доколкото знам с нови номера ще се сдобиват всички, които сега регистрират кола.
Всички останали ще си карат със старите
едит:
Пак сменяме номерата на колите Слагаме знамето на ЕС на табелата вместо българския трибагреник
Нови правила идват с новите ни задължения като членове на Европа. Няма да ни се размине още една смяна на номерата на колите и на паспортите. Пререгистрацията на автомобилите няма краен срок. Но хората сами ще се убедят, че в ЕС се пътува по-лесно и без проблеми, ако знамето на съюза стои на табелата, обясни МВР. За тескерето с чип пък настоява бизнесът. Нова смяна на номерата на колата очаква всеки един шофьор у нас. Повече от 3 милиона возила, които наброява автопаркът в България, ще трябва да минат през гишетата на КАТ. Смяната на табелите се налага заради приравняване към нормите на ЕС. Подмяната най-вероятно ще започне в началото на есента. Подмяната на табелите потвърди пред "Стандарт" вътрешният министър Румен Петков. Той обясни, че тя няма да има краен срок и няма да бъде задължителна. Подредбата на числата и буквите по табелите ще остане същата. Няма да се добавят нови знаци или цифри. Ще бъде променено само знамето, върху чийто фон сега е изписана абревиатурата на страната ни. Така вместо българското знаме и надпис BG върху него новите табели ще бъдат с флага на ЕС. На синия фон със звезди отново ще пише BG. С европейските табели първо ще се сдобият автомобилите, които получават първа регистрация в България. Това означава, че всеки ден с нови номера с флага на Евросъюза ще се сдобиват по 1000 возила. След това Пътна полиция ще препоръчва подмяна на автомобилите, които често излизат в чужбина. Това означава, че в рамките на 4 години 90 на сто от автопарка ще бъде с новите номера. В момента всички автомобили в ЕС ще се движат с такива табели. На номерата във всяка една страна от общността има флага на ЕС. А върху него е изписана абревиатурата на съответната държава.
източник: Стандарт news
|
Вто Окт 14, 2008 10:38 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Ай да видиме пък как ще ме накарат да си ги сменя...  Щом не е задължително ще има да чакат някой доброволно да иде и да остави ей така 100-тина лв.
|
Вто Окт 14, 2008 8:21 pm |
|
 |
arsenov
|
А ми ако решат ще ни накарат , въпрос на време е какво ще родят болноте и алчни мозъци на господата в парламента . Как накараха хората да си сменят преди номерата така и сега ще стане . Е няма да е задължително , но ще се налагат санкиции и ще се пишат актове това ще ти стигне ли ? Няма тавава простотия в тая държава. 
|
Вто Окт 14, 2008 11:01 pm |
|
 |
4o4kata
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Мар 05, 2008 11:08 pm Мнения: 21 Местоположение: Кюстендил
|
Как пък в момента се движат всички коли в Европа с такива номера  Тия пак ни хвърлят песък в очите. В Европата още си карат с 100 разновидности номера 
_________________ BRAVO 1,4 12v Бегачка
|
Вто Окт 14, 2008 11:58 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Няма да се притеснявате приятели...ако не е задължително, ще стане в даден момент. Нека минат изборите и ще видите какво ще стане!
_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Сря Окт 15, 2008 10:07 am |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Jimy написа: Няма да се притеснявате приятели...ако не е задължително, ще стане в даден момент. Нека минат изборите и ще видите какво ще стане!
Пука ли ни? До тогава викам да сме сменили колите с по-нови и съответно с нови номера 
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Сря Окт 15, 2008 2:54 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Пу-пу машала...от твойте уста в божите уши  !!!
Ама въпреки всичко, като погледнем предходната безумна акция за смяна. Аз лично няма да се учудя ако ни задължат да подменим и тея табели. Аве няма да забравя тези 48 часа кибичене по улиците , заради подмяната. То не беха трошляци и автомобили с по-голямо егн от моето. Наложи се да преместя един автомобил/форд сиера май беше/ аууу вътре беше като след война...ама пък ще е с нови табели! Мани,пичове всичко може да се случи в наща хубава "държава".../не е страно за никой,къде са кавичките,нали?/ 
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Чет Окт 16, 2008 10:35 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Оставям колата на някой с бяла фуражка и някой лев да се почерпи и нека той виси по опашките. Аз нямам време да се занимавам с глупости.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Окт 16, 2008 10:42 am |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Чет Окт 16, 2008 11:00 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Е да ама на предстоящите избори пак няма да се оправим. Няма предлагане на нещо по добро на пазара за политици 
|
Чет Окт 16, 2008 11:04 am |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Най-лошото е, че трябва време за да "пораснем" като демократично общество. Анархия и далавераджийница се вихри в момента, но това е част от съзряването ни...може би. Няма как да открием отново топлата вода, просто трябва да си спазваме законите според, които всички са равни...това е. Трябва да да мислим с главите си, а не с шкембетата.
Това,че хората не обръщат внимание на политиката не ги прави невежи или пък тъпаци. Никой обаче няма право да бъде непукист за децата си, защото 30-40% заинтересовани и останалите да теглят едни майни ,щото видиш ли всите били маскари...това е несериозно!!!
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Чет Окт 16, 2008 11:20 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
На мен обаче ми писна да гласувам винаги за "най-малкото зло".
|
Чет Окт 16, 2008 11:30 am |
|
 |
Abadon
|
Аз затова не гласувам като си давам своя наказателен вот, който е толкова "наказателен" че няма де и къде после разните му системи там ДОНТ, МОНТ или каквито са ми разпределят гласа за някой......
|
Чет Окт 16, 2008 11:33 am |
|
 |
NIK_THE_FLASH
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 06, 2008 12:04 pm Мнения: 282 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ferrari написа: На мен обаче ми писна да гласувам винаги за "най-малкото зло".
Мдааа, ама се оказа че няма "най-малко" ... всички са един дол дренки. Сега съм 90% сигурен че на следващите избори Бат'Бойко ще го изберат...
_________________ Fiat Bravo 1.8 16V
|
Чет Окт 16, 2008 12:16 pm |
|
|