|
 |
 |
|
Дата и час: Съб Май 17, 2025 10:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|
Fiat погълна Застава официално
Автор |
Съобщение |
Tuzarka
|
 Fiat погълна Застава официално
Представители на сръбското правителство и италианската автомобилна компания "Фиат" подписаха на 30 септ 2008г в Белград договор за съвместни инвестиции в автомобилния завод "Застава" в Крагуевац, на обща стойност около 950 млн. евро. "Фиат" и сръбската държава ще основат съвместно предприятие, в което Сърбия ще притежава 33%, а “Фиат” – 67% от капитала.
Плановете предвиждат да се произвеждат автомобили Fiat и автобуси и камиони с марката Iveco. Най-късно до 2011 г., от конвейра трябва да слизат по 200 хиляди автомобили годишно.
Тази инвестиция ще донесе на Сърбия оприблизително 800 милиона евро през следващата година. Откриват се 4750 нови работни места.
|
Чет Окт 02, 2008 9:53 pm |
|
 |
presiqn
|
Да бе, аз оня ден пред работа , Фиат пунто след 2001г. и понеже ми изглеждаше много ново и запазено и отивам да го видя и гледам отзад пише Застава.
3 пъти го огледах , ми застава си пишеше.Ама досущ едно към едно с Фиата, направо Паднах!
|
Пет Окт 03, 2008 8:12 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
presiqn написа: Да бе, аз оня ден пред работа , Фиат пунто след 2001г. и понеже ми изглеждаше много ново и запазено и отивам да го видя и гледам отзад пише Застава. 3 пъти го огледах , ми застава си пишеше.Ама досущ едно към едно с Фиата, направо Паднах!
Това си е Zastava 10 и освен емблемата няма никаква друга разлика с Punto Mk3. И в момента се произвежда.
http://www.zastava.bg/leki_zastava10.html
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Пет Окт 03, 2008 9:06 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 3 мнения ] |
|