Дата и час: Сря Юли 09, 2025 8:58 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Голям разход на газ! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Голям разход на газ!
Разхода ми на газ е >15 л/100км. градско!
Чисто нов въздушен филтър,завишеният разход е и при топло време!
Мога ли сам да се опитам да го настроя или направя нещо, защото ми омръзна да ходя при човека, дето ми постави газовата уредба (срещу BILLA, на Т.Каблешков-кв.Мотописта) ....!

Сря Окт 19, 2005 9:54 am
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Mожеш да я настроиш разбира се , но надали ще е по-добре от настройката на газ анализатора.
Общо взето - от врътката на изпарителя търсиш максималните обороти , без разбира се колата да се дави.
Оттам вече не зная как ти е колата - карб (едно/двукамерен) , моно инжекция или многоточкова такава?!

Сря Окт 19, 2005 2:19 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Колата е 1,6i.e. моноинжекция.
Максималните обороти ги търся на празен ход ли?
А ти работиш на Сам.шосе-1 ли? Защото, ако е така сме на 200 м. един от друг?!

Сря Окт 19, 2005 2:24 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Самоковско Шосе 1 е адски обширно понятие :D
А и напуснах вече , защото не мога да съчетавам работата с ученето... :evil:
Да , на празен ход търсиш стабилен празен ход с максимални обороти. Плочката с един или два щуцера ти е?

Сря Окт 19, 2005 2:26 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Това вече незная!?
Уредбата е StarGas.

Сря Окт 19, 2005 2:29 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Уредбата няма значение.
От изпарителя вървят 3 дебели маркуча - два за вода и един за газ , който върви някъде към инжекцията - след това някъде по пътя му има едно кранче и след това въпроса ми е един маркуч ли продължава или два?

Сря Окт 19, 2005 2:32 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Един!

Сря Окт 19, 2005 2:34 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Хм... тогава би трябвало да е по-лесно , но не съм сигурен - трябва да задържиш на около 3000-4000 оборота и да я настроиш на слух. След това пробваш от празен ход рязко да дадеш газ , за да видиш дали има ряз. Ако се дави - навиваш кранчето с една идея, ако се "замисля" малко го развиваш и така...
Ако след цялата тази играчка като караш в колата мирише на газ - врътката на изпарителя малко я затягаш , защото ще ти е богата сместа и обратно - ако е супер спънат кон колата го развиваш. Тези манипулации ги правиш в рамките на 1/4 до половин оборот на кранчетата...

Сря Окт 19, 2005 2:43 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мерси за инфото- ще я пробвам!
Ама то и сега си мирише на газ ?!
Гледах по маркучите и съединенията- видимо няма проблем. Може ли, по някакъв начин, да се разбере за евентуален теч?

Сря Окт 19, 2005 2:53 pm
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Елементарно се гледа за течове - правиш си сапунена вода и със пяна проверяваш по всички съединения.
По-скоро ти е много богата сместа и за това мирише - в генерацията се изхвърля части недоизгоряла горивна смес

Сря Окт 19, 2005 3:06 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
А-ха разбрах и ти благодаря за инфото!
Ще пробвам довечера да я настроя или разтроя !
:D

Сря Окт 19, 2005 3:08 pm
Профил ICQ WWW
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST аналогичен пробем
И аз имам подобен проблем - колата е Фиат Мареа, пълна инжекция, с газов инжекцион (така е купена), но от известно време дава много голям разход. Смених въздушен филтър и ми казаха, че трябва да отида на реглаж, но пък в сервизите ми казват, че газовия инжекцион не може да се регулира. Газовата уредба е БРЦ, и от всички сервизи ме пращат в оторизирания сервиз в Дружба, където пък много се чака и трябва предвалително записване.
Някой има ли идея какво бих могла да направя?
Друг проблем, който имам е, че на ниските обори на газ колата се дави и придърпва. В БРЦ ми бяха казали, че някакъв СМАРТ е за смяна, но след като го тестваха, се оказа, че не е в него проблема и решиха, че пролема е в съединителя. Да ама на бензин този проблем го няма - колата върви перфектно. Някакви идеи?
ПС Аз съм половинката на Милен, и предварително се извинявам за неточното използване на някои от авто-термините :D

Сря Окт 19, 2005 3:39 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Наистина газовият инжекцион сам си регулира сместа и имам предложение - отиди на кодочетец да видят дали компютъра на колата на бензин не е натрупал някакви грешки за някой датчик и да е преминал в сервизен режим (сервизният режим представлява предварително зададени настройки на смес и Т.Н. , като не се влияе от датчиците за количество въздух , емисии изгорели газове и т.н. ; компютъра влиза в този режим когато някой датчик не е на ред и просто не е в състояние да регулира сместа). По някога сервизният режим се доближава до толкова до реалните условия , че разликите в режимите на работа не се усещат...
Общо взето идеята ми беше такава : газовият инжекцион също черпи данни от тези датчици , но не мисля , че има сервизен режим , както и памет за грешки.

Сря Окт 19, 2005 4:16 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
The_Machine написа:
Наистина газовият инжекцион сам си регулира сместа и имам предложение - отиди на кодочетец да видят дали компютъра на колата на бензин не е натрупал някакви грешки за някой датчик и да е преминал в сервизен режим (сервизният режим представлява предварително зададени настройки на смес и Т.Н. , като не се влияе от датчиците за количество въздух , емисии изгорели газове и т.н. ; компютъра влиза в този режим когато някой датчик не е на ред и просто не е в състояние да регулира сместа). По някога сервизният режим се доближава до толкова до реалните условия , че разликите в режимите на работа не се усещат...
Общо взето идеята ми беше такава : газовият инжекцион също черпи данни от тези датчици , но не мисля , че има сервизен режим , както и памет за грешки.

Извинявай за тъпия въпрос, но къде има такова нещо като кодочетец? Ванто трейд? Ауто Италия? Александър Ауто? И фатално ли е, че нямам червения ключ за колата, а само синия?

Сря Окт 19, 2005 4:44 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Относно червеният ключ не мисля че ще ти е нужна повече информация от тази ТУК
Във Вантотрейд могат да ти проверят компютъра, въпреки че мен ме съмнява от това да е големия ти разход. Най-добре отиди в този сервиз за газовинжекцион който са ти казали.
Незнам дали си проверявал свещите, но те са много важни, особенно при работата на газ.

www.locksmith-bg.com

Сря Окт 19, 2005 9:45 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща