|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:55 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
За голотиите или накъде отива поп-фолка в България...?
Автор |
Съобщение |
Кейн
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 09, 2004 7:42 pm Мнения: 298 Местоположение: София
|
Всъщност моето мнение дори не беше крайно. Дори от научна гледна точка допускам че и в чалгата е възможно да има добри образци на стила.
Обаче пред дискотеките на морето като видя запотени песове с дебел тенекиен ланец, фланелка без ръкави и джапанки и с татуировка която наподобява на бодлива тел и момичета, които са облечени колкото да не оставят нищо на въображението, да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ..... честно, не ме е много трудно да изпадна в клише по отношение на чалгата.
Единствената причина поради което ме дразни обаче е че явлението е масово, иначе всеки да си слуша каквото намери за добре.
От друга страна, не трябва да се сърдим на чалга изпълнителите - след като интелигентността на публиката пада драматично то те трябва да поднесат продукт който публиката им може да преглътне и смели на нивото на духовните си нужди.
Аз никога не бих съдил за един човек по музиката която слуша и харесва, но мога да съдя за нивото на голяма група хора, които от една страна мразят гейове и трвестити, а от друга, припяват с песни на азис ... Некак си не ми се връзва.
_________________ Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp
|
Вто Юли 15, 2008 7:24 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ей пич, искам да те почерпя! Толкова точно определение отдавна не бях чел. 
|
Вто Юли 15, 2008 7:46 pm |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Ето аз съм подрастваща, но се отрекох от поп-фолка, защото чаках, чаках и не видях голи мъжки тела на поп-фолк изпълнители.
Мммм, ти си кво? 
|
Вто Юли 15, 2008 10:00 pm |
|
 |
Paparac
|
Rokambol написа: Tuzarka написа: Светът е кръчма...да седнем на една маса  Никога в чалга обстановка!
Малиии, и ти почна да лъжеш като дърт представител на едно определено съсловие, което в скоро време от малцинство ще се превърне в болшинство...
Не бил сядал на кръчма в чалга обстановка, божееееее 
|
Вто Юли 15, 2008 10:03 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Кейн написа: Всъщност моето мнение дори не беше крайно. Дори от научна гледна точка допускам че и в чалгата е възможно да има добри образци на стила. Обаче пред дискотеките на морето като видя запотени песове с дебел тенекиен ланец, фланелка без ръкави и джапанки и с татуировка която наподобява на бодлива тел и момичета, които са облечени колкото да не оставят нищо на въображението, да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ..... честно, не ме е много трудно да изпадна в клише по отношение на чалгата. Единствената причина поради което ме дразни обаче е че явлението е масово, иначе всеки да си слуша каквото намери за добре.
От друга страна, не трябва да се сърдим на чалга изпълнителите - след като интелигентността на публиката пада драматично то те трябва да поднесат продукт който публиката им може да преглътне и смели на нивото на духовните си нужди. Аз никога не бих съдил за един човек по музиката която слуша и харесва, но мога да съдя за нивото на голяма група хора, които от една страна мразят гейове и трвестити, а от друга, припяват с песни на азис ... Некак си не ми се връзва.

_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Сря Юли 16, 2008 10:02 am |
|
 |
sok1
|
Jimy написа: ...да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ....
И малките деца знаят вече, че попфолка и чалгата са две различни неща. И на мен не ми е приятно да слушам простотии под ритмите на кючеци. Но ако някой ми каже, че няма добри попфолк балади или парчета, които както каза Тузи, наподобяват повече естрада, то този някой или не разбира от музика (слуша само това, което слушат приятелите му) или не е искрен.
А относно горепоказания цитат и аз мога да кажа, че като видя в някоя дискотека премрежили очички лайнета да подскачат като зомбита и да се блъскат нарочно в хората на дансинга (това според тях е куфеене), и на мен ми се ощява да слушам такава музика. Това го казах, зада покажа, че всеки стил си има плява и не е нужно да се слагат всички под един знаменател. Не всички са мутри, щракащи с пръсти и не всички са лайнета с премрежени очички.
ПП: Приключвам с тази тема. Всеки да слуша това което иска без да плюе по другите. 
|
Сря Юли 16, 2008 11:13 am |
|
 |
Rokambol
|
Paparac написа: .... Не бил сядал на кръчма в чалга обстановка, божееееее 
Никога, обаче с женска компания  Я си помисли, да е имало жени наоколо? А и непрекъснато ви надувах главата с възмущения относно музиката 
|
Сря Юли 16, 2008 2:23 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Мога да кажа за кръчма, женска компания и чалга певачка (амотьорка) накуп. Ако алкохола не ми е замъглил паметта в Благоевград точно това се пееше в кръчмата.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Юли 16, 2008 2:31 pm |
|
 |
Rokambol
|
Ferrari написа: Мога да кажа за кръчма, женска компания и чалга певачка (амотьорка) накуп. Ако алкохола не ми е замъглил паметта в Благоевград точно това се пееше в кръчмата.
...хубаво де, случило се е веднъж, по изключение, женска компания имаше и слава Богу, иначе щях да "забравя" да ида на работа  ...ни въ е срам...и това ми било приятели...да ми вадят кирливите ризи 
|
Сря Юли 16, 2008 2:35 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
|
Сря Юли 16, 2008 2:37 pm |
|
 |
sok1
|
Rokambol написа: ...да ми вадят кирливите ризи 
Щом са само ризите и не са пипнали гащите, реномето ти все още е неопетнено. 
|
Сря Юли 16, 2008 2:38 pm |
|
 |
Rokambol
|
sok1 написа: Rokambol написа: ...да ми вадят кирливите ризи  Щом са само ризите и не са пипнали гащите, реномето ти все още е неопетнено. 
И ти ли Бруте? Ще ви наредя аз на срещата 
|
Сря Юли 16, 2008 2:42 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Не нареждай нас, а пред нас. Ние сами ще се наредим после.
|
Сря Юли 16, 2008 2:46 pm |
|
 |
CHILIEV
|
|
Сря Юли 16, 2008 2:57 pm |
|
 |
Paparac
|
Rokambol написа: Ferrari написа: Мога да кажа за кръчма, женска компания и чалга певачка (амотьорка) накуп. Ако алкохола не ми е замъглил паметта в Благоевград точно това се пееше в кръчмата. ...хубаво де, случило се е веднъж, по изключение...
Именно, най-малкото поради това не трябва никога да казваш никога 
|
Сря Юли 16, 2008 11:12 pm |
|
|