Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:55 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
За голотиите или накъде отива поп-фолка в България...? 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Всъщност моето мнение дори не беше крайно. Дори от научна гледна точка допускам че и в чалгата е възможно да има добри образци на стила.
Обаче пред дискотеките на морето като видя запотени песове с дебел тенекиен ланец, фланелка без ръкави и джапанки и с татуировка която наподобява на бодлива тел и момичета, които са облечени колкото да не оставят нищо на въображението, да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ..... честно, не ме е много трудно да изпадна в клише по отношение на чалгата.
Единствената причина поради което ме дразни обаче е че явлението е масово, иначе всеки да си слуша каквото намери за добре.

От друга страна, не трябва да се сърдим на чалга изпълнителите - след като интелигентността на публиката пада драматично то те трябва да поднесат продукт който публиката им може да преглътне и смели на нивото на духовните си нужди.
Аз никога не бих съдил за един човек по музиката която слуша и харесва, но мога да съдя за нивото на голяма група хора, които от една страна мразят гейове и трвестити, а от друга, припяват с песни на азис ... Некак си не ми се връзва.

Вто Юли 15, 2008 7:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ей пич, искам да те почерпя! Толкова точно определение отдавна не бях чел. :beer:

Вто Юли 15, 2008 7:46 pm
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Ето аз съм подрастваща, но се отрекох от поп-фолка, защото чаках, чаках и не видях голи мъжки тела на поп-фолк изпълнители. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Мммм, ти си кво? :D

Вто Юли 15, 2008 10:00 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Tuzarka написа:
Светът е кръчма...да седнем на една маса :)

Никога в чалга обстановка!

Малиии, и ти почна да лъжеш като дърт представител на едно определено съсловие, което в скоро време от малцинство ще се превърне в болшинство... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
Не бил сядал на кръчма в чалга обстановка, божееееее Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 :D

Вто Юли 15, 2008 10:03 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Кейн написа:
Всъщност моето мнение дори не беше крайно. Дори от научна гледна точка допускам че и в чалгата е възможно да има добри образци на стила.
Обаче пред дискотеките на морето като видя запотени песове с дебел тенекиен ланец, фланелка без ръкави и джапанки и с татуировка която наподобява на бодлива тел и момичета, които са облечени колкото да не оставят нищо на въображението, да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ..... честно, не ме е много трудно да изпадна в клише по отношение на чалгата.
Единствената причина поради което ме дразни обаче е че явлението е масово, иначе всеки да си слуша каквото намери за добре.

От друга страна, не трябва да се сърдим на чалга изпълнителите - след като интелигентността на публиката пада драматично то те трябва да поднесат продукт който публиката им може да преглътне и смели на нивото на духовните си нужди.
Аз никога не бих съдил за един човек по музиката която слуша и харесва, но мога да съдя за нивото на голяма група хора, които от една страна мразят гейове и трвестити, а от друга, припяват с песни на азис ... Некак си не ми се връзва.

:36_2_25: :36_2_25: :36_2_25:

Сря Юли 16, 2008 10:02 am
Профил
UNREAD_POST 
Jimy написа:
...да щракат с пръсти и да се поклащат на анадолски зурли ....

И малките деца знаят вече, че попфолка и чалгата са две различни неща. И на мен не ми е приятно да слушам простотии под ритмите на кючеци. Но ако някой ми каже, че няма добри попфолк балади или парчета, които както каза Тузи, наподобяват повече естрада, то този някой или не разбира от музика (слуша само това, което слушат приятелите му) или не е искрен.

А относно горепоказания цитат и аз мога да кажа, че като видя в някоя дискотека премрежили очички лайнета да подскачат като зомбита и да се блъскат нарочно в хората на дансинга (това според тях е куфеене), и на мен ми се ощява да слушам такава музика. Това го казах, зада покажа, че всеки стил си има плява и не е нужно да се слагат всички под един знаменател. Не всички са мутри, щракащи с пръсти и не всички са лайнета с премрежени очички.

ПП: Приключвам с тази тема. Всеки да слуша това което иска без да плюе по другите. :cool:

Сря Юли 16, 2008 11:13 am
UNREAD_POST 
Paparac написа:
....
Не бил сядал на кръчма в чалга обстановка, божееееее Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 :D

Никога, обаче с женска компания :cool: Я си помисли, да е имало жени наоколо? А и непрекъснато ви надувах главата с възмущения относно музиката :P

Сря Юли 16, 2008 2:23 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Мога да кажа за кръчма, женска компания и чалга певачка (амотьорка) накуп. Ако алкохола не ми е замъглил паметта в Благоевград точно това се пееше в кръчмата.

Сря Юли 16, 2008 2:31 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
Мога да кажа за кръчма, женска компания и чалга певачка (амотьорка) накуп. Ако алкохола не ми е замъглил паметта в Благоевград точно това се пееше в кръчмата.

...хубаво де, случило се е веднъж, по изключение, женска компания имаше и слава Богу, иначе щях да "забравя" да ида на работа Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ...ни въ е срам...и това ми било приятели...да ми вадят кирливите ризи Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Сря Юли 16, 2008 2:35 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Yellow_Flash_Colorz_PDT_09

Сря Юли 16, 2008 2:37 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
...да ми вадят кирливите ризи Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Щом са само ризите и не са пипнали гащите, реномето ти все още е неопетнено. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Сря Юли 16, 2008 2:38 pm
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Rokambol написа:
...да ми вадят кирливите ризи Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Щом са само ризите и не са пипнали гащите, реномето ти все още е неопетнено. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

:offtopic:
И ти ли Бруте? Ще ви наредя аз на срещата Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 :drunk:

Сря Юли 16, 2008 2:42 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Не нареждай нас, а пред нас. Ние сами ще се наредим после.

Сря Юли 16, 2008 2:46 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
хахаха Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Сря Юли 16, 2008 2:57 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Ferrari написа:

...хубаво де, случило се е веднъж, по изключение...

Именно, най-малкото поради това не трябва никога да казваш никога :D :D :D

Сря Юли 16, 2008 11:12 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2