Дата и час: Пон Юли 14, 2025 12:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Морето, неговите трудови хора и ...ударените коли 
Автор Съобщение
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Морето, неговите трудови хора и ...ударените коли
Върнах се от морето. 11 дни бях на Созопол. Идеално си изкарахме, направо не ми се тръгваше обратно, но нека все пак споделя и някои не толкова приятни неща:
- Няма да ви кажа нещо ново - цените по морето ( на каквото и да се сетите, хранителни продукти, напитки, услуги...) са с около 30 % по-високи от тези, с които сме свикнали.
- Почиващите ми се видяха по-малко от миналата година, преобладаваха руснаците, съответно рускините, но все пак не съм ги броил една по една :). При всяко положение по морето не е калабалък Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .
- По плажовете - поносимо. Горе-долу чисто, чадърите и шезлонгите са навсякъде (срещу 5+5 лв.), но има и достатъчно място, където да си разположиш телесата безплатно. Приятно бях учуден, че тази година говорещите горили по плажа не се заяждаха и позволяваха да се разположиш между морето и първата редица чадъри.
- В Созопол няма нито една уличка (включително и уж забранените за движение на коли алеи, по които се отива до плажа), по която можеш да се разходиш без да бъдеш грубо притискан от коли с регистрация А. Тези хора не ни обичат, просто си личи, макар че от нас изкарват парите си и строят хотелите си.
- Паякът шета неуморно и вдига колите, позволили си да паркират извън платените паркинги. Уж си отришъл да оставиш там някой лев, но толерантността на местните власти е нулева. В интерес на истината само масови коли видях да отнася паяка, нито един расов автомобил нямаше...
- Много ударени коли, много нещо. Застрахователите сигурно са пропищели. И мен ме удариха леко - на паркинг. Един неадекватен пазач натисна по невнимание копчето за подвижната врата на паркинга и ми натисна дръжката на задна лява врата. Сега дръжката е одрана и леко пукната, а ламарината около нея - леко хлътнала, но боята не е повредена или напукана. Ще видим как ще я оправям, нещо ми разправят, че можело да стане с нагряване.

Това е горе-долу.

Последна промяна snake на Пет Юли 11, 2008 2:06 pm, променена общо 2 пъти

Чет Юли 10, 2008 10:39 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз бях за ден в Созопол. Плажът беше много жабунясал. Имаше някакво натрупване на водорасли, та чак жълтееха. За цените...сладоледа и коктейлите бяха на нормални цени. А заведението, в което бяхме седнали принципно беше по-висок клас с изчанчени ястия, но цените пак бяха нормални. Верно в началото на пешеходната зона имаше ченгетап од една дебела сянка.
Аз за това предпочитам да летувам в град, който си е такъв през цялата година. Има си ресторанти на нормални цени. Нормална инфраструктура. Път до плажа. Магазинчета за шопинг терапия. Че дори и за театър ми остана време :)

Пет Юли 11, 2008 12:05 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
В и около Созопол има много плажове: градския, "Харманите", "Златната рибка", "Каваците", може и още да има, зависи на кой си била. Ние ходехме само на "Харманите", от другите нямам впечатления.

Пет Юли 11, 2008 8:07 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
За мен Каваците е най-добрия плаж в този район, а пък плажа на къмпинг Градина е най-големият.

Пет Юли 11, 2008 8:50 am
Профил ICQ YIM
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST Re: Морето, неговите трудовите хора и ...ударените коли
snake написа:
- В Созопол няма нито една уличка (включително и уж забранените за движение на коли алеи, по които се отива до плажа), по която можеш да се разходиш без да бъдеш грубо притискан от коли с регистрация А. Тези хора не ни обичат, просто си личи, макар от нас изкарват парите си и строят хотелите си.

Кои по точно сте ВИЕ и кои са "Тези хора" ? както тук, така и Там има такива недодялани и нагли хора чието мото е "Не гледам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле" А кой как си изкарва парите... приятелю с вашите 200-300 лева за 10 дена никой не може да построи хотел! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

А за плажовете..... Созопол замира.. пътувайте 20 км по надолу и се наслаждавайте на мир и спокойствие, чисти плажове и всичко останало далеч от градовете. Китен, Лозенец, Приморско и надолу сега е истината!!!

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Пет Юли 11, 2008 9:57 am
Профил
UNREAD_POST 
То си е и до манталитет. За това Черноморието е празно. За същите кинти хората си изкарват райски в Гърция или Турция.

Пет Юли 11, 2008 1:02 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
То си е и до манталитет. За това Черноморието е празно. За същите кинти хората си изкарват райски в Гърция или Турция.

Райски е меко казано - аз бих казал господарски :cool:
Една вечер ми залютя от храната и се оплаках на сервитьора, след което той извика управителя, който от своя страна поднесе подобаващи извинения по въпроса, и обеща , че няма да се повтаря!
На другият ден пред всяко ястие имаше указателна табелка на 4 езика за това има ли нещо пикантно, сладко или солено!
На финала се оказа, че не дължа пари за минибара в стаята, който бях изпразнил почети Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
А кажете сега дали това може да се случи в БГ? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Fiat - 1100R;

www.mbclub.bg

Пет Юли 11, 2008 1:15 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST Re: Морето, неговите трудовите хора и ...ударените коли
grigor_j написа:
snake написа:
- В Созопол няма нито една уличка (включително и уж забранените за движение на коли алеи, по които се отива до плажа), по която можеш да се разходиш без да бъдеш грубо притискан от коли с регистрация А. Тези хора не ни обичат, просто си личи, макар от нас изкарват парите си и строят хотелите си.

Кои по точно сте ВИЕ и кои са "Тези хора" ? както тук, така и Там има такива недодялани и нагли хора чието мото е "Не гледам аз да съм добре, а на Вуте да му е зле" А кой как си изкарва парите... приятелю с вашите 200-300 лева за 10 дена никой не може да построи хотел! Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Наистина не е правилно да обобщавам, но се сблъсках с доста случаи на явна неприязън, свързани най-вече с таксиджии, с места за паркиране, с улични търговци и други. Съжалявам, ако съм засегнал някой. Колкото до парите, еее какви 200-300 лв., за 11 дни олекнах поне с 5 пъти по толкова. Аз не съм скъперник, кеф ми е да харча и да оставям и добри бакшиши, но само ако срещна човешко и приятелско отношение. А колкото до хотелите, с каквито и пари да се строят, те разчитат точно на курортистите, за да си избият вложението. Българите по нашето черноморие намаляват, това е факт. Явно има причини това да се случва и основната причина далеч не е това, че българинът е беден и се лишава от почивка.

Пет Юли 11, 2008 1:34 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Както ви казах, на морето леко пострада задната ми лява врата. Леко-леко, но олекнах с още 225 лв., за да я оправя както трябва, иначе срещу 20-30 лв. щяха да ми я изправят грубичко и да си я карам така, боята даже не беше и напукана. Да не говорим, че колата ми 4 дни беше в сервиз, което ми беше крайно неприятно. Застрахователят по експертна оценка ми възстанови 173 лв., което ме навежа на мисълта, че с изключение на случаите на тотална щета, застрахователите правят-струват, но никога не ти изплащат в рамките на застрахователния период сума по-голяма от тази, която си платил за каското. Ако веднъж ти се случи застрахователно събитие, са щедри, но вторият път вече не е така. За какво тогава ги застраховаме нашите 10+ годишни коли ? Защита от кражба - кой краде стари фиати ? Защита при тотална щета - дано не се случва, но предполагам, че от торбата с лъжите ще почнат да вадят някакви коефициенти на овехтяване и я ти изплатят 2-3 х.лв, я не.
А да, сега имам една излишна задна лява дръжка. Одраскана е, но е напълно използваема, даже ме е яд, че си купих нова. Пое сериозен удар, а почти не пострада, ламарината се оказа по-слаба от пластмасата.
По морето има много-много коли и непрекъснато се удрят, имам чувството, че сме на лунапарк с блъскащи колички - колите с пресни удари са повече от останалите. Много собственици ще страдат, застрахователите също.

Чет Юли 17, 2008 8:53 pm
Профил
UNREAD_POST 
Ами много хора като отидат на друго място дето не ги знаят се правят на Супермени. Спират както си искат, държат се нагло, не им пука ако одерат някой...нали след 4-5 дни ще си тръгнат. Колега snake ти за тия 225лв, още няколко дни щеше да си печеш...ушите на плажа.
Например пред хотела, в който бях на морето имаше грамаден джип с латвийска(или литовска) регистрация...бетер българин беше чужденеца...винаги заемаше място за поне 2 коли. Един ден беше спрял по ъгъл, противоположен на всички спрели коли. А друг ден беше качил муцуната на джипа на тротоара, така че трябваше да обикаляме джипа, за да се качим по стълбите на хотела. А хотела има два малки паркинга с камери и денонощно наблюдение. Чужденецът искаше джипът да е баш пред входа на хотела, а не отстрани, където имаше повече място за грамадна кола. Едва ли латвиеца си позволява да прави така в собствената си страна (освен ако не е от някой затънтен край). 8)

Чет Юли 17, 2008 10:35 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]