|
|
Дата и час: Съб Юни 21, 2025 12:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
София- едно голямо село с дупки!!!!
Автор |
Съобщение |
Zozo
Кара кола
|
Тази тема е безкраино дълбока ( като дупките, който са еднакви и в София и кажи речи навсякъде ). Сигурен съм че всеки от нас мове да избори поне 5 случая на прима виста с злопулучни дупки. За мен обаче по страшно е това с трафика - дупката може и да я избегнеш, трафика вече няма как да се избегне. А по повод пенишките коли... ми то не са само от Перник проблемите ... изобщо цяла София е претъпкана с иноземци, трудещи се учащи и какви ли не още. Имам един колега който апелира ( слабо казано по скоро псува наред - ама да спазим добрия тон ) да се затвори София на караулките за всички другоземни номера - в смисъл- с регистрация различна от С-... или СА-... 30 лв вход на караулката ( а може и повече ). За мен това е един добър вариант. Друго - да се върне жителството - и съответно ако не си с Софийско ( респективно Пловидвско, Ловешко или кавото и да е ) да нямаш право да си регистрираш кола в съответния град. Ето това за мен е едно добро начало за оправията и на задръствания и на инфраструктура и т.н.
ПС. - с този си пост не желая да обиждам никой софиянец или несофиянец по никакъв повод.
|
Вто Юни 10, 2008 9:22 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Ми дай аз като живeя на Мало Кoнаре да ти искам 30 лв вход, за да минеш през селото! Tова със входа е идиотщина извинявай колега ако съм те засегнал! 
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Вто Юни 10, 2008 7:25 pm |
|
 |
harifg
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 30, 2008 5:00 pm Мнения: 267 Местоположение: София, Павлово
|
Накрая ще си зарежем колите и ще тръгнем пеша и готово.....
Няма сфетофари, няма трафик, няма изнервени шофьори......
Това си е в сферата на шегата - а наистина София буквално е пренаселена......
Градът просто не е проектиран за колите които ежедневно минават през него, доколкото си споням стоицата е проектирана за население и автомобили 3 пъти по малко от тези в момента......
_________________ Фиат Браво 1.8 16V GT, нормална газова уредба - 12/100 ......
|
Вто Юни 10, 2008 10:39 pm |
|
 |
Tuzarka
|
До колкото знам градоустройствения план на столицата е от 60те години. Но не е само в София проблема. Никой град не е проектиран за толкова жители+коли. А реално се наблюдава придвижване на хора към по големите градове, където има препитание.
|
Вто Юни 10, 2008 10:56 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
И точно в тази връзка колежке Tuzarka,бих искал да кажа,че има много градове със също толкова милионно население,че и повече. С доста по-стар градоустройствен план,но там никой не мрънка за трафика или ако го прави,не е заради колите от предградията или тези с РВ ;РА;А;В и т.н.
Дори София има доста модерна улична мрежа,разбира се града се развива и от там идват проблемите.А и напротив градовете СЕ проектират именно за такова развитие.Друг е въпроса ,кой ще осигури финансирането.
_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Пон Юни 16, 2008 9:55 pm |
|
 |
Tuzarka
|
ТАМ и възпитанието на шофьорите е поне една идея по-добро. А и като се метнеш на магистрала - имаш път слънце. Мен не ме ядосват задръстванията. Даже си пускам музичка и си барабаня с пръсти по волана. Дразнят ме тарикатите на пътя, които те карат да стоиш на тръни и ****** майката на всички, които спазват закона за движение по пътищата....
М/у другото щом градоустройствения план е от 60те ...считай, че всичко от там нататъка се прави на парче, без някаква по-всеобхавтана/глобална идея. И да има проектиране - то е в инетерес на всеки друг, но не и на обикновения гражданин
....та темата беше за дупките 
|
Пон Юни 16, 2008 10:27 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
За съжаление си права за това,че в момента всичко е продиктувано от частни интереси.Мога да те уверя,че дори най-малкия град или населено място се мисли в дългосрочна перпектива от градостроителите, даже от скоро/няколко години/ в архитектурния университет има нов факултет,познай...урбанизъм.И там колегите се занимават изключително и само с градоустройство и развитие на големите градове/и не само това,разбира се/.
И за друго си права...идиотщината наречена "свободолюбив" българин,т.е. безпринципна личност,която плюе на всичко и всички!Пример:една мацурана си прави маневри на служебния паркинг на МВР пред полицаите,като си говори по телефончето и си свирка!Когато се научим,че закона трябва да се спазва,тогава няма да има задръствания или поне ще намалеят и няма да са в такива мащаби както при вас.В Пловдив поне за сега не е толкова зле...нече сме по-възпитани!
_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|
Пон Юни 16, 2008 10:50 pm |
|
|