|
|
Дата и час: Нед Юли 06, 2025 8:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
помощ! емулатор за фиат типо 1.4 моноинжекция
Автор |
Съобщение |
godinova
Кара велосипед
Регистриран на: Вто Авг 30, 2005 4:59 pm Мнения: 28 Местоположение: Стара Загора
|
 помощ! емулатор за фиат типо 1.4 моноинжекция
казаха ми, че в сайта има телефон на някой който прави емулатори за фиат и за другите италиански автомобили, но не мога да го намеря. Ако някой го знае моля да ми отговори.
|
Нед Окт 02, 2005 12:00 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Eмулатор за моноинжекция?
Те те такъв филм май не съм гледал...
За дюзата ли би трябвало да е?
Ако да - реже се дюзата през реле и ако има проблем се реже и компютъра...
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Нед Окт 02, 2005 10:33 pm |
|
 |
dr_wolfy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 15, 2004 6:29 pm Мнения: 128 Местоположение: Стара Загора
|
 Re: помощ! емулатор за фиат типо 1.4 моноинжекция
godinova написа: казаха ми, че в сайта има телефон на някой който прави емулатори за фиат и за другите италиански автомобили, но не мога да го намеря. Ако някой го знае моля да ми отговори.
Влез във форума на Lancia и се свържи с Delta-това е човека от когото си купих емулатора и нямам повече дертове.Момчето е от Варна и неговата фирма ги произвежда.Добре са настроени и вършат работа-цената е 10 лв без доставката.
_________________ dr_wolfy's Tipo 1.6 i.e. SX 835C1.000
|
Пон Окт 03, 2005 12:14 pm |
|
 |
dr_wolfy
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Ное 15, 2004 6:29 pm Мнения: 128 Местоположение: Стара Загора
|
The_Machine написа: Eмулатор за моноинжекция? Те те такъв филм май не съм гледал... За дюзата ли би трябвало да е? Ако да - реже се дюзата през реле и ако има проблем се реже и компютъра...
Емулатора е за ламбда-сондата,защото иначе трупа грешки на компа и паленето или вървенето на бензин става невъзможно.Алтернатива са релетата,но лично аз мисля,че с емулатора е мн.по-добре!
|
Пон Окт 03, 2005 12:16 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Юни 09, 2005 5:14 pm Мнения: 733 Местоположение: Русе
|
dr_wolfy написа: Емулатора е за ламбда-сондата,защото иначе трупа грешки на компа и паленето или вървенето на бензин става невъзможно.Алтернатива са релетата,но лично аз мисля,че с емулатора е мн.по-добре!
Чел съм много мнения, че на Типо 1.4i.e. не е необходим емулатор на ламбда сондата, тъй като ECU-то било BOSH и не трупало грешки :| В крайна сметка това вярно ли е? Защо колегата ще търси емулатор ако няма проблеми?
Задавам тези въпроси защото ми предстои да си слагам газова, а от фирмата ме уверяваха, че не ми трябвал емулатор :!:
В крайна сметка продължавам да се чудя необходим ли е емулатор за Типо 1.4i.e.??? Възможно ли е да има различни модификации на ECU в зависимост от годината на производство на двигателя и от там да идва разликата - един тип ECU-та да имат нужда от емулатор, а друг не???
_________________ FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
|
Чет Окт 06, 2005 2:19 pm |
|
 |
dr_wolfy
Кара Фиатче 126
|
brat_John написа: dr_wolfy написа: Емулатора е за ламбда-сондата,защото иначе трупа грешки на компа и паленето или вървенето на бензин става невъзможно.Алтернатива са релетата,но лично аз мисля,че с емулатора е мн.по-добре! Чел съм много мнения, че на Типо 1.4i.e. не е необходим емулатор на ламбда сондата, тъй като ECU-то било BOSH и не трупало грешки :| В крайна сметка това вярно ли е? Защо колегата ще търси емулатор ако няма проблеми? Задавам тези въпроси защото ми предстои да си слагам газова, а от фирмата ме уверяваха, че не ми трябвал емулатор :!: В крайна сметка продължавам да се чудя необходим ли е емулатор за Типо 1.4i.e.??? Възможно ли е да има различни модификации на ECU в зависимост от годината на производство на двигателя и от там да идва разликата - един тип ECU-та да имат нужда от емулатор, а друг не???
Колега,виж подписа ми отдолу за колата дето карам-горещо ти препоръчвам емулатор!Няма да обяснявам пак всичко наново, щото вече съм го писал във форума!
|
Чет Окт 06, 2005 7:15 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
brat_John написа: dr_wolfy написа: Емулатора е за ламбда-сондата,защото иначе трупа грешки на компа и паленето или вървенето на бензин става невъзможно.Алтернатива са релетата,но лично аз мисля,че с емулатора е мн.по-добре! Чел съм много мнения, че на Типо 1.4i.e. не е необходим емулатор на ламбда сондата, тъй като ECU-то било BOSH и не трупало грешки :| В крайна сметка това вярно ли е? Защо колегата ще търси емулатор ако няма проблеми? Задавам тези въпроси защото ми предстои да си слагам газова, а от фирмата ме уверяваха, че не ми трябвал емулатор :!: В крайна сметка продължавам да се чудя необходим ли е емулатор за Типо 1.4i.e.??? Възможно ли е да има различни модификации на ECU в зависимост от годината на производство на двигателя и от там да идва разликата - един тип ECU-та да имат нужда от емулатор, а друг не???
Ще разкажа мойта история, но изводите не мога да си ги направя и досега.
Като се засилих да слагам газовата уредба звънях в някой от фирмените сервизи - не съм сигурен, но май Старгаз. Там рекоха цена: ХХХ лв, без емулатор. Викам "Що?". Ми фиатчето немало нужда. Викам си айде - гониме ниска цена за сметка на претупване... Като ще е така: хоп - в гаража. В гаража (подчертавам, че сервиз е малко пресилена думичка) рекоха: "Слагаме емулатор, че как."
Месец по-късно, няма и толкова колата си скапа вървежа и разхода на бензин. В последствие се оказа, че невървежа е бил заради кофти бензин, но тогава не го знех. И на газ не беше много добре, но тогава ме притесни бензина. Отидох в друг сервиз и там правиха - струваха по газта, няма значение. За бензина казаха, че емулатора вероятно не работи и не успява да лъже ЕКУ-то (Бош мономотроник) затова трупа грешки и минава в сервизен режим. Предложиха да ми сложат реле, което да изключва ЕКУ-то като гася колата и така да го нулира всеки път. Така нямало да трупа грешки. 60 лв. Отказах. Оттогава се занимах с тая тема още веднъж и бях порицан (и с право) тук във форума и зарязах тия разправии и душевно съм си много добре
Може би в момента ми харчи малко повече бензин от нормалното, ама вече не го засичам, за какво съм я сложил тази АГУ? Проблем с паленето дотук (да чукна на дърво) - няма.
На въпроса: ами почвам да си мисля, че е възможно. Но само "възможно"-то не изчерпва темата...
P.S. Карам Tipo 1.4 i.e.
|
Пет Окт 07, 2005 9:45 am |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
vesko написа: ..................... Проблем с паленето дотук (да чукна на дърво) - няма. На въпроса: ами почвам да си мисля, че е възможно. Но само "възможно"-то не изчерпва темата... P.S. Карам Tipo 1.4 i.e.
Извинявам се, но не можах да разбера какво е станало с емулатора ти? Махнаха ли го? Или остана? И от какво ти изчезнаха проблемите при паленето - след като си "оправи бензина"?
|
Пет Окт 07, 2005 4:34 pm |
|
 |
vesko
Фиат маниак
|
Цитат: Извинявам се, но не можах да разбера...
Ми то май не съм се го написал много разбрано, ама и аз не съм сигурен какво точно стана. Иначе онази черна кутийка, която газаджията с релето за 60 лв побутна някакси с пренебрежение, т.е. това което си мисля, че е емулатор, защото той така ми каза - остана си в колата. Но проблеми с паленето не съм имал и тогава. Ключа ми е някакъв тип - автоматичен дето винаги пали на бензин.
Съжалявам, ама познанията и спомените ми по темата са точно толкова разпокъсани колкото и постовете. Ако пак съм се оплел нещо - питай, дано успеем да изясним ситуацията.
|
Пет Окт 07, 2005 5:47 pm |
|
 |
Dimitar72
Кара велосипед
Регистриран на: Чет Окт 06, 2005 4:36 pm Мнения: 25 Местоположение: Варна
|
Я пак ако бичаш за "черната кутиика",и тоя от Варна имаш ли им номер...
|
Чет Ное 17, 2005 4:25 pm |
|
 |
brat_John
Фиат маниак
|
Dimitar72 написа: Я пак ако бичаш за "черната кутиика",и тоя от Варна имаш ли им номер...
Какъв ти е проблема? Иначе имейла на колегата от Варна е p_veselinov@abv.bg
|
Чет Ное 17, 2005 7:10 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|