|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 9:02 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Eli's BRAVO
|
CHILIEV написа: Eli's BRAVO написа: Опаааа колега....ти колко време си вариш яйцата? Защото аз точно толкова... ами варя ги около 4 мин, понеже ги обичам малко по рохкички, но ето и какво казват и кулинарите по въпроса : [url=http://kulinar.gbg.bg/index.php?type=special&area=1&p=articles&id=144]Рохки яйца 3 минути, ако искате наистина рохко яйце 4 минути, за твърд белтък и течен жълтък 5 мунути за твърд белтък и сварен жълтък с ярко-жълто полутечно петно в сърцевината. Твърдо сварени яйца Сложете яйцата в съда за варене и залейте със студена вода. След като заври водата, намалете огъня и варете: 6 минути, за яйца леко течни в средата на жълтъка; 8 минути, за напълно сварени яйца.[/url]
Оооо чекай, чекай малко! Не ми пробутвай тия с кулинарите  всичко зависи от уредите който използваш, дали са на ток, газ, коя степен използваш....обичам ги много твърдо сварениYellow_Flash_Colorz_PDT_07 .....на тих- до среден "огън" (средна степен на котлона) 15 минутки....
Извинявам че осшумлих темата с "рецептури"
|
Пон Май 19, 2008 3:23 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 10:32 am Мнения: 174 Местоположение: Разград
|
-135- Да не е ,, Глух съм " 
_________________ FIAT UNO 45 FIRE
|
Пон Май 19, 2008 3:25 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Eli's BRAVO написа: Оооо чекай, чекай малко! Не ми пробутвай тия с кулинарите  всичко зависи от уредите който използваш, дали са на ток, газ, коя степен използваш....обичам ги много твърдо сварениYellow_Flash_Colorz_PDT_07 .....на тих- до среден "огън" (средна степен на котлона) 15 минутки.... Извинявам че осшумлих темата с "рецептури"
именно че много зависи какъв уред използваш за приготвяне, колко бързо затопля и т.н. затова времето се засича след като заври водата ... така за едно и също време ще получиш един и същ резултат ... а както ти казваш 15 мин, ако използвам газов котлон водата ще заври за 1-2мин... а ако използвам на баба ми котлона водата може да заври и след 20 мин ... затова се засича от завирането на водата .. поне аз така знам .. явно стигаме до някакъв казус ...
да приемем че всеки може да си вари яйцата както си иска 
|
Пон Май 19, 2008 3:37 pm |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Chiliev евала много си дипломатичен.... 
|
Пон Май 19, 2008 3:39 pm |
|
 |
CHILIEV
|
rumididi написа: -135- Да не е ,, Глух съм " 
мне ... казана е една единствена дума, човека си вижда и си чува, даже разсъждава доста добре ...
да подскажа ... става дума за професия, определяща съдби ....
еее много подсказах
Eli's BRAVO  ти също ... ето че научих и нещо ново в крайна сметка
 едвам те познах с тоз аватар 
|
Пон Май 19, 2008 3:40 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
CHILIEV написа: rumididi написа: -135- Да не е ,, Глух съм " 
мне ... казана е една единствена дума, човека си вижда и си чува, даже разсъждава доста добре ...
да подскажа ... става дума за професия, определяща съдби ....
еее много подсказах
Е, сега вече само ще гадаем ! То такива професии колкото искаш.
|
Пон Май 19, 2008 3:53 pm |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Tuzarka написа: Очаквам рецепта за торта 
 Специално за Тузарката
Торта “Ден и нощ”
Продукти:
* 12 яйца,
* 350 г захар,
* 400 г брашно,
* 100 г счукани орехи,
* 2 супени лъжици какао
Жълтъците със 150 г захар и 3 лъжици вода се бият на огъня до стопляне, Снемат се от огъня и се бият докато изстинат, прибавят се какаото и орехите и три пълни лъжици брашно. Разбърква се и се излива в добре намазана форма и се пече в умерена пещ – това е нощта. А ден получаваме, като разбием на пяна белтъците и останалата захар, прибавяйки настърганата лимонова кора и останалото брашно. Сместа изливаме в намазана форма и печем в умерена пещ. Получените два блата се оставят да изстинат на хладно.
Тортата се гарнира с млечен крем, като единният блат (нощ) транжираме и намазваме с крем, отгоре поставяме другия блат, също намазваме от лицевата страна с крем. С шоколадова глазура се рисува циферблата на часовник.
 Извинявам се колеги не можах да се сдържа.....
|
Пон Май 19, 2008 3:55 pm |
|
 |
Eli's BRAVO
|
Хм Дамата да не е на интервю за работа....
И отговора да е ТЦ....или по- цивилизованото "НЕ" 
|
Пон Май 19, 2008 3:57 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Eli's BRAVO написа: Хм Дамата да не е на интервю за работа.... И отговора да е ТЦ....или по- цивилизованото "НЕ" 
ами не ... думата му е от доста по-голямо значение ...
тук вече става въпрос за налучкване ... ако искате да кажа отговора ... 
|
Пон Май 19, 2008 4:32 pm |
|
 |
sok1
|
CHILIEV написа: Eli's BRAVO написа: Хм Дамата да не е на интервю за работа.... И отговора да е ТЦ....или по- цивилизованото "НЕ"  ами не ... думата му е от доста по-голямо значение ... тук вече става въпрос за налучкване ... ако искате да кажа отговора ... 
На въпрос - 135 - до колкото си спомням отговорих вече... и то преди 2 страници на тази тема...
|
Пон Май 19, 2008 4:42 pm |
|
 |
CHILIEV
|
...
Последна промяна CHILIEV на Вто Май 20, 2008 9:23 pm, променена общо 3 пъти
|
Пон Май 19, 2008 5:02 pm |
|
 |
Eli's BRAVO
|
CHILIEV написа: sok1 написа: На въпрос - 135 - до колкото си спомням отговорих вече... и то преди 2 страници на тази тема... сега ... стана една голяяяяма манджа тука .. тъй че казвам как стоят нещата ... по задача -135- човека е казал "НЕВИНЕН", а жената е съдила шефа си за тормоз ... това е смотана задача, даже незнам защо я пуснах ... никаква логика, чисто налучкване съжелявам sok1 гледал съм през макарона като съм ти отговарял... много съм разсеян напоследък ... случват се и такива неща... все пак остава тази ... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ааааа уважаеми колега Chiliev ще се пляскаме, ей.... 
|
Пон Май 19, 2008 5:18 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
-139- Колко по колко е 31 ? А, сега да ви видя!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-140- Влиза американски шпионин в немска кръчма по време на Втората Световна Война. Сяда на бара, поръчва си бира, пали цигара и го хващат, че е шпионин. Как разбират това ?
|
Вто Май 20, 2008 10:25 am |
|
 |
CHILIEV
|
rumididi написа: -139- Колко по колко е 31 ? А, сега да ви видя!  31х1 = 31 rumididi написа: -140- Влиза американски шпионин в немска кръчма по време на Втората Световна Война. Сяда на бара, поръчва си бира, пали цигара и го хващат, че е шпионин. Как разбират това ?
по цигарата ?
|
Вто Май 20, 2008 11:45 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
CHILIEV написа: rumididi написа: -139- Колко по колко е 31 ? А, сега да ви видя!  31х1 = 31 rumididi написа: -140- Влиза американски шпионин в немска кръчма по време на Втората Световна Война. Сяда на бара, поръчва си бира, пали цигара и го хващат, че е шпионин. Как разбират това ? по цигарата ?
- 139 - БРАВО ! Мислех, че ще ви затрудни.
- 140 - Не. Те и там пушат, имат цигари. Нещо друго е - странно за ІІ Свет.война в немска кръчма.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- 141 - Имаш 4 , режеш 1 , падат 3 и остават 5. Как ?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- 142 - На границата между САЩ и Канада се разбива самолет. Къде ще погребат оцелелите?
|
Вто Май 20, 2008 11:55 am |
|
|