|
|
Дата и час: Чет Май 22, 2025 12:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Газова уредба за Bravo 1.6 16 V
Автор |
Съобщение |
Zahari Atanasov
Регистриран на: Нед Апр 13, 2008 4:45 pm Мнения: 4 Местоположение: Дупница/София
|
 Газова уредба за Bravo 1.6 16 V
Здравейте,
решил съм да монтирам обикновена газова уредба на Браво 1,6 16В. Необходимо ли е да слагам симулатор и "кихалка" ? Някой може ли да ми препоръча "стабилен" сервиз в София, където да си монтирам газовата уредба ?
|
Нед Апр 13, 2008 4:52 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 8:12 pm Мнения: 294 Местоположение: Казанлък
|
Здравей колега,по темата има писано доста ако наистина си решил за обикновенна газова то необходимо е да.Незнам дали си добре информиран за особеностите на 1,6 16 клапана. Според мен ако имаш финансова възможност си сложи газов инжекцион.Аз лично съм с газов инжекцион,ако пък ти се виждат много 1200 лв слагай обикновенна ,то тая цена от над 2 лв бензин не се трае наистина...
_________________ Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Нед Апр 13, 2008 5:43 pm |
|
 |
Zahari Atanasov
Регистриран на: Нед Апр 13, 2008 4:45 pm Мнения: 4 Местоположение: Дупница/София
|
1200 лв ми се виждат много . Въпросът е някой колега да препоръча сервиз в София където са му монтирали газова уредба и от който е доволен.
|
Пон Апр 14, 2008 8:51 pm |
|
 |
sok1
|
Zahari Atanasov написа: Въпросът е някой колега да препоръча сервиз в София където са му монтирали газова уредба и от който е доволен.
Тук ми монтираха инжекциона. Сервиза всъщност представлява около 3 гаража, но хората си разбират от работата щом и министерски БМВ-та видях там да газифицират. Името на сервиза е "НЕЩО СИ Комерс". 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Вто Апр 15, 2008 9:43 pm |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Alex_RT написа: Здравей колега,по темата има писано доста ако наистина си решил за обикновенна газова то необходимо е да.Незнам дали си добре информиран за особеностите на 1,6 16 клапана. Според мен ако имаш финансова възможност си сложи газов инжекцион.Аз лично съм с газов инжекцион,ако пък ти се виждат много 1200 лв слагай обикновенна ,то тая цена от над 2 лв бензин не се трае наистина...
Колега, а какви са особеностите на този двигател, че и аз тези дни ще слагам на моята газова уредба?
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Пон Май 12, 2008 3:24 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
|
ами ,при по-новите фиат-и 1,6 16клапана е с пластмасови колектори ,което значи ,че ако монтираш газова уредба с емулатор и ламбда контрол,пак няма гаранция ше ако гръмне,макар и да има "кихалки " няма да ти счупи нещо.Най-често това е кутията на въздушния филтър едно разклонение на пластмасовата тръба за въздуха и самите гумени въздуховоди. Да не говорим че може да се счупят и самите колектрои(ако са пластмасови) ,което не пожелавам на никого.За да се избегнат такива инциденти е ноеобходимо перфектно състояние на запалителната уредба,кабели свещи бобина ... Аз съм виждал на друга такава кола (мареа 1,6) поражения от гръмнала газ и човечецът беше с изпотрошена кутия на филтъра и сложен спортен такъв понеже каза че не намерил кутия и колата му беше нещо не наред поради натрупани грешки.Факт е че колата беше такси,минал човека 30 000 км на газ така, незнам дали беше негова или не но проблем имаше. Има и още нещо ,поради монтирването на така наречената "чашка ( плочка) на газта" са ми казвали че се износва и по-бързо и стъпковия мотор,което аз лично незнам дали е истина,но за описаното по-горе се убедих с очите си.. Имено затова аз реших да дам малко повече пари ама да знам че ще карам ,а и ако решиш да продаваш колата си дори след време всеки оценя качество-Газов инжекцион
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Пон Май 12, 2008 7:03 pm |
|
 |
marto_gp
|
Alex_RT написа: ами ,при по-новите фиат-и 1,6 16клапана е с пластмасови колектори ,което значи ,че ако монтираш газова уредба с емулатор и ламбда контрол,пак няма гаранция ше ако гръмне,макар и да има "кихалки " няма да ти счупи нещо.Най-често това е кутията на въздушния филтър едно разклонение на пластмасовата тръба за въздуха и самите гумени въздуховоди. Да не говорим че може да се счупят и самите колектрои(ако са пластмасови) ,което не пожелавам на никого.За да се избегнат такива инциденти е ноеобходимо перфектно състояние на запалителната уредба,кабели свещи бобина ... Аз съм виждал на друга такава кола (мареа 1,6) поражения от гръмнала газ и човечецът беше с изпотрошена кутия на филтъра и сложен спортен такъв понеже каза че не намерил кутия и колата му беше нещо не наред поради натрупани грешки.Факт е че колата беше такси,минал човека 30 000 км на газ така, незнам дали беше негова или не но проблем имаше. Има и още нещо ,поради монтирването на така наречената "чашка ( плочка) на газта" са ми казвали че се износва и по-бързо и стъпковия мотор,което аз лично незнам дали е истина,но за описаното по-горе се убедих с очите си.. Имено затова аз реших да дам малко повече пари ама да знам че ще карам ,а и ако решиш да продаваш колата си дори след време всеки оценя качество-Газов инжекцион
100 % ли съм със пластмасови колектори? Питам защото в много теми колеги питат дали даден автомоблил (ако напр. се продава на части) е със метални или пластмасови колектори. Моята Брава е произведена 10.1995 г. Къде се намират тези колектори, какво представляват за да видя с какви съм.
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Пон Май 12, 2008 10:45 pm |
|
 |
Alex_RT
Кара кола
|
твоята брава е метални колектори 100% ,така че при теб е възможен и вариант и с обикновена газова с емулатор и всичките му там кихалки и т.н. Ако не караш много ( под 15 000км на година ) възвръщаемостта за уредбата спрямо разлика газ-бензин ще отнеме повече време. Аз лично предпочетох по-скъпия вариант и съм доволен ,друг е въпрос кой може да си го позволи, но ако монтирваш обикновена газова отиди при изпитани майстори ,най-добре ако може някой да ти препоръча някой ,който си разбира от работата ;)
Brava 1,6 16V SX 1999
|
Пон Май 12, 2008 10:55 pm |
|
 |
marto_gp
|
 МGP
Alex_RT написа: твоята брава е метални колектори 100% ,така че при теб е възможен и вариант и с обикновена газова с емулатор и всичките му там кихалки и т.н. Ако не караш много ( под 15 000км на година ) възвръщаемостта за уредбата спрямо разлика газ-бензин ще отнеме повече време. Аз лично предпочетох по-скъпия вариант и съм доволен ,друг е въпрос кой може да си го позволи, но ако монтирваш обикновена газова отиди при изпитани майстори ,най-добре ако може някой да ти препоръча някой ,който си разбира от работата ;)
Колeга здравей, щом като съм с метални колектори това е много добре за мен защото нямам възможността да солжа Газов инжекцион. Друг е въпроса, че тези дни един приятел ще провери в София на някакво място, на което му казали, че има газови инжекциони на промоционални цени 560 лв., това дали е вярно незнам, но като разбера резултата ще пусна тема в форума. Ако има такава промоция ще сложа ГИ. Значи относно избиването, имам колата от 3-4 месеца и ако бях карал само на газ до сега щях да спестия някъде около 250 лв., което си е половината уредба. А и времето се оправя и ще ползвам повече скутера. Относно майсторите, ще потърся, както казваш, изпипани майстори, а не някакви самозванци.
|
Вто Май 13, 2008 9:32 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|