|
|
Дата и час: Нед Юни 22, 2025 12:29 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
как и къде да вържа задните колони на Брава-та?
Автор |
Съобщение |
Vladim
|
Имам елементарна книжка за касетофона на италиянски... Ето малко технически данни
За модел касетофон AD182M:
2x15W или 4x5W в зависимост от свързването
и колони:
2 броя mid-woofer елипси 130х180мм в предните врати - 30W
2 броя tweeter (пищялки) в таблото - 40W
За модел касетофон AD182H2:
4x15W
и колони:
2 броя mid-woofer елипси 130х180мм в предните врати - 30W
2 броя tweeter (пищялки) в таблото - 40W
2 броя full-range колони диаметър 130мм отзад 30W
В този ред на мисли... колоните, които са в таблото са само за високи честоти! Разглобявал съм ги, така е  Тези в предните врати са за ниски и средни. Аз лично съм с касетофон AD182M и се чудя дали, ако закача колони на жиците, които са изведени отзад ще излезе звук, или трябва да превключвам жици зад касетофона... Между другото такива колони 130мм вървят между 20 до към 130лв. Прилични модели на Pioneer и Sony има за по 50-60лв.
|
Пет Сеп 30, 2005 9:12 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
мерси много! и аз ги гледах тия модели за колони...
ти ще ги връзваш ли на твойта?
|
Съб Окт 01, 2005 6:41 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
намерих буксите отзад изведени в багажника, само че се чудя дали са вързани... с волтметър нищо не долавям... какво попринцип трябва да измеря че да съм сигурен...?
|
Нед Окт 09, 2005 6:59 pm |
|
 |
Vladim
|
Mazgarev написа: намерих буксите отзад изведени в багажника, само че се чудя дали са вързани... с волтметър нищо не долавям... какво попринцип трябва да измеря че да съм сигурен...?
При модел касетофон AD 182M няма да имаш сигнал на жиците, лично проверих с говорител закачен за жиците. В книжката пише, че ако искаш да имаш 4 колони се лишаваш от пищялките бградени в таблото. Но кое, къде трябва да се закачи, или откачи... нещо на италиянски не схващам. При модел касетофон AD 182H2 би трябвало да имаш сигнал и никакви проблеми.
P.S. Забравих да ти кажа, че с волт метър трудно ще му хванеш цаката...
Последна промяна Vladim на Пон Окт 10, 2005 12:05 am, променена общо 1 път
|
Нед Окт 09, 2005 7:45 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
моя е AD182L като че ли по-стария... за него какво ще кажеш?
|
Нед Окт 09, 2005 9:17 pm |
|
 |
Vladim
|
Идея нямам... в книжката ми има само тези два модела за, които писах. Намери най-добре някакяв стар говорител и го вържи с две жици за проба. А между другото, ако имаш при настройките за бас, високи и баланс регулиране и на предни-задни колони, то със сигурност на жиците излиза сигнал 
|
Пон Окт 10, 2005 12:04 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
оправих си нещата... по жиците нямаше сигнал и и го прокараха... вързаха го на с предните колони и свири добре - доволен съм
|
Пет Окт 14, 2005 8:22 pm |
|
 |
fcuk
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Сря Окт 19, 2005 11:54 pm Мнения: 32 Местоположение: София 04 Оборище
|
На моя касетофон на Бравото беше изгорял единия канал, така че сложих друг касетофон - пак сериен и пак двуканален.
Горе на таблото пищялки въобще няма, така че съм вързал двете във вратите и двете отзад.
Вързах ги с известен компромис, защото при нормално стерео връзване (двете леви в левия и двете десни в десния) задните колони почти не се чуваха. Та аз подходих така - вързах двете предни в левия и двете задни в десния, така мога да използвам примитивния БАЛАНС на касетофона, за да си регулирам разпределението на звука ПРЕДНИ-ЗАДНИ.
Губи се стереото, ама в тая кола със серийния касетофон и без това няма особен стерео ефект, просто защото като си отпред, чуваш предимно предните колони и обикновено предимно една от тях, според това как си се наместил. Само имай предвид при свързването да свързваш последователно, а не успоредно. Ето го последователното:
Иначе ето една снимка на задната букса на касетофона, заедно с диаграмата с обясненията. Правих тази снимка, като се чудех кои токове къде да вържа. Ако някой не му е ясна, мога да я обясня.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Окт 24, 2005 9:55 am |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
|
аз вързах задните колони успоредно на предните и сега ефекта е отпред се чуват предните отзад-задните... но задните са много слаби... те са 10.5см. и искам да питам дали ще стане нещо ако ги вържа на усилвател някакъв, как точно да стане това и дали си заслужава...
|
Вто Окт 25, 2005 8:13 pm |
|
 |
dfxc753
Кара Фиатче 126
|
Колеги , и при мен има букси за задните тонколони ,касетофона е двулентов ,но не намирам кабелите от към таблото  истърбуших всичко но ,не ги намерих.Някой да помогне и да каже къде ги е покрил италиянеца.
Вто Сеп 19, 2006 4:45 pm |
|
 |
Gugev
|
А, как стои проблема при Мареа комби? Тиа дни бях свалил корите на багажника и забелязах, че в колонките на комбито има говорители, до десния намерих разкачена букса, а за левия търсих, врях се, но букса не открих!
|
Пет Ное 24, 2006 1:23 am |
|
|