|
|
Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 5:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
rumididi написа: Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни. 
жокерче - има и други бройни системи освен десетичната 
|
Пет Мар 28, 2008 11:04 am |
|
 |
CHILIEV
|
maran написа: CHILIEV написа: maran написа: CHILIEV написа: - 104 - 0І0І І0І0 ІІІІ 0ІІ0 ІІ00 І0І0 00ІІ 0ІІ0 ???? какво трябва да стои на мястото на въпросителните и защо ... ...
0000? Смятам го като брой 0 и I във вертикална колона(4*3). В първата и втората има по 6 I-та и 6 0-ли и за да се запази този принцип (ако е верен), трябва в последната да имаме още 4 нули. мнее... логиката е съвсем другаде...  0I0I Средната редица четена от долу на горе и средния ред четен от ляво на дясно съвпадат и евентуално като се сложи 0I0I долув дясно и се получава някаква симетрия между колоните и редиците? ---------------- { 5 10 15 6 12 10 3 6 5 }
има точна логика за образуване на резултата, и тя няма нищо общо със симетрията,
жокер - ... по скоро с електротехниката 
|
Пет Мар 28, 2008 11:06 am |
|
 |
maran
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Мар 06, 2008 12:11 am Мнения: 71 Местоположение: София 07 Слатина
|
CHILIEV написа: rumididi написа: Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни.  жокерче - има и други бройни системи освен десетичната 
16016 = 3EBC (hex)
|
Пет Мар 28, 2008 12:01 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 10:32 am Мнения: 174 Местоположение: Разград
|
CHILIEV написа: rumididi написа: Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни.  жокерче - има и други бройни системи освен десетичната 
Много добър жокeр! Аз докато напиша изчисленията maran ме изпревари 
_________________ FIAT UNO 45 FIRE
|
Пет Мар 28, 2008 12:09 pm |
|
 |
CHILIEV
|
maran написа: CHILIEV написа: rumididi написа: Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни.  жокерче - има и други бройни системи освен десетичната  16016 = 3EBC (hex)
ПРАВИЛНО ! 
|
Пет Мар 28, 2008 12:15 pm |
|
 |
maran
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Мар 06, 2008 12:11 am Мнения: 71 Местоположение: София 07 Слатина
|
rumididi написа: CHILIEV написа: rumididi написа: Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни.  жокерче - има и други бройни системи освен десетичната  Много добър жокeр! Аз докато напиша изчисленията maran ме изпревари 
Аз се отказвам от отговора си в твоя полза, тъй като направо ти си стигна до него на 95%, пък аз просто не се сдържах (в качеството си на бивш програмер).
|
Пет Мар 28, 2008 12:19 pm |
|
 |
CHILIEV
|
maran написа: ....в качеството си на бивш програмер
значи задачка - 104 - няма да те затрудни 
|
Пет Мар 28, 2008 12:38 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
-104- 0І0І
Според мен е това! Получава се като започнеш да ги събираш по хоризонтала и по вертикала. Всъщност долния ред и последната колона са отговорите от това събиране. Май не го обесних както трябва ....
Това събиране е възможно в импулсната техника ( не знам какво е това ). Брат ми учи такива неща и много често ме хваща да ми обеснява разни там. Това съм го запомнила , защото беше много странно - логическо ,,или - не" и други такива шантави. 
|
Пет Мар 28, 2008 2:16 pm |
|
 |
CHILIEV
|
rumididi написа: -104- 0І0І Според мен е това! Получава се като започнеш да ги събираш по хоризонтала и по вертикала. Всъщност долния ред и последната колона са отговорите от това събиране. Май не го обесних както трябва .... Това събиране е възможно в импулсната техника ( не знам какво е това ). Брат ми учи такива неща и много често ме хваща да ми обеснява разни там. Това съм го запомнила , защото беше много странно - логическо ,,или - не" и други такива шантави. 
отговора, наистина е 0І0І както каза и maran, но ти си по близо до логиката, така че сега ще дообясня как се получава:
Пресмятането се извършва верикално.
Има логически елемент, който смята по този начин, а действието се нарича логическо изключващо "ИЛИ" , нарича се още сума по модул.
--------------
X + Y = F
--------------
0 + 0 = 0
0 + 1 = 1
1 + 0 = 1
1 + 1 = 0
--------------

|
Пет Мар 28, 2008 2:48 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Поради бързото развитие на темата, интереса към нея и за да се направи играта по-интересна се налага въвеждането на няколко прости правила.
1. Всеки публикуващ нова задачка, моля да я номерира според актуалните номера.
2. Всеки отговарящ, моля да цитира задачката, по която отговаря, или поне номера й.
3. Всеки, пуснал задачка - да следи за отговор по нея, като при наличен такъв да бъде цитиран с коментар "правилно" за да може да се отчете точка.
4. Всеки отговорил по задачка и впоследствие променил мнението си (независимо по какъв повод) отговора не се зачита !
5. Всеки отговорил (с потвърждение за правилен отговор от автора на задачката) печели 1 точка.
6. Всеки отговорил е желателно да пуска задачка (не задължително).
7. Правилата подлежат на корекции (предложения за допълнения или промени - на ЛС)
Резултата към момента е:
rumididi ............... 26
maran.................. 16
Airis..................... 15
Tuzarka................ 12
CHILIEV............... 7
Ferrari.................. 5
LEVSKI................. 4
sok1..................... 4
AdViSoRa.............. 3
georgian............... 3
VUTE..................... 3
mitenceto89......... 3
Eli's BRAVO........... 2
grigor_j................ 2
Dessy................... 1
Rokambol.............. 1
snake.................... 1
dani_1881............. 1
Zozo...................... 1
dimmX................... 1
$L@V4O_PZ........... 1
За всякакви предложения - на ЛС 
|
Съб Мар 29, 2008 12:33 pm |
|
 |
CHILIEV
|
- 107 - Довършете редицата:
5
15
1115
3115
132115
---------------------------------------------------------------------------------------------
- 105 - Инспектор Стрезов пътувал в влака .. В купето му имало още 5 мъже.
Докато влакът преминавал през един тунел в тъмнината блеснал нож,видяла се светлинка от флуоресцентен часовник и когато влакът излязъл един от мъжете бил с прерязано гърло...Инспектор Стрезов почерпил по 1 бонбон всички в купето ,след което посочил един от мъжете и казал - Арестувам Ви за убийството на този мъж....
Как е разбрал инспектор Стрезов че точно този мъж е убиеца при условие че всички имали флуорисцентни часовници....
---------------------------------------------------------------------------------------------
- 106 - Когато "вдругиден" стане "вчера", то "днес" ще бъде толкова далеч от неделя, както и този ден, който е бил "днес", когато "завчера" е било "вчера". Кой е този ден?
- 107 - Вие сте корабокрушенец. Попадате на остров, населен с кръвожадни канибали. Но за ваш късмет се оказва, че вождът на племето днес е в настроение и ви дава "шанс" да се спасите - имате право на една реплика (твърдение) във ваша защита. Ако твърдението е вярно, ще бъдете удавен, а ако е невярно - ще бъдете обесен.
Какво трябва да кажете, за да се спасите наистина?
- 108 - С помощта на хода на коня (става въпрос за шах ) се опитайте да прочетете сентенция от един велик немски класик и неговото име.
Имайте предвид, че мисълта започва от зеленото квадратче и завършва с червеното, а символите са общо 75 с всички препинателни знаци и интервали (шпации) между думите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Съб Мар 29, 2008 1:07 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
|
-108- Имам едно въпросче - тази мисъл на немски ли е ?
|
Съб Мар 29, 2008 1:15 pm |
|
 |
Tuzarka
|
rumididi написа: -108- Имам едно въпросче - тази мисъл на немски ли е ?
Буквите са български, редно е мисълта да е на бг - превод от немски 
|
Съб Мар 29, 2008 1:20 pm |
|
 |
$L@V4O_PZ
Кара велосипед
Регистриран на: Пон Мар 06, 2006 11:02 pm Мнения: 21 Местоположение: Пазарджик
|
- 105 - Инспектор Стрезов пътувал в влака .. В купето му имало още 5 мъже.
Докато влакът преминавал през един тунел в тъмнината блеснал нож,видяла се светлинка от флуоресцентен часовник и когато влакът излязъл един от мъжете бил с прерязано гърло...Инспектор Стрезов почерпил по 1 бонбон всички в купето ,след което посочил един от мъжете и казал - Арестувам Ви за убийството на този мъж....
Как е разбрал инспектор Стрезов че точно този мъж е убиеца при условие че всички имали флуорисцентни часовници....
Единия от мъжете, (който е и убиецът) е взел от бонбоните с лявата си ръка. Часовник се носи на лявата ръка. И когато е замахнал с ножа е проблеснал часовника, а ножът е бил в същата ръка.
|
Съб Мар 29, 2008 2:14 pm |
|
 |
CHILIEV
|
$L@V4O_PZ написа: ---------------------------------------------------------------------------------------------
- 105 - Инспектор Стрезов пътувал в влака .. В купето му имало още 5 мъже. Докато влакът преминавал през един тунел в тъмнината блеснал нож,видяла се светлинка от флуоресцентен часовник и когато влакът излязъл един от мъжете бил с прерязано гърло...Инспектор Стрезов почерпил по 1 бонбон всички в купето ,след което посочил един от мъжете и казал - Арестувам Ви за убийството на този мъж....
Единия от мъжете, (който е и убиецът) е взел от бонбоните с лявата си ръка. Часовник се носи на лявата ръка. И когато е замахнал с ножа е проблеснал часовника, а ножът е бил в същата ръка.
с две думи - убиецът е бил левичар
ПРАВИЛНО !
Мисълта е на български 
|
Съб Мар 29, 2008 2:24 pm |
|
|