Автор |
Съобщение |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Re: относно гумите
ivanko_rs написа: така че колеги събирам информация за газова за такъв мотор 1.8 16 на брава-браво.тези на мойте познати са с метални колектори.
аз също събирам информация мойта е 1.8 16V с метален колектор и засега не съм посмял да му сложа газ
_________________ Fiat Bravo GT
|
Нед Авг 21, 2005 10:13 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Ми... онзи ден гледахме някакъв подобен Фиат и то не са само тези пръстени , които свързвят , а вътре има и едни дросели, които ако гръмне може да ги покриви и тогава ни на газ работа , ни на бензин, иначе самите пръстени не видях как са захванати , но май ако гръмне само ще ги измъкне от колекторните тръби и после могат пак да се нахлузят.
Така наречените "кихалки" задължително ги слагаме на пълните инжекции.Има фабрично защитени дебитомери , които като гръмне не може да издуха нажежаемата нишка/подвижната клапа. Тогава се слага само "кихалка" на кутията на въздушния филтър.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Вто Сеп 06, 2005 7:44 pm |
|
 |
angelmilev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 8:11 pm Мнения: 77 Местоположение: София, жк Младост 3
|
Ъмм... (да се изразя като теб в другата тема  . Аз съм този с фиата дето гледахте онзи ден, ама да си кажа честно не можах да разбера в крайна сметка да се слага ли вакуумна газова или не? :-) Знам, че си в позиция, която може и да ти е неудобно да кажеш "недей" ама от друга страна можеш само да спечелиш от един такъв отговор ако е коректен :-) Та би ли дал тежка дума като специалист и да приключим тази двумесечна вече тема? :-)
_________________ Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо! :-)
|
Вто Сеп 06, 2005 10:09 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
Ако съм аз ще си сложа , но принципно съм си безразсъден... :twisted:
Риска си е твой , от нас само се иска да ти я монтираме, но гаранция за дроселите и пръстените и Господ няма да ти даде  ...
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Сря Сеп 07, 2005 5:28 pm |
|
 |
ivodonev
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Авг 02, 2005 12:17 pm Мнения: 5 Местоположение: София 17 Витоша
|
 само да се похваля
само да се похваля че вчера си монтирах газова / обикновена - 1.8 16v Marea, Zavoli /
за сега върви перфектно. Газаджията ме уверявя, че няма да има проблем, но като навъртя малко километри ще пусна тука един пост за да кажа как е[/code]
_________________ FIAT MAREA 1.8 16V - ВЕЧЕ НА ГАЗ БЕШЕ
ВЕЧЕ LAINO CLIO С БАГАЖНИК
|
Сря Сеп 21, 2005 12:43 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
 Re: само да се похваля
ivodonev написа: само да се похваля че вчера си монтирах газова / обикновена - 1.8 16v Marea, Zavoli / за сега върви перфектно. Газаджията ме уверявя, че няма да има проблем, но като навъртя малко километри ще пусна тука един пост за да кажа как е[/code]
Струвше ти?
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Сря Сеп 21, 2005 12:54 pm |
|
 |
ivo098
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Нед Яну 02, 2005 7:52 pm Мнения: 431 Местоположение: София 19 Люлин
|
 Re: само да се похваля
ivodonev написа: само да се похваля че вчера си монтирах газова / обикновена - 1.8 16v Marea, Zavoli / за сега върви перфектно. Газаджията ме уверявя, че няма да има проблем, но като навъртя малко километри ще пусна тука един пост за да кажа как е[/code]
това май е първия такъв двигател във форума на газ, кажи кой майстор ти я сложи, координати и цена?
_________________ Fiat Bravo GT
|
Сря Сеп 21, 2005 2:38 pm |
|
 |
ivodonev
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Авг 02, 2005 12:17 pm Мнения: 5 Местоположение: София 17 Витоша
|
600лв+10лв газ +43лв свещи - което както и да го погледне човек си е дебело.
Ма нали ми е приятел! Ина4е проверявах на няколко места :
1. 480лв + 30лв за бот. в резервната гума - на гърба на парка Заимов
2. 560лв - при некви в Надежда
3. аз понеже съм мноо отворен се набутах на най- дебелото, но поне го познавам пи4а и се надиавам ако има проблем да ми обърне повече внимание
|
Пон Сеп 26, 2005 10:26 am |
|
 |
angelmilev
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 8:11 pm Мнения: 77 Местоположение: София, жк Младост 3
|
Здравей!
А координати някакви на майстора можеш ли да дадеш?
_________________ Bravo 1.8 GT - ама много върви това чудо! :-)
|
Пон Сеп 26, 2005 11:39 am |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
ivodonev написа: 600лв+10лв газ +43лв свещи - което както и да го погледне човек си е дебело. Ма нали ми е приятел! Ина4е проверявах на няколко места : 1. 480лв + 30лв за бот. в резервната гума - на гърба на парка Заимов 2. 560лв - при некви в Надежда 3. аз понеже съм мноо отворен се набутах на най- дебелото, но поне го познавам пи4а и се надиавам ако има проблем да ми обърне повече внимание
УУУУ, скъпичко. Дано всичко е ОК и ти харчи малко
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Пон Сеп 26, 2005 12:01 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Честито, макар и на мен да ми се вижда скъпичко... Има ли нещо повече от тази за 480 лв.?
_________________ Alles in Ordnung
|
Пон Сеп 26, 2005 12:20 pm |
|
 |
ivodonev
Кара детска количка
|
Според мене всичките са еднакви, ма понеже като ги разпитвах майсторите никой не пожела да ми обясни точно кво се слага така и не разбрах със сигурност. Тва което мога да кажа е, че ниамам предпазен клапан щото ниамало каде да се сложи и нямало нужда защото разтоянието м/у плочката и гумените пръстени на колекторите било повече от едиколко си см. което не знам дали е така или само ме будалкат, ма то ще си покаже. За сега сам минал само около 200км. и съм доволен, ниама никаква разлика във вървенето на колата или поне е много малка м/у газ и бензин, може би само при потегляне но почти не се усеща, за разлика от предишната ми кола кадето разликата се чустваше доста. Другото е че изпарителя е монтиран на много кофти място точно под акомулатора но наистина няма каде другаде освен там и от другата страна пред капака на ангренажния ремък но пък там е много близо до ремъците и е по-кофти. Майстора е бившия собственик на сервиз "Аутодикс" в Лозенец но сега го е продал и е взел ниакакви гаражи точно срещу Била на бул. България. Ако някой се интересува ще му обясния точно, че е малко завъртяно.
Тва което исках да попитам, ако ниакой има идея, защо успях в 40л. ботилка да сипя само около 21-2л.
|
Пон Сеп 26, 2005 1:31 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Защото клапанът на бутилката е прекалено стегнат - но това е по-добрият вариант - при мен бутилката е 44 литра, а мога да сипя 43:)))
|
Пон Сеп 26, 2005 1:45 pm |
|
 |
ivodonev
Кара детска количка
|
Zaphod написа: Защото клапанът на бутилката е прекалено стегнат - но това е по-добрият вариант - при мен бутилката е 44 литра, а мога да сипя 43:)))
Е тва се понася щото на мене на 60л. бутилка с поплавък са ми сипвали 66л. и как де не го пребиеш бензинджията
|
Пон Сеп 26, 2005 1:54 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
|
Aaaa - хахах - този наистина си е за бой - аз сипвам между 42 и 43 литра на която и да е бензиностанция, но ако някой ми сипе 50....
|
Пон Сеп 26, 2005 2:04 pm |
|
|