Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 8:01 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 686 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  Следваща
Дъвка за мозъка :? 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
CHILIEV и Sok1 отговарят правилно :cool:

Чет Мар 27, 2008 12:22 am
Профил
UNREAD_POST 
$L@V4O_PZ написа:
Eli's BRAVO написа:
- 98 -Нещо и нищо стояли в една стая, нещото излязло през прозореца, а нищото излязло през вратата. Какво е останало в стаята...

Отг.: "и" - друго не се сещам вече...

:cool: правилно колега :cool:

Чет Мар 27, 2008 10:52 am
UNREAD_POST 
mitenceto89 написа:
- 97 - Отговора съм го чел в форума мисля - Ще пусне една вода в тръната и топчето ще изплува на повърхността.

Хм аз не съм я срещала точно тази в точно този форум,но може да не съм видяла. Верен ти е отговора :cool:

Чет Мар 27, 2008 10:55 am
UNREAD_POST 
- 101 - 3 птички летели , първата свила наляво , втората на дясно , а третата ги последвала . как е станало това ?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 102 - На една хубава,зелена поляна пасат 100 крави. 50 от тях са си полегнали(направо си лежат),а другите 50...са прави... Въпросът ми е,кои крави са мъжки и кои са женски ? Като имате в предвид , че рогата на всички са отрязани . И никоя не е подкована .

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 103 - Опитен криминален престъпник, преоблечен в открадната милиоционерска униформа, се движи из столицата и върши най-различни престъпления. Със залавянето му е натоварен криминалният инспектор Стрезов. Данните за престъпника са твърде оскъдни и противоречиви.
Някои от пострадалите граждани твърдят, че е на 35—40, а други — на 45—50 години. Има различия и в описанията на ръста, формата на лицето и цвета на очите му. След задълбочен анализ на извършените престъпления Стрезов стига до извода, че те са ставали главно в жилищните квартали на София, през които минава автобусната линия 108. И почнал често да се движи по тази линия.
Веднъж, в изпълнение на задачата си, се качил в един от тези автобуси. Нямало много пътници. Вниманието му веднага било привлечено от четиримата униформени милиционери. Изглежда, били от различни поделения, защото се държели като че ли не се познават. Първият бил висок и строен, не повече от 30—35-годишен, със спретнат външен вид, но небръснат. Вторият, широкоплещест, среден на ръст, с мустаци, притискал между краката си малък издут куфар. Третият се мъчел да продупчи билета си на компостьора. Четвъртият, залепил лицето си на прозореца, наблюдавал с интерес нещо отвън.
Без да губи време, Стрезов се приближил до единия от четиримата милиционери, легитимирал му се и поискал да види служебната му карта. Оказало се, че смутеният и объркан "милиционер" в момента не я носи със себе си. Притекли се на помощ останалите милиционери и мнимият им колега бил арестуван.
По какъв начин инспектор Стрезов е определил безпогрешно преоблечения престъпник?

- 104 -
0І0І І0І0 ІІІІ
0ІІ0 ІІ00 І0І0
00ІІ 0ІІ0 ????
какво трябва да стои на мястото на въпросителните и защо ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 105 - Нека Ви кажа какво ми се случи днес
Отивам на работа и си пускам компютъра. Гледам, че сисадмина ми сменил паролата на акаунта . Така и не ми каза коя е новата. Ние с него много се уважаваме (имаме стари сметки да уреждане). Звънкам му аз и го питам каква е новата. Ама той май ми се подиграва. Казва ми че паролата е едно име. Името на един от трима братя. На първият нещо по небето си падал (май и електричар го раздавал), втория бил моряк, а третия - гробар. Дядо им пък бил се оженил за собствената си майка.
Казвам му аз да не се бъзика с мен това което ми казва не е достатъчно, заплаших го със саморазправа . Споменава ми само, че паролата е 16060 и затвори. Пробвам с числото ама нестава (пък и ми каза, че е име). Набирам го отново вече адски ядосан , ама той си изключил телефона и изчезнал.
Та моля ви, помогнете ми
Каква ми е новата парола... ?

- 106 - В една далечна страна имало два града. Те се различавали по това, че в единия живеели само хора, които винаги казвали истината, а в другия - само лъжци. Лъжците и правдолюбците непрекъснато си ходели на гости, така че във всеки от тези градове можели да се срещнат по едно и също време както честни хора, така и лъжци.

Представете си, че сте попаднали в един такъв град. Как с един-единствен въпрос към първия срещнат, веднага ще установите в кой от двата града се намирате?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чет Мар 27, 2008 6:18 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
- 101 - 3 птички летели , първата свила наляво , втората на дясно , а третата ги последвала . как е станало това ?

Първите две са летели една срещу друга

- 102 - На една хубава,зелена поляна пасат 100 крави. 50 от тях са си полегнали(направо си лежат),а другите 50...са прави... Въпросът ми е,кои крави са мъжки и кои са женски ? Като имате в предвид , че рогата на всички са отрязани . И никоя не е подкована .

100 са кравите, мъжките се наричат бикове

- 106 - В една далечна страна имало два града. Те се различавали по това, че в единия живеели само хора, които винаги казвали истината, а в другия - само лъжци. Лъжците и правдолюбците непрекъснато си ходели на гости, така че във всеки от тези градове можели да се срещнат по едно и също време както честни хора, така и лъжци.

Представете си, че сте попаднали в един такъв град. Как с един-единствен въпрос към първия срещнат, веднага ще установите в кой от двата града се намирате?

Тук ли живеете?
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чет Мар 27, 2008 7:54 pm
Профил
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
- 103 - Опитен криминален престъпник, преоблечен в открадната милиоционерска униформа, се движи из столицата и върши най-различни престъпления. Със залавянето му е натоварен криминалният инспектор Стрезов. ...

Полицаят, който дупчи билет (полицаите пътуват безплатно).

Чет Мар 27, 2008 8:03 pm
UNREAD_POST 
Airis написа:
CHILIEV написа:

Първите две са летели една срещу друга

100 са кравите, мъжките се наричат бикове

Тук ли живеете?

ПРАВИЛНО ! :cool:

sok1 написа:
CHILIEV написа:
- 103 - Опитен криминален престъпник, преоблечен в открадната милиоционерска униформа, се движи из столицата и върши най-различни престъпления. Със залавянето му е натоварен криминалният инспектор Стрезов. ...

Полицаят, който дупчи билет (полицаите пътуват безплатно).

ПРАВИЛНО ! :cool:

Не мога да ви насмогвам на задачките Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Чет Мар 27, 2008 8:43 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
- 105 - Нека Ви кажа какво ми се случи днес
Отивам на работа и си пускам компютъра. Гледам, че сисадмина ми сменил паролата на акаунта . Така и не ми каза коя е новата. Ние с него много се уважаваме (имаме стари сметки да уреждане). Звънкам му аз и го питам каква е новата. Ама той май ми се подиграва. Казва ми че паролата е едно име. Името на един от трима братя. На първият нещо по небето си падал (май и електричар го раздавал), втория бил моряк, а третия - гробар. Дядо им пък бил се оженил за собствената си майка.
Казвам му аз да не се бъзика с мен това което ми казва не е достатъчно, заплаших го със саморазправа . Споменава ми само, че паролата е 16060 и затвори. Пробвам с числото ама нестава (пък и ми каза, че е име). Набирам го отново вече адски ядосан , ама той си изключил телефона и изчезнал.
Та моля ви, помогнете ми
Каква ми е новата парола... ?

Тези братята да не са Зевс, Посейдон и Хадес ?

Малко ги бях омешила гръцките и римските богове :)

Последна промяна rumididi на Чет Мар 27, 2008 11:31 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 27, 2008 9:05 pm
Профил
UNREAD_POST 
rumididi написа:
...
Тези братята да не са Зевс, Нептун и Хадес ?

близко си :cool:

Чет Мар 27, 2008 11:02 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
- 104 -
0І0І І0І0 ІІІІ
0ІІ0 ІІ00 І0І0
00ІІ 0ІІ0 ????
...

0000?

Смятам го като брой 0 и I във вертикална колона(4*3). В първата и втората има по 6 I-та и 6 0-ли и за да се запази този принцип (ако е верен), трябва в последната да имаме още 4 нули.

Чет Мар 27, 2008 11:31 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
maran написа:
CHILIEV написа:
- 104 -
0І0І І0І0 ІІІІ
0ІІ0 ІІ00 І0І0
00ІІ 0ІІ0 ????
...

0000?

Смятам го като брой 0 и I във вертикална колона(4*3). В първата и втората има по 6 I-та и 6 0-ли и за да се запази този принцип (ако е верен), трябва в последната да имаме още 4 нули.

мнее... логиката е съвсем другаде... :cool:

Чет Мар 27, 2008 11:47 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
rumididi написа:
...

Зевс, Посейдон, Хадес - тримата братя.
Уран - дядото, който се жени за Гея.

Добре, каква е връзката с това число ?

Чет Мар 27, 2008 11:57 pm
Профил
UNREAD_POST 
rumididi написа:
CHILIEV написа:
rumididi написа:
...

Зевс, Посейдон, Хадес - тримата братя.
Уран - дядото, който се жени за Гея.

Добре, каква е връзката с това число ?

БРАВО, много добра логика имаш :cool:
колкото до числото, не забравяй че си имаш работа със сисадмин и някакъв компютърджия Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Пет Мар 28, 2008 12:06 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Това значи, че бях до тук. Тези работи не са ми много ясни, даже въобще не са ми ясни. :-(

Пет Мар 28, 2008 12:29 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
maran написа:
CHILIEV написа:
- 104 -
0І0І І0І0 ІІІІ
0ІІ0 ІІ00 І0І0
00ІІ 0ІІ0 ????
...

0000?

мнее... логиката е съвсем другаде... :cool:

0I0I

Средната редица четена от долу на горе и средния ред четен от ляво на дясно съвпадат и евентуално като се сложи 0I0I долув дясно и се получава някаква симетрия между колоните и редиците?

----------------
{
5 10 15

6 12 10

3 6 5
}

Пет Мар 28, 2008 10:31 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 686 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 46  Следваща