Дата и час: Вто Май 20, 2025 11:33 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Проблем с турбото на ФИАТ Мареа ТД100 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Проблем с турбото на ФИАТ Мареа ТД100
Здравейте колеги.Имам проблем с турбото,описвам подробно и моля за компетентна помощ!Запознат съм много добре с двигатели с вътршно горене,както съм и технически грамотен.Освен това ми е хоби да си оправям колите които съм имал досега,сам.Но с турбо-дизел се сблъсквам за първи път.По точно с турбото.От три седмици имам Фиат Мареа TD100.Голяма красавица!На малко километри е и нямах никакви проблеми до днес.Тая вечер обаче почистих дебитомера по инструкцийте тук от форума,със спрей за почистване на спирачни системи и такъв за пчистване на контакти.Спрейовете са маркови с безупречен произход!След манипулацията,двигателя на колата се промени и работи много по добре.Усети се осезаемо и положителна разлика в динамиката.Обаче след като (тая вечер) заредих дизел от ОМV,от най скъпия,след около 200-300 метра отказа турбото.Не вярвам да е от нафтата,защото в случая,тя няма нищо общо с турбината.Последната преди се включваше на около 2000 оборота и залепваше гърба за седалката,а сега изведнъж след като я настъпах,включи нормално но и така изведнъж спря.Изкарах колата на магистралата,за да я пробвам,гасих я,палех я,но ефект нямаше-турбото не работи.Иначе двигателя си е без забележки,пали,не пуши-изобщо си работи като нов.Само ефекта от турбото го няма никакъв.Все едно е мотор без турбо.Моля за помощ някой има ли идея какво може да и е станало на турбината и то така изведнъж, след като преди това си работеше безупречно.Ще съм ви много благодарен и признателен за помоща!!!Аз също мога да ви бъда много полезен по състоянието и проблемите по двигатели и автомобили но турбото ми е малко неясно като техническо изпълнение засега.Само му знам принципа на работа.

Пон Мар 24, 2008 1:49 am
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мисля ,че подробно ти описах вероятния проблем на друго място.

Пон Мар 24, 2008 2:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ]