Дата и час: Съб Сеп 27, 2025 3:32 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 686 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Следваща
Дъвка за мозъка :? 
Автор Съобщение
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

Мнение 
rumididi написа:
Ако е така, защо не го е познавала !?

Аз мисля, че тя е искала да го види пак, а понеже не го познава предполага, че ще дойде на погребението на сестра й. Любовта прави чудеса !!! :P

Еми и аз първо това си помислих,ама съм останал с убеждението,че винаги това което ти дойде първо на ум е невярното и малко след това се сещаш за верният отговор. :shock: Незнам.Ще изчакаме да видим и верния отг.

Сря Мар 19, 2008 10:59 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
CHILIEV написа:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...

-45- Едно дете се изгубило в гората, но след няколко дни забравило кой ден от седмицата е. Срещнало случайно вълка и лисицата и решило да ги попита кой ден е.

Вълкът не му дал отговор на въпроса но му казал:
-Аз лъжа в понеделник, вторник и сряда, а в останалите дни казвам истината. Освен това вчера лъгах.

Лисицата също не дала отговор но казала:
-Аз лъжа в четвъртак, петък и събота, а в останалите дни от седмицата казвам истината, и аз също лъгах вчера.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

успех колеги :cool:

Четвъртък.

Сря Мар 19, 2008 11:38 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

Мнение 
CHILIEV написа:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 36 - Имате 9 топки. едната от тях е по-лека от другите 8.
Как само с две тегления на везная ще определите коя точно е по-леката топка.

...

Аз предлагам следното:

При първото претегляне слагаме по 3 топки от страна на везната и 3 остават извън везната.
1) Ако везната не не се наклони на никъде то по-леката топка е сред 3-те топки останали настрана. => Слагаме по една топка от двете страни на везната и една остава на страна. 1.1) Ако везната остане в покой значи топката отстрани е леката. 1.2) Ако се наклони на някъде пак е ясно коя е леката.
2) Ако везната се наклони на някъде взимаме трите по-леки топки и повтаряме описаното в точка 1.1 и 1.2 за определяне на по-леката топка.

Сря Мар 19, 2008 11:47 pm
Профил ICQ
Мнение 
maran написа:
CHILIEV написа:

...

Аз предлагам следното:

При първото претегляне слагаме по 3 топки от страна на везната и 3 остават извън везната.
1) Ако везната не не се наклони на никъде то по-леката топка е сред 3-те топки останали настрана. => Слагаме по една топка от двете страни на везната и една остава на страна. 1.1) Ако везната остане в покой значи топката отстрани е леката. 1.2) Ако се наклони на някъде пак е ясно коя е леката.
2) Ако везната се наклони на някъде взимаме трите по-леки топки и повтаряме описаното в точка 1.1 и 1.2 за определяне на по-леката топка.

Браво!

Чет Мар 20, 2008 12:00 am
Мнение 
rumididi написа:
-44- Кой е избил 1/4 от човечеството на Земята
СПИН !

не... ЖОКЕР - мислете по-...библейски :cool:

CHILIEV написа:
-43- На погребението на майка си едно момиче видяло прекрасен мъж, който не познавала.
Решила, че това е най-красивия, най-удивителния и най-мечтан мъж и се влюбила силно в него. Но не взела нито негов телефон, нито се запознала с него. Няколко дни по-късно момичето убило сестра си.
Въпрос: Какви са мотивите на момичето да убие сестра си?

rumididi написа:
Аз мисля, че тя е искала да го види пак, а понеже не го познава предполага, че ще дойде на погребението на сестра й. Любовта прави чудеса !!! :P

ПРАВИЛНО ! :cool:

CHILIEV написа:
-45- Едно дете се изгубило в гората, но след няколко дни забравило кой ден от седмицата е. Срещнало случайно вълка и лисицата и решило да ги попита кой ден е.
Вълкът не му дал отговор на въпроса но му казал:
-Аз лъжа в понеделник, вторник и сряда, а в останалите дни казвам истината. Освен това вчера лъгах.
Лисицата също не дала отговор но казала:
-Аз лъжа в четвъртак, петък и събота, а в останалите дни от седмицата казвам истината, и аз също лъгах вчера.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

maran написа:
Четвъртък.

CHILIEV написа:

maran написа:
Аз предлагам следното:

Чет Мар 20, 2008 10:52 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Днес май нещо няма развитие темата ! Май няма задачки за решаване, пускам още две.

- 46 - Кога, ако от 10 извадим 10, остава пак 10 ?

- 47 - Двама стрелци спорят кой е по-добър. Решили да се състезават като стрелят в ключа на лампата.
Стреля първия и изгасил лампата, стреля втория и я светва. Кой е по-добрия стрелец?

Чет Мар 20, 2008 10:52 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
А с тази кво стана ?

-41- Марийка и Шванчо живеят заедно. Една вечер Иванчо се прибира подпийнал. Вижда Марийка. Пие вода и си ляга. На сутринта намира Марийка умряла. Как е умряла?

Чет Мар 20, 2008 10:55 am
Профил
Мнение 
rumididi написа:
- 47 - Двама стрелци спорят кой е по-добър. Решили да се състезават като стрелят в ключа на лампата.
Стреля първия и изгасил лампата, стреля втория и я светва. Кой е по-добрия стрелец?

тази я знам .. вторият е по-добър стрелоец, понеже уцелва ключа в тъмното Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Чет Мар 20, 2008 10:58 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
CHILIEV написа:
rumididi написа:

тази я знам .. вторият е по-добър стрелоец, понеже уцелва ключа в тъмното Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

ВЯРНО !!!

Аз първо си помислих за Хитлер, обаче май и той не е. Господ, Инквизицията, и други такива !

Чет Мар 20, 2008 11:04 am
Профил
Мнение 
rumididi написа:
Аз първо си помислих за Хитлер, обаче май и той не е. Господ, Инквизицията, и други такива !

ЖОКЕР 2 - не са: Хитлер, Инквизицията, Големия потоп, Чумата, СПИН-а... Мислете назад във времето ... доста назад .. около самото начало даже... :cool:

Чет Мар 20, 2008 11:08 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
CHILIEV написа:
rumididi написа:

ЖОКЕР 2 - не са: Хитлер, Инквизицията, Големия потоп, Чумата, СПИН-а... Мислете назад във времето ... доста назад .. около самото начало даже... :cool:

Ами то тогава остава да е Каин ( май той беше убил брат си Авел - или беше обратното).

Чет Мар 20, 2008 11:12 am
Профил
Мнение 
CHILIEV написа:

Каин - като убива Авел?

Чет Мар 20, 2008 11:13 am
Мнение 

rumididi

Tuzarka

и двете сте прави, но rumididi беше първа... :cool:
по това ереме населението на земята е било точно 4 човека : Адам, Ева, Кайн, Авел :cool:

Чет Мар 20, 2008 11:21 am
Мнение 
ето актуалните задачки без отговор:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

rumididi написа:
-41- Марийка и Шванчо живеят заедно. Една вечер Иванчо се прибира подпийнал. Вижда Марийка. Пие вода и си ляга. На сутринта намира Марийка умряла. Как е умряла?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 46 - Кога, ако от 10 извадим 10, остава пак 10 ?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Чет Мар 20, 2008 11:24 am
Мнение 
CHILIEV написа:
и двете сте прави, но rumididi беше първа... :cool:
по това ереме населението на земята е било точно 4 човека : Адам, Ева, Кайн, Авел :cool:

Докато пишех явно rumididi е постнала :cool:

Чет Мар 20, 2008 11:24 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 686 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 46  Следваща