Дата и час: Съб Юни 21, 2025 8:14 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Каква газова да сложа на Типо 1.6 моно? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Възможно е дифузьора да ти е много малък и да прави богата смес ,а като се обедни от изпарителя пък да се получава доста обедняване , а оттам за да върви колата повече се настъпва...
Плочката може и да е само алуминиев фланец със щуцер/и - там е все едно си дупчил карбуратор - няма линейност на смесообразуването.

Пон Сеп 19, 2005 6:11 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
The_Machine написа:
Възможно е дифузьора да ти е много малък и да прави богата смес ,а като се обедни от изпарителя пък да се получава доста обедняване , а оттам за да върви колата повече се настъпва...
Плочката може и да е само алуминиев фланец със щуцер/и - там е все едно си дупчил карбуратор - няма линейност на смесообразуването.

Да бе, ама мене ме интерресува може ли плочката да е виновна за висок разход или има нещо друго.
Ао може да е от друго - евентуално какво?

Вто Сеп 20, 2005 9:27 am
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Колко харчи на бензин?
Ако преди 3 години е харчела по-малко на газ, то едва ли е от дифузьорите - трябва да се проверят нещата които се променят с времето:
1. Филтъра на газовия вентил преди изпарителя - може да се е позадръстил - въпреки че не виждам каква връзка може да има с повишения разход.
2. Мембраните на изпарителя - след 3 години сигурно са втвърдени и дозирането не е добро при различните обороти.

А може и да е от стила на шофиране, особенно градското... ;-)

Вто Сеп 20, 2005 9:41 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мдаммм... има една адски важна гарнитура в колата - между волана и шофьорската седалка 8)
Иначе от филтърчето на газовия клапан не може да се повиши разхода...
Повишеният разход може да се дължи и на замърсен въздушен филтър - сменя се на около 4 хил км.
Вкоченени мембрани - сменят се на около 100 000 или най-много толкова.
Повишеният разход може да се дължи на не добре подбрана плочка , гадни плочки почти няма :wink:
А и тази уредба "Ловато , домъкната от Италия" искаш да кажеш , че е втора употреба или нова?
И тая твоя настройка "на ухо и според вървежа" да разбирам ли , че обичаш да я настъпваш?

Вто Сеп 20, 2005 8:02 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
1. Не, не я настъпвам колата, освен когато се налага.
2. Въздушния ми филтър е нов.
3. Изпарителя е 2-ра употреба - но от него остана само кожуха - всичко друго пред мен го смениха с ново - от Италия донесени мембрани и т.н. Човека който ми продаде АГУ-то ми е братовчед и знам цялата история на изпарителя.
Просто нямам обяснение за разхода освен това че ми е много калпаво градското - все студена - къси преходи, множесто паленета и гасенета (само че всяко палене е само на бензин - с автоматичен ключ съм).
Ама как може колега със същата АГУ обаче на АУДИ Б4 2,0 да има към кило че и отгоре по нисък разход на газ при същия режим на движение и яко настъпване на колата си.
Провал съм я с много бедна, бедна, нормална, богата и много богата смес и освенче накрая замириса яко нямаше съществена разлика в горенето с изключение на вървежа. То като е много бедна сместа натискаш яко педала за да се движиш. Сега съм я оставил както ми я направи момчето на газ анализа - нормална смес и колата си е добре.
Катализатора го махнах - мислех че е от него - без разлика.

Сря Сеп 21, 2005 9:38 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
То хуу мембраните са сменени , а гумените уплътнения на 1-ва и 2-ра степен?

Сря Сеп 21, 2005 8:37 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Моят разход на Типо 1.6 двувалка 90 к.с. не пада под 13-14 градско, но извънградско е около 7. И аз не мога да си обясня каква е тази работа, при мен разликата е, че изобщо няма плочка. Газаджията сложи някакво негово хоуммед приспособление.

Пон Ное 28, 2005 6:37 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3