Дата и час: Вто Юли 15, 2025 12:43 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
**ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ! 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
По въпроса с аптечките-моята е много прясна, има-няма 94-ти набор, когато си я купих за първата ми кола. :D Нова да видя как ще ме накарат да си купя, акт ли ще ми напишат? Не че сега в старата не си държа клещите и гаечните ключета... ама тежи, следователно е пълна и е ОК, това е логиката на местните представители на реда. :D
А за бунаците и балканската дупка-до болка си прав.

Нед Мар 16, 2008 1:45 pm
Профил
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Само ние тук си даваме :shakey: под наем. И вече взе да ми писва

Има нещо такова, ама това е положението, всеки народ си заслужава управниците. И като масите от хора са търпеливи п..тки, ще сърбаме попарата, колкото и да не ни се иска.

Нед Мар 16, 2008 1:46 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Специално изискването за сърдържанието на аптечките си е Европейска практика, и то не от вчера. Аз лично се опулих като видях ножиците, че в нито една стандартна наша аптечка ги няма, но все пак за 5-6лева продажна цена, не следва да очакваме чудеса.

Нед Мар 16, 2008 11:01 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Що се отнася до аптечката, добре е да я има в колата. Не знаеш кога ще потрябва. Проблема обаче е ако ти потрябва, дали ще съумееш да я използваш? Всеки от нас е изкарал БЧК-то,ама някой помни ли как се използват всички тези неща?
Лично за себе си не съм сигурна,че в такъв момент реално бих могла да помогна на някой. Дано не се налага!

Сря Мар 19, 2008 2:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
koteto написа:
Що се отнася до аптечката, добре е да я има в колата. Не знаеш кога ще потрябва.

Ние не мрънкаме, че не трябва да я има. Оплакваме се от това, че все нови и нови неща измислят и вече не можем да смогнем.

Аз също не съм сигурна дали ще мога да помогна чрез умения+аптечка. Все пак не всеки става за мед.сестра.

Сря Мар 19, 2008 3:27 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Paparac написа:

Има нещо такова, ама това е положението, всеки народ си заслужава управниците. И като масите от хора са търпеливи п..тки, ще сърбаме попарата, колкото и да не ни се иска.

-така е да-петстотин години робство-четиредесет и пет комунизъм-логично е да си мълчим и да псуваме само по кръчмите-сега се сещам за най малоумната българска поговорка-за сабята и главицата-лошо....
:-( :-(

Сря Мар 19, 2008 4:00 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Е колеги, малко се поуляхте. От едни нещастни аптечки(, дето никой не ги проверява) тръгнахме, та стигнахме до турското робство и комунизЪма Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 .

Сря Мар 19, 2008 4:24 pm
Профил
UNREAD_POST 
snake написа:
Е колеги, малко се поуляхте. От едни нещастни аптечки(, дето никой не ги проверява) тръгнахме, та стигнахме до турското робство и комунизЪма Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 .

Все някой е виновен :cool:

Сря Мар 19, 2008 4:26 pm
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
По повод наредбата: ЕС и няма мърдане

Моята е от българските на Медика, взех я за около 16лв. от аптека.
За нея съм сигурен, че отговаря на наредбата на МЗ, защото лично съм я проверявал. + червен надпис АПТЕЧКА
Допълнително само се купува кисл. вода или др. дезинфектант.

Сря Мар 19, 2008 5:11 pm
Профил
UNREAD_POST 
geo_g написа:
По повод наредбата: ЕС и няма мърдане

Допълнително само се купува кисл. вода или др. дезинфектант.

Koeто струва стотинки.

Сря Мар 19, 2008 5:53 pm
Кара балканче
Кара балканче
Аватар

UNREAD_POST 
Ох ужас . Почудиха се какво да въведат вече . Важното е пари да даваме . Аз моята аптечка дори не съм я отварял все още . Ма са кво да извадя да меря бинтовете колко метра са :D божее Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Сря Мар 19, 2008 11:45 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST 
По повод аптечката в мята съм заредил само аналгин. А другите неща като бинтове и т.н. си стоят така както съм ги взел от магазина. И за какво са ми като не знам как да ги използвам, защото понякога вместо да помогнеш на човек ще му навредиш. Това го знам от опит, на изпит по първа помощ в работата винаги се дъня. Повечето хора при злополука се панират зверски, изпитах го един-два пъти и не беше никак приятно. Но щом органите го изискват ще трябва да набавиме съответните медикаменти.

Чет Мар 20, 2008 12:09 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка

UNREAD_POST Re: **ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ!
ribar-imanqr написа:
ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20 ФЕВРУАРИ 2008 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА АПТЕЧКИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.27 от 11 Март 2008г.
Чл. 1. (1) Аптечките на движещите се по пътя три- и четириколесни моторни превозни средства съдържат:
1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;
2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;
3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;
4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя;
5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой;
6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя;
7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой;
8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки;
9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой;
10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя;
11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта;
12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;
13. безопасни игли - 6 броя;
14. ножица с тъпи върхове - 1 брой;
15. уред за обдишване - 1 брой.
(2) Всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност.
Чл. 2. (1) Аптечките на автомобили, предназначени за превозване на пътници с повече от 8 места за сядане без мястото на водача, съдържат двойно количество от превързочните и помощните материали, посочени в чл. 1, ал. 1.
(2) Аптечките на автомобили, предназначени за превозване на пътници с повече от 30 места за сядане без мястото на водача, съдържат тройно количество от превързочните и помощните материали, посочени в чл. 1, ал. 1.
Чл. 3. Съдържанието на аптечките се поставя в подходяща чанта, която позволява правилното съхранение на превързочните и помощните материали, обозначена с надпис "Аптечка".
Заключителни разпоредби
Параграф единствен. Тази инструкция се издава на основание чл. 139, ал. 2, т. 2 и § 11, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за движението по пътищата и отменя Инструкция № 2 от 1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства (ДВ, бр. 51 от 1997 г.).

По моя информация започва акция от 20.03.2008г. проверка на съдържанието в автоаптечките и при нередност РЕКЕТ или АКТ. ДА ГО ФУКНА И НА ДЪРЖАВАТА

:shock: 36_2_42 36_2_42 36_2_42 36_2_42 36_2_42

Операционната в багажника нещат ли да им го................

Чет Мар 20, 2008 12:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2