Дата и час: Вто Юли 15, 2025 1:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
**ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST **ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ!
ИНСТРУКЦИЯ № 1 ОТ 20 ФЕВРУАРИ 2008 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА АПТЕЧКИТЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Издадена от Министерството на здравеопазването
Обн. ДВ. бр.27 от 11 Март 2008г.
Чл. 1. (1) Аптечките на движещите се по пътя три- и четириколесни моторни превозни средства съдържат:
1. еластична лента за кръвоспиране (по Есмарх, 5 см/1 м) - 1 брой;
2. марлен бинт, 5 см/5 м - 2 броя;
3. марлен бинт, 8 см/5 м - 2 броя;
4. марлен бинт, 10 см/5 м - 2 броя;
5. пакет медицински памук, 25 г - 1 брой;
6. стерилни превръзки за повърхностни рани, 10 см/10 см - 4 броя;
7. стерилни превръзки за повърхностни рани, 40 см/60 см - 1 брой;
8. пластири за рани, 3 см/6 см x 4 броя - 2 броя опаковки;
9. адхезивен пластир за прикрепване на превръзка, 2,5 см/2,5 м - 1 брой;
10. триъгълна кърпа, 96 см/96 см/136 см - 2 броя;
11. стерилни полиетиленови ръкавици, голям размер - 2 чифта;
12. разтвор на водна основа, подходящ за дезинфекция на ръце и раневи повърхности - 200 мл;
13. безопасни игли - 6 броя;
14. ножица с тъпи върхове - 1 брой;
15. уред за обдишване - 1 брой.
(2) Всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност.
Чл. 2. (1) Аптечките на автомобили, предназначени за превозване на пътници с повече от 8 места за сядане без мястото на водача, съдържат двойно количество от превързочните и помощните материали, посочени в чл. 1, ал. 1.
(2) Аптечките на автомобили, предназначени за превозване на пътници с повече от 30 места за сядане без мястото на водача, съдържат тройно количество от превързочните и помощните материали, посочени в чл. 1, ал. 1.
Чл. 3. Съдържанието на аптечките се поставя в подходяща чанта, която позволява правилното съхранение на превързочните и помощните материали, обозначена с надпис "Аптечка".
Заключителни разпоредби
Параграф единствен. Тази инструкция се издава на основание чл. 139, ал. 2, т. 2 и § 11, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за движението по пътищата и отменя Инструкция № 2 от 1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства (ДВ, бр. 51 от 1997 г.).

По моя информация започва акция от 20.03.2008г. проверка на съдържанието в автоаптечките и при нередност РЕКЕТ или АКТ. ДА ГО ФУКНА И НА ДЪРЖАВАТА

:shock: 36_2_42 36_2_42 36_2_42 36_2_42 36_2_42

Съб Мар 15, 2008 11:18 am
Профил
UNREAD_POST 
Тия не са добре с главния...още малко и пълен набор от инструменти за операция ще искат 36_2_13

Тая аптечка ще стане колкото половиния багажник :shock:

А ние ли ще трябва да си набавяме материалите за аптечката или някой бизнесмен ще се сети да произведе?

Не е сериозно...

Съб Мар 15, 2008 11:46 am
UNREAD_POST 
Моята съм я закупил точно от КАТ-Дървеница като минавах преглед миналата година. Ако ми напишат акт, ще го обжалвам на момента. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Съб Мар 15, 2008 11:56 am
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Никога не са ми проверявали дори наличието на аптечка, а какво остава за съдържанието. А мареата ми си пристигна от Германия с немска аптечка, пълна с какво ли не, включително ампули с амоняк, накрайник за дишане "уста в уста", ножица, лепенки, бинт, марля, безопасни игли, които очевидно трябва да използваме докато плетем пуловери зад волана Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 .

Съб Мар 15, 2008 12:34 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
При мен някой от изброените на са на лице,ама ще набавя по голямата част:)Имам обаче нещо което си бе вътре при покупката на аптечката пък тука в менюто го няма Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 става дума за една качулка дето те пази от болести Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Съб Мар 15, 2008 2:56 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Тия не са добре с главния...още малко и пълен набор от инструменти за операция ще искат

Много си права.. Даже мисля, че ското ще трябва да смениме леките автомобили с линейки...

Съб Мар 15, 2008 2:59 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
при вас колеги каква е цената.Гледам на аптеките са около 16лв.,но без кислородна вода.И тя е една опаковка :-( .Все ми се срува,че от някакъв попаднал кашон ,на който му турнали адна етикеция с цел бизнес.А дали в закона има нещо за материята на т.н. аптечка,защото на фона на старите/едновремешни/ тая ми изглежда менте на пръв поглед.

Съб Мар 15, 2008 10:30 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Заключителни разпоредби
Параграф единствен. Тази инструкция се издава на основание чл. 139, ал. 2, т. 2 и § 11, ал. 2 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за движението по пътищата и отменя Инструкция № 2 от 1997 г. за съдържанието на аптечките на моторните превозни средства (ДВ, бр. 51 от 1997 г.).
Според това няма лабаво!

Нед Мар 16, 2008 10:17 am
Профил
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Моята съм я закупил точно от КАТ-Дървеница като минавах преглед миналата година. Ако ми напишат акт, ще го обжалвам на момента. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

И аз като си регистрирах колата си закупих от там комплекта. Триъгълник, Аптечка, Жилетка, Пожарогасител в една чантичка. А тези искат колата ми да стана подвижна болница....сигурно баща ми работи с по-малко инструменти, кърпи, скалпели и тн... :38_2_20:

Нед Мар 16, 2008 12:47 pm
UNREAD_POST Re: **ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ!
А някой да знае от къде да си купим тези ултра модерни аптечки, но наистина да са новите, а не да си даваме парите за стари? След като инструкцията е обнародвана в ДВ и е влязла в сила е редно някъде да се продават новите аптечки.
ribar-imanqr написа:
(2) Всички медицински изделия, посочени в ал. 1, следва да са в срок на годност.

Що ми се струва, че ще си подменяме аптечките по-често отколкото чарковете по колите?

Нед Мар 16, 2008 12:55 pm
UNREAD_POST Re: **ВНИМАНИЕ!** ПОВОД ЗА АКТ ОТ КАТ!
Tuzarka написа:
А някой да знае от къде да си купим тези ултра модерни аптечки, но наистина да са новите, а не да си даваме парите за стари? След като инструкцията е обнародвана в ДВ и е влязла в сила е редно някъде да се продават новите аптечки.

Споко, в скоро време фирмата на някой "наш" човек ще ги пусне на пазара. То това си е и целта на този закон/инструкция. Да се напълни за пореден път нечия гуша :angry:
Между другото, гответе се за нови регистрационни табели, талони и шофьорски книжки Yellow_Flash_Colorz_PDT_07
..и лични карти Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Нед Мар 16, 2008 1:05 pm
UNREAD_POST 
Само да се разбере къде ще ги продават... а според мен вече сигурно ги има щом от 20ти почват да ни дебнат гадовете.
Защо пак табели, талони и шоф.книжки? Айде за личните карти чух, но моята изтича чак на 2015г, така че ще ме хванат за ушите. Мисля, че подмяната на личните карти става поетапно и плавно. А там ще се съдържа цялата ни информация, дори и тази, за която не подозираме 36_2_42

Нед Мар 16, 2008 1:13 pm
UNREAD_POST 
Ами сега на табелите ни трябвало да има звездички, горе-долу толкова, колкото има и в кратуните на депутатите. Щом си с нова табела, ще трябва и нов талон...След като на ЛК трябва да има пръстови отпечатъци, колко време ще им трябва на "умниците" да се сетят, че може и на шоф. книжки да изискват да има такъв. Просто още едно кранче, което ще пълни бюджета... Yellow_Flash_Colorz_PDT_50 Като наближи времето за нови избори, нали трябват парички за залъгване на пенсионерите, кебапчета, срещи на Бузлуджа или на майната им и т.н..... 36_2_19

Нед Мар 16, 2008 1:25 pm
UNREAD_POST 
Представям си отново километричните опашки пред КАТ...да ги ***. То освен пръстови отпечатъци, ще има и родословно дърво, а може би и гръдната ми обиколка ще поискат, колко пъти съм пазарувала в Метро. И след 5 годинки ще се сетят, че е време да направят лични карти със сканиран ириса ни и пак подмяна. Може и GPS предавател да сложат. Май не из всички европейски държави са такива личните карти?! Само ние тук си даваме :shakey: под наем. И вече взе да ми писва

Нед Мар 16, 2008 1:36 pm
UNREAD_POST 
Само бунаци останахме в тая балканска дупка... Yellow_Flash_Colorz_PDT_21

Нед Мар 16, 2008 1:38 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща