Дата и час: Пон Юли 14, 2025 7:49 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
може ли да дадете някакви съвети за Метанова уредба 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST може ли да дадете някакви съвети за Метанова уредба
Честно казано знам доста малко за тях, но от това което съм слушал по ми харесва от колкото за пропан бутана...
Колата е типо с две врати, рядко се возят повече от двама, особено градско... Интересува ме тъй като съм готов да отделя 1200-1300 лева какво може да се намери за тази цена и дали мога след като реша да продада колата да си взема уредбата и да я монтирам на друг автомобил..
Какви са главните минуси на Метана колко горе долу тежи самта бутилка и колко побира... колата има разход 8 градско и 5.5 извън интересува ме за около 200км градско и 300 извън колко голяма трябва да е бутилката. имали не варели ами правоъгълни такива. На принципа на изпарител ли е метана или на инжекцион(жащото аз лично искам да е инжекцион). Ако някой тук има метанова уредба нека сподели какви са основните + и - . Интересува ме също така дали се налага центровка на този вид уредби.. имат ли някакво неблагоприятно влиание върху двигателя изпускателната система.. С две думи всичко ме интересува

Съб Сеп 17, 2005 7:01 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Влез във форума на Lancia,там има колега дето се занимава с изграждането на самите матанстанции и дава доста интересно инфо за метана.Мисля,че ника му беше Ibar...

Съб Сеп 17, 2005 7:18 pm
Профил
UNREAD_POST Re: може ли да дадете някакви съвети за Метанова уредба
Capoeira написа:
Честно казано знам доста малко за тях, но от това което съм слушал по ми харесва от колкото за пропан бутана...
Колата е типо с две врати, рядко се возят повече от двама, особено градско... Интересува ме тъй като съм готов да отделя 1200-1300 лева какво може да се намери за тази цена и дали мога след като реша да продада колата да си взема уредбата и да я монтирам на друг автомобил..
Какви са главните минуси на Метана колко горе долу тежи самта бутилка и колко побира... колата има разход 8 градско и 5.5 извън интересува ме за около 200км градско и 300 извън колко голяма трябва да е бутилката. имали не варели ами правоъгълни такива. На принципа на изпарител ли е метана или на инжекцион(жащото аз лично искам да е инжекцион). Ако някой тук има метанова уредба нека сподели какви са основните + и - . Интересува ме също така дали се налага центровка на този вид уредби.. имат ли някакво неблагоприятно влиание върху двигателя изпускателната система.. С две думи всичко ме интересува

Подготви се и за яки пружини отзад.

Съб Сеп 17, 2005 7:20 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Е, аз пък се занимавам с монтаж на метанови уредби...
Плюсове - цената , намаленото износване при студен старт...
Минуси - малко метанстанции като цяло в БГ , голямо тегло на бутилките (за този пробег , който искаш ти ще ти трябват сигурно към 80л бутилки общо)
Има 2 вида бутилки - италиански , олекотени на Фабер - при тях теглото е около килограм за литър, Т.Е. 40 л бутилка тежи празна около 40 кг и събира около 5 кг метан, както има и полски бутилки - 1,5 кг/л :D
Трябва да подсилиш окачването отзад , защото иначе вечно ще ти е клекнала задницата и ще се износва задното окачване значително по-бързо.
Принципа е както при пропан-бутана с изпарител и Т.Н. и се прави центровка както при LPG
Метанов инжекцион може да се направи , но ще е прекалено скъп... при него основния показател за цената са бутилките...

Съб Сеп 17, 2005 8:26 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Принципно 2 х 30 литра мисля че ще са достатъчно... това прави 60кг празни 70 пулни
като извадя и 20кг бензин който няма да мъкна ще си оставям само около 10 литра...
това прави 40-50кг. което въобще не ме грее.. не вярвам 50кг в повече да окажат каквото и да е влиание върхи коалата. все едно дали ще карам с празен или пълен резервоар...

Съб Сеп 17, 2005 8:50 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Хм... така да , а и да добавя - метана е по-нискокалоричен и няма да имаш тази мощност, както при бензина и дори е по-слаб от пропан-бутана...
Слагат се стеснения за въздуха , така че ако обичаш да караш във високи обороти на бензин просто никаква няма да я има колата...

Съб Сеп 17, 2005 9:15 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]