|
|
Дата и час: Съб Юли 12, 2025 12:40 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Консулт за работа на газ на 1,6 16V Brava
Автор |
Съобщение |
tisho
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Апр 24, 2005 2:36 pm Мнения: 21 Местоположение: Варна
|
 Консулт за работа на газ на 1,6 16V Brava
При изключване на дюзите, през реле лампата ми остава да свети. Дали в този режим се мени и момента на запалване ?
Газовото няма симулатор на дюзите и сондата. Като я взех , лампата не светеше, защото стария чукундур беше изключил само помпата , а дюзите оставил да работят??? Резултата - прецакани дюзи. Текат на поразия - 14/100 на бензин , а на газ -смесено. газ+малко бенз. Сега изключих помпа и дюзи( при работа на газ +12V липсва), но на газ не ще да се регулира добре. Дали компютъра тества и работата на дюзитеМоже би в авариен режим ( лампата свети ) искрата не е в оптималния момент.?!
_________________ FIAT Brava 1,6 16 V
|
Нед Юли 03, 2005 12:10 pm |
|
 |
Ricardo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Юли 03, 2005 12:30 pm Мнения: 108 Местоположение: Бургас
|
 Za Gazovata uredba
Bez Emulator, a za komputar e nai -dobre,oba4e ne e zaduljitelno.nai-ve4e emulator i posle trqbva da se napravi nastroijka na gaza analizator.Za gaz-kislorodnata nastrojka trqbva da se vidi i smesta na prazen xod.Bez aparatura ne stava.Az imam Brava 1.8. 16V i sum dovolen za 550 lv. gazovo.Samo 4e v burgas moje da se napravi podobno ne6to. :idea:
Без Емулатор, а за компютър е най -добре,обаче не е задължително.най-вече емулатор и после трябва да се направи настроийка на гъза анализатор.За газ-кислородната настройка трябва да се види и сместа на празен ход.Без апаратура не става.Аз имам Брава 1.8. 16В и съм доволен за 550 лв. газово.Само че в бургас може да се направи подобно нещо.
Колега тук пишем на КИРИЛИЦА, постарай се да прочетеш правилника на форума.
|
Нед Юли 03, 2005 12:35 pm |
|
 |
georgiarg
Кара кола
Регистриран на: Пет Юни 24, 2005 11:46 am Мнения: 323 Местоположение: Пловдив
|
За пълната инжекция е добре да има емулатор за дюзите и ламбда сондата, а препоръчително е да се сложи и ламбда контрол.
Относно карането на газ, аз и на двете коли съм сложил газови и другите ми колеги,които катрат също на газ досега не са се оплакали. Мниого се е писало по темата,но все още няма есднозначен отговор.
|
Пет Сеп 16, 2005 3:33 pm |
|
 |
Zaphod
Член на клуба
Регистриран на: Сря Фев 02, 2005 3:41 pm Мнения: 677 Местоположение: София 20 Връбница
|
Хехех - еднозначен ще има, когато и тези тримата сложат газ 
_________________ Alles in Ordnung
|
Пет Сеп 16, 2005 3:37 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
Голата истина
Zaphod написа: Хехех - еднозначен ще има, когато и тези тримата сложат газ 
:lol: :lol: :lol:
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Пет Сеп 16, 2005 5:30 pm |
|
 |
johnfound
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:42 pm Мнения: 671 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
Crash73 написа: Какво мислите като цяло за газовата уредба, и как се отразява тя на работата на машината?
Ами аз съм фен на газта. За мен предимствата са няколко.
1. Несъмнените финансови предимства.
2. Газта е много по-екологична от бензина. Аз по принцип съм убеден анти-еколог, но от газта определено има полза поне в големите градове, където повечето живеем.
3. Газта допринася за по-дългия живот на двигателя - поради намаленото количество агресивни газове, подобреното смазване на буталата и високото октаново число.
4. Парадоксално, но при спазване на елементарни експлоатационни правила е по-безопасна от бензина - не се натрупва на локви, разсейва се по-бързо, дори при запалване, гори факелно, без детонации и обратен огън, който при бензина може да детонира целият резервуар. Тръбопроводите са метални и не стареят и не се късат като гумените маркучи на бензина. Не съм чувал газ да се запали на изходящите колектори, докато за бензина е редовен случай.
5. Технически се реализира с по-елементарни устройства, което допълнително увеличава надежността на автомобила.
Разбира се, това ми мнение се отнася за газова уредба, монтирана и експлоатирана поне отчасти грамотно. За съжаление пишман-майстори има колкото си щете.
|
Пет Сеп 16, 2005 6:57 pm |
|
 |
The_Machine
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 7:16 pm Мнения: 197 Местоположение: София, кв. Слатина
|
За симулатора на дюзите - задължителен е , а този за ламбда сондата - ако компютъра само индикира грешки в ламбдата , но не променя работата си , значи надали има нужда , а ако трупа има 2 варианта - рязане паметта на компютъра през реле или ламбда симулатор.
_________________ http://facebook.com/DeaMotors
|
Пет Сеп 16, 2005 9:18 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|