Автор |
Съобщение |
sherybedrock
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 12:19 am Мнения: 19 Местоположение: София
|
 Дали ми буксува съединитела или ремъка ми приписква?
Значи проблема е следния-при тръгване и пускане на съединитела се чува стрнно пискане...Дали ми буксува съединитела или ми приписква пистовия ремъка?Пробах като друпна ръчна и пусна съединитела да видя дали 4е ми прави така,но нищо!! педала ми отделя към средата!!!Дали е съединител или ремък??за знам как пищи ремук но не е същото дали само пребуксува?
|
Съб Фев 23, 2008 9:59 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Вероятно само приплъзва докато влезе в час с оборотите.Пробвай да ги натиснеш един по един-при умерено силен натиск не трябва да потъват повече от 1 см.Пробвай да ги натегнеш малко и ако и тогава няма разлика значи проблема е другаде.А и не е лошо да кажеш за каква кола става въпрос 
|
Съб Фев 23, 2008 10:09 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
Колата е Браво 1.9jtd 105!!!не е постоянно това !!за трети път ми го прави
и ми се струва,че става само когато колата е студена!!!
|
Съб Фев 23, 2008 10:12 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
 Re: Дали ми буксува съединитела или ремъка ми приписква?
sherybedrock написа: Значи проблема е следния-при тръгване и пускане на съединитела се чува стрнно пискане...
Ако като натиснеш съединителя пискането спира- значи е за смяна аксиалния лагер. Ако вие ремък- той вие определено време и спира и не се влияе от това дали си натиснал съединителя- просто вие, докато се нагрее и придобие сцепление и спира.
|
Съб Фев 23, 2008 10:43 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
според мен не е лагер!!ако е лагер ще приписква постоянно!!и ако е лагер нали като дръпна ръчната и пусна съединитела пак ще приписка!!!съединитела си отделя добре няма тресене няма нищо!!тоя ремък не се ли самонатяга от ролката,която има пружина!!и ако ремъка е на мн.км мойе ли да е от него??
|
Съб Фев 23, 2008 10:50 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
Ако е лагер- ще спира пискането като натиснеш съединителя и ще записка като го пуснеш за да тръгнеш, ако това са симптомите- лагер. И да дърпаш ръчна- все тая- гледай когато натиснеш съединителя дали спира писукането- тогава е лагер.
|
Съб Фев 23, 2008 11:10 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
не сам сигурен ,но ми се струва,че приписка когато не подам газ а само отпусна съединитела и двигателя се затормози и се чува едно присвирване!!!присвирване ли е прискърцване ли е!!трае мн.кратко!!
|
Съб Фев 23, 2008 11:16 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
|
Ако не си сменял ремъка на динамото от 20 хил. км. е добре да го смениш, но вземи някой по- фирмен, ако е канален ремък- това няма да е излишен разход- ще си сигурен, че няма да те остави някъде насред път, а като се свали стария ремък- врътни и ролката му дали има шумове при въртене- не трябва да се чува нищо- така поне ще елиминираш ремъка като възможна причина, иначе краткото писукане се локализира трудно, ако го има и после и по- продължително- чети по- горните ми постове за лагер на съединителя.
|
Съб Фев 23, 2008 11:26 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
|
Съб Фев 23, 2008 11:47 pm |
|
 |
arsenov
|
Колега sherybedrock колегата Kimi_Raikonen ти е отговорил , че е лагер . Наскоро карах един форд същата работа питах и собственика аксиален лагер ли свири така и той ми каза да . Отиди на севиз и хората ще ти кажат ако се съмняваш в ремък смени го сигурен съм , че пак ще ти свири защото лагера свири . И един въпрос от мен като ти свири усещаш ли нещо като стържене ?
|
Съб Фев 23, 2008 11:55 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
е сега излизах на тест!спрех в една стръмна улица и почнах да отпускам съединителя и се чу пак това припискане вече като го отпуснах и тръгнах го нямаше.спирах давах повече газ,пусках съединителя(няма нищо).на место отпускам без газ почва да отделя(нищо).Отидох пак на стръмната улица и повторих предния тест нищо!!еба ли му майката!!!
Ще я закарам в понеделник в александър ауто да я видят и да сменят тоя ремък да видим дали пак ще ме тормози 
|
Съб Фев 23, 2008 11:59 pm |
|
 |
sherybedrock
Кара детска количка
|
не мога да кажа,че е стържене!!сменял сам съединтел и лагер на друга кола,но мисля че симптомите бяха други.не е ли редно тоя лагер да присвирва постоянно?
|
Нед Фев 24, 2008 12:04 am |
|
|