Дата и час: Вто Май 20, 2025 9:27 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Температурата на водата при Bravo 1.9 TD 100 
Автор Съобщение
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST Температурата на водата при Bravo 1.9 TD 100
Значи да попитам дали е нормално стрелката да се качва и спада (доста често на извънградско) някой път дори стига до средата-т.е м/у минимума и средата и си стои там а друг пут се застопорява баш на средата.За пръв път карам дизел и другия ми въпрос е дали е добре да е по студена колата тези температури сам ги засякъл ж петък и събота зашщото от скоро имам колата моля някои да сподели опит

Нед Фев 17, 2008 8:52 pm
Профил
UNREAD_POST 
Така като чета си мисля,че за блокирал термостат става въпрос.Прочети важната тема в консултации-"как да проверим работи ли термостата".После ако има нещо неясно пиши и ще помагаме! :)

Нед Фев 17, 2008 9:06 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
аз карам мареа тд100 вече 1 година и 35000 км,точно така прави и мойта стрелка и не смятам че става въпрос за повреда.

Нед Фев 17, 2008 9:10 pm
Профил
UNREAD_POST 
При изправна охладителна система стрелката трябва постоянно (изкючвам спускане на дълъг наклон при изключена предавка) на средата или 1 черта под нея.Във всички други случаи се касае за повреда,най-често на термостата който е блокирал в отворено положение или затваря прекалено бавно.

Нед Фев 17, 2008 9:20 pm
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
И аз мога да споделя, че съм така. Колата ми е от скоро минах 2000 км вече. Разхода си ми е добре 6/100. Мисля че както днес карах на -3 С със 100 км/h не е възможно да не са охлажда двигателя. По принцип стрелката ми седи между средата и предната чертичка, ако като спускам на скорост със 90-100 пада надолу. Според мен това си е ефект от студения въздух. Ако термостата не работи нормално смятам, че и разхода ще друг. Ама все пак ще видя и как е в по - топло време. Другото, което е още не съм чувал перката да се включи.

Нед Фев 17, 2008 9:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Да ти кажа,че сега с новия ми термостат при постоянно движение по магистрала с 130-140 температурата не трепва от чертичката под средата.Даже като спускам на изключена предавка пак не пада под 2 деления под средата.Така,че изводите са за Вас :)

Нед Фев 17, 2008 9:59 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Ако има уред, който трябва да се изхвърли от фиатите- това е стрелката на температурата и да се замени с аварийна лампа и зумер- няма по- неточно нещо, а всички все в нея гледат- абе това е уредче за горе- долу инфо с +-10 градуса колебания от истинското. Не се втренчвайте в тая стрелка, щом имате парно и колата не прегрява- не се шашкайте къде стоитая стрелка- нека си стои където си иска, само да не е в крайните полета.

Нед Фев 17, 2008 10:00 pm
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
И на мене така ми казаха-колата има ли парно сичко е ок,иначе моито по принцип варира около чертата под средата.И си има зависи от това дали спускам или качвам.Но за всеки случай ще се прегледа и термостата.

Пон Фев 18, 2008 12:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Kimi_Raikonen написа:
Ако има уред, който трябва да се изхвърли от фиатите- това е стрелката на температурата и да се замени с аварийна лампа и зумер- няма по- неточно нещо, а всички все в нея гледат- абе това е уредче за горе- долу инфо с +-10 градуса колебания от истинското. Не се втренчвайте в тая стрелка, щом имате парно и колата не прегрява- не се шашкайте къде стоитая стрелка- нека си стои където си иска, само да не е в крайните полета.

И аз съм съгласен с написаното , мойта стои малко над първата чертичка винаги само на място дълго време скача до половината но термостата си работи , разходами е добре има перфектно парно което духа топло на третата минута и двигателя не прегрява което е най- важното !

Пон Фев 18, 2008 12:35 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
значи днес специално съм дебнал температурата,вдигах 7-8 пъти капака искам да ви кажа че температурата въобще не стгна до отваряне на термостата единия маркуч е абс студен а стрелката си седи на второто мисля деление.като качвах един баир стрелката се вдигна спрях - маркуча се беше затоплил след това карах по равно стрелката падна и маркуча изстина.тъй че тия вариации на уреда в тоя клинч са нормални.

Пон Фев 18, 2008 3:37 pm
Профил
UNREAD_POST 
Колега RONIN винаги при спускане на скорост колата се охлажда , което се отразява на стрелката . Забий се в задръстване и ще видиш , че ще си държи 90 градуса нормално . И аз не вярвах че като се пуска на скорост надолу по байр се охлажда , нова е самата истина . Ако се съмняваш изчакай да загрее колата отвори капака и опипай радиатора да видиш дали е загрял равномерно , тръбите също ги пипни да видиш как са топли или студени .И виж на каква индикация на стрелката ти се включва перката . За сега за това се сещам .

Пон Фев 18, 2008 10:06 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки
Аватар

UNREAD_POST 
Прав си когато карам в града в задръстването си седи или на средата ии 1 черта под нея.А и парното си ми е на 6 така че мисля да е добре положението ;-) .
Благодаря.

Сря Фев 20, 2008 5:16 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]