|
|
Дата и час: Нед Юли 06, 2025 5:57 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Нужни ли са тези неща от фара???
Автор |
Съобщение |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
 Нужни ли са тези неща от фара???
Разрлобил съм и двата фара(горкото ми Миме стои отвън без очички) и мисля като го монтирам да не слагам тия две нещица от снимката - първото вляво е между лупата и рефлектора на късите, и стига почти до половината диаметър - предполагам че така канализира светлинния поток, или нещо от сорта - преди 3 години махнах същото от десния фар, и сега като застана срещу нея той свети по силно......
Искам мнението ви и за черната маска вдясно - искам да знам тя предполагам също служи за "канализиране" на потока - не вярвам да развали светлината която попада върху пътя, може би сега тя ще се разпръсква и повече настрани, което не виждам да е проблем.....даже аз заради това го правя - може би ще изглежда неестетично, но това е нещо с което мога да живея.....Някой има ли конкретно мнение дали светлината която така или иначе пада върху пътя с тези неща, ще се промени с липсата им.....независимо от това че светлрина ще попада и другаде....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
|
Пон Фев 18, 2008 12:49 pm |
|
 |
Rokambol
|
За първото, не съм съвсем сигурен, но си мисля, че без него ще заслепяваш насрещно движещите се. Маската, ако я премахнеш, ще имаш един отвратително изглеждащ фар, да не говорим, че най-вероятно ще имаш силно разсейеане на светлината в страни.
|
Пон Фев 18, 2008 6:13 pm |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
аз и двата си фара отварях, но съм без лупи. не бих махнал тези неща, разсейването значи заслепяване на насрещните, което ще те кара да си свалиш фаровете по-надолу примерно. не е това начина да усилиш осветеността. почистването на моите рефлектори даде прекрасен резултат, хем не изглеждаха зле. но резултата е такъв, че си бях направил регистрация в пейпол за да си поръчам ксенон, а след чистенето се отказах. не че може да се сравнява с ксенон, но просто вече светя достатъчно добре
_________________ Fiat Temprs'91 1,6 mono
|
Пон Фев 18, 2008 9:30 pm |
|
 |
SCRAPHEAP
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 2:40 pm Мнения: 121 Местоположение: София 19 Люлин
|
Не знам за какво служи черната маска, но бялата трябва да я сложиш. Тя върши две полезни неща. Едното е полезно за насрещното движение. Спира светлината, която отива нагоре и и заслепява.
Второто полезно нещо си е за теб. Част от спряната светлина се отрязява обратно към рефлектора и от там към пътя. Така увеличава осветеността на пътя.
Нормално е да виждаш фара без тази маска като по-силно светещ. Така го виждат и тези срещу теб и не им е приятно. Ама никак.
Принципно премахването на това нещо трябва да резултира в невъзможност да минеш на преглед, както и в глоби по пътя. Радвай се, че живеем в такава държава, където рядко наказват за подобни "рационализации".
_________________ Чук, тел, клещи и маматааа!
Вто Фев 19, 2008 5:39 pm |
|
 |
Airfan
Кара кола
Регистриран на: Пон Сеп 03, 2007 11:09 am Мнения: 300 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Прощавай за острия тон, Фераристе, но нима смяташ, че ако толкова лесно би се подобрило светенето на фаровете, от Фиат мислиш ли, че нямаше да са ги махнали тези части? Повярвай, всяка част си има своето предназначение и за това е поставена там.
Поздрави
_________________ http://www.airforce-bg.com
---------------------------------
'99 Fiat Marea Weekend HLX 1.9 JTD105
---------------------------------
|
Вто Фев 19, 2008 6:42 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Airfan написа: Прощавай за острия тон, Фераристе, но нима смяташ, че ако толкова лесно би се подобрило светенето на фаровете, от Фиат мислиш ли, че нямаше да са ги махнали тези части? Повярвай, всяка част си има своето предназначение и за това е поставена там.
Поздрави
Аз съм на същото мнение-всичко си има определено предназначение и не ни прави чест да се правим на по-умни и находчиви от хора,които са много по-напред от нас. 
|
Вто Фев 19, 2008 7:21 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
Ако някой не е забелязъл - пише с нормални букви в началото на темата, аз сега ще го напиша с малко по - големи - Искам мнението ви и за....
И понеже сме на такава тема, и вие мислите че видите ли щом ФИАТ са го сложили това значи то трябва да си остане там вовеки.....ако утре вие намерите да речем чисто нов спортен филтър К-Н сигорно без колебание ще изтърбушите сегашната си кутия с сегашния филтър и ще сложите това гадно изобретение на тунинг индустрията, без изобщо да ви пука че ФИАТ не се прави сериино с КН и ФИАТ не са го сложили......Сигурно имате тасове на джантите - ама вии луди ли сте - ако трябваше те от ФИАТ щяха да сложат.......Мислите да сложите ксенон - вии луди ли сте - ако от него се виждаше по добре те щяха да сложат......чип тунинг - забравете...газово - абсурд.....за изменен спойлер или предна броня - затвор или пробация......Тунинга преследван и забранен с закон......
По темата и за протокола - махнах само ограничителя, но не и решетката - когато това стои между фара и рефлектора при халогените може би спира светлината отиваща нагоре, но както писах преди 2-3-4 години махнах подобния от другия фар, и можех да сравня дали има разлика при запалени фарове, като застанах на 30 метра пред нея......НИКАКВА......плюс това рефлектора който беше С тази пластина е малко по "нагорял" от тоя дето му я махнах преди време......
|
Вто Фев 19, 2008 10:33 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Искаш ни мнението дали са нужни,пък като кажеме,че са нужни се сърдиш...ЗАЩО питаш изобщо тогава???Прави каквото си решил без да питаш.А относно ксенон,спортни филтри и т.н. хората са гонили колата да е и евтина,а за брони и спойлери има ли смисъл да ти обяснявам,че си имат сума дизайнери които са мислили доста време преди да пуснат един модел на пазара.Ама ти явно пак си мислиш,че си по-запознат от тях.Ако много разбираш стани някъде конструктор на автомобили-явно имаш какво да ги научиш 
|
Сря Фев 20, 2008 8:19 am |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Ок....
|
Сря Фев 20, 2008 11:40 am |
|
 |
sok1
|
И ФЕРАРИСТ е прав в случая, и останалите, включи ли се в темата.
ФЕРАРИСТ е прав да се чувства малко засегнат, защото на един елементарен въпрос някои му се нахвърлиха (умишлено няма да цитирам).
Ако отговорите бяха се ограничили само в това, че изброените неща са нужни и не би трябвало да се махат и без много обеснения а ла "ти с'я на к'ъф са пра'йш", всичко щеше да си наред.
Останалите пък са прави, защото, както при спирачките, така и при фаровете, конструктивните промени влияят пряко на безопасността на движението.
PEACE, BROTHERS!

|
Сря Фев 20, 2008 3:48 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Край на темата..... 
|
Сря Фев 20, 2008 5:02 pm |
|
 |
sok1
|
Между другото тук във форума бях гледал едни тунинг фарове за Мареа. Стори ми се, че всъщност въпросния тунинг се състоеше в никелиране на въпросната черна пластмаса. Лично на мен много ми хареса.
Едит: ето го: http://img50348.pictiger.com/images/13638248/
|
Сря Фев 20, 2008 7:58 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
|
Мога да ги плесна с сребрист срей, но никелирване чак много ще ми дойде.....а и тъкмо ги сложих, осиликончих ги за бронята, не ми се играе да ги махам пак......иначе е готино като изпълнение....
|
Сря Фев 20, 2008 9:20 pm |
|
 |
sok1
|
ФЕРАРИСТ написа: Мога да ги плесна с сребрист срей, но никелирване чак много ще ми дойде.....а и тъкмо ги сложих, осиликончих ги за бронята, не ми се играе да ги махам пак......иначе е готино като изпълнение....
Много си бърз, бре!  Кога успя да го монтираш този фар?
|
Сря Фев 20, 2008 10:20 pm |
|
 |
koteto
Кара детска количка
Регистриран на: Пон Фев 25, 2008 2:47 pm Мнения: 16 Местоположение: Бургас
|
Като заговорихте за фарове,има една метална джаджа, дето ми се мандахерца в единия фар. Видях от къде е паднала,ама не разбрах как е паднала там?!? Може ли да е друснало по-силно и да се е откачила просто така? И защо единия стоп свети само отгоре, а другия само отдолу? Изгорели крушки или нещо по жиците? А също така и лампичката на копчето за стъклата светва само като друсне малко и пак угасва.
|
Вто Фев 26, 2008 10:49 am |
|
|